|
|
|
ducato 1,9 D 1993 - gdzie jest vin |
| Autor |
Wiadomość |
macieku
trochę już popisał
Twój sprzęt: ducato 1.9d '93 w zabudowie heku
Nazwa załogi: macieku
Dołączył: 06 Maj 2009 Otrzymał 3 piw(a) Skąd: Wołczkowo (Szczecin)
|
Wysłany: 2022-12-11, 18:39 ducato 1,9 D 1993 - gdzie jest vin
|
|
|
Pewnie jutro kupię sobie zabawkę do dłubania i jeżdżenia wkoło komina czyli ducato '93 w super silniku 1.9D :-)
Wiem, wiem staroć i ogór , nie wygodnie się siedzi itd ... wszystko to wiem.
Na co dzień holuję średnią przyczepę i jak jadę z rodziną na 3-4 dni to zapinam budę do van-a a jak jadę sam lub w 2 osoby na weekend to kfiacik będzie lepszy.
Najważniejsze pytanie: gdzie powinny być numery VIN, chciałbym żeby nie miał chociaż wady prawnej :-)
Bo poza tym ma sporo wad ... jest krótki, wysoki, spanie w alkowie, silnik taki dynamiczny ze w traktorku ogrodowym nam żwawszy ponadto był robione po niezłym dzwonie (ktoś kiedyś alkową przywalił i naprawiał nie w ASO) ale wygląda że jest suchy i jak jutro sprawdzę czy wszystko na gaz działa (ogrzewanie i B10) to go biorę ........ |
|
|
|
 |
Gewehr
weteran

Pomógł: 39 razy Dołączył: 30 Paź 2013 Piwa: 226/114 Skąd: AmWarsztat.pl
|
Wysłany: 2022-12-11, 19:44
|
|
|
| Vin masz na prawym nadkolu, od strony schodka. |
|
|
|
 |
macieku
trochę już popisał
|
Wysłany: 2022-12-11, 19:55
|
|
|
dzięki .....
Cały czas gryzę się sam ze sobą czy aby na pewno to dobry pomysł :-)
Najgorszy ten fotel .......... kto to wymyślił przecież tam się nie da siedzieć normalnie bo za mało miejsca jest. Pomijam że siedząc na fotelu to mam wrażenie że kierownica nie jest dokładnie po środku i pedały też jak by odjeżdżały w prawo ............ Ale może jestem rozpuszczony przez duże auta w automacie gdzie siedzisz na fotelu gabarytów kanapy i jeszcze tempomat jest :-) |
|
|
|
 |
mirek67
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: pokój z kuchnią
Pomógł: 1 raz Dołączył: 24 Maj 2008 Piwa: 4/4 Skąd: duch puszczy
|
Wysłany: 2022-12-11, 21:42
|
|
|
Tak, to rozwaga czyni nas tchórzami. .................... Szekspir |
_________________ mirek67 |
|
|
|
 |
gardamm
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: FIAT Talento 1991 GRANDUCA 49
Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Maj 2011 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 2022-12-12, 11:59
|
|
|
| macieku napisał/a: | dzięki .....
Najgorszy ten fotel .......... kto to wymyślił przecież tam się nie da siedzieć normalnie bo za mało miejsca jest. Pomijam że siedząc na fotelu to mam wrażenie że kierownica nie jest dokładnie po środku i pedały też jak by odjeżdżały w prawo ............ Ale może jestem rozpuszczony przez duże auta w automacie gdzie siedzisz na fotelu gabarytów kanapy i jeszcze tempomat jest :-) |
Pomysł nie najlepszy
jeżdzę takim już 12 lat , Siedzenia wymieniłem na nowe ze scenica 3 (po małej przeróbce) bardzo wygodne , ale to ne problem.
brakuje mu jeszcze tak ze 30 KM i musisz sie przyzwyczaić do zawrotnej predkosci 95 ( z górki) i strasznie głośny .Po zakończeniu każego sezonu mówie że sprzedam dziada ale cos tam poprawie i na drugi rok w trase ....w ciagu tego czasu zrobiłm 139 tyś km i cały czas narzekam , ale wybaczamy mu wszystkie wady |
|
|
 |
macieku
trochę już popisał
|
Wysłany: 2022-12-12, 19:20
|
|
|
| gardamm napisał/a: | | macieku napisał/a: | dzięki .....
Pomysł nie najlepszy
jeżdzę takim już 12 lat , Siedzenia wymieniłem na nowe ze scenica 3 (po małej przeróbce) bardzo wygodne , ale to ne problem.
brakuje mu jeszcze tak ze 30 KM i musisz sie przyzwyczaić do zawrotnej predkosci 95 ( z górki) i strasznie głośny .Po zakończeniu każego sezonu mówie że sprzedam dziada ale cos tam poprawie i na drugi rok w trase ....w ciagu tego czasu zrobiłm 139 tyś km i cały czas narzekam , ale wybaczamy mu wszystkie wady |
Było wczoraj napisać ........ teraz to już za późno przyjechałem złomkiem na podwórko. :-) Dla mnie ma być na wyskoki "na piwo" w promieniu 150km ... gdzie na weekend nie chce mi się targać zestawem "z przyczepom". Ten mój to 1,9D 150Nm ...... to moja zakrętarka do podpór ma 210Nm. O dziwo jechałem 30km i nie jest tak tragicznie jak pierwszy raz mi się wydawało ale fakt demonem prędkości to nie jest i piździ w stopy (trza podłogówkę koniecznie położyć na czas jazdy) głośno (na to pomagają słuchawki z funkcją wyciszania tła) i zmówiłem po drodze opony bo kupiłem na łysych letnich 205-kach , zamówiłem nominał zimówki ze słupka drzwi i muszę sobie łańcuchy do takich małych sprawić. Poza tym ma straszne luzy na kierownicy ... też już go umówiłem do warsztatu. trzeba odnowić bo straszny syf w środku ale będzie dobrze albo pozbędę się i też będzie dobrze :-) |
|
|
|
 |
Socale
Kombatant

Twój sprzęt: W szwagrowej stoi stodole.
Nazwa załogi: Sokale
Pomógł: 72 razy Dołączył: 07 Sty 2012 Piwa: 524/636 Skąd: Gubin
|
Wysłany: 2022-12-12, 20:17
|
|
|
Maciek, z dawna było cię pełno na k.pl tak jak i mnie
Dobrze że kupiłeś klamota, zrobisz, nie zniechęcaj się bo ja mam to już daaaawno za sobą,
zerknij w mój temat https://www.camperteam.pl...pic.php?t=14744 jest tam też wzmianka o obniżeniu foteli około 10cm i jeśli Cię zainteresuje to odszukam temat.
Po 3 latach sukcesywnych prac wnętrze tuż przed sprzedażą widać na foto poniżej a zewnętrznie był igiełka:
SDC12334.JPG
|
 |
| Plik ściągnięto 7 raz(y) 259,93 KB |
SDC12365.JPG
|
 |
| Plik ściągnięto 7 raz(y) 198,27 KB |
|
_________________ Staram się pisać poprawnie i zrozumiale.
Do zobaczenia Wojtek i Ewa / Sokale
 |
| |
|
|
|
 |
macieku
trochę już popisał
|
Wysłany: 2022-12-13, 02:21
|
|
|
Aż tak mnie nie poniesie ........ złomek wszystko dostanie z odzysku. Solary z przyczepy (wymieniem na większe) aku kwasiak agm od kolegi ktory poszedl w lifepo4 ... no dobra regulator ładowania nowy victrona 100/30 bo wszedzie mam victrony i nie chce mi sie nowej aplikacji instalowac. lodówka zostanie fabryczna .... może z czasem kupie od Marcina z ABem . Klimy nie ma ........ trudno to i nie będzie. Markiza zdjęta z przyczepy bo mnie na budzie drażniła (nie używałem bo za mala mi sie wydawała) a do zlomka jak znalazł. Najazdy dałem koledze to muszę sobie nowe kupic (dałem bo do 4 kołowej budy najazdy to sprzet bez sensu). Dostanie tez podłogówkę 12v zaszyta w wykładzinę i na razie na tyle. Generalnie nie miałem tego zakupu w budżecie więc troszkę przegiąłem tym pomysłem :-)
Ale jestem dobrej mysli ........... tylko czemu ten pojazd jest taki brzydki :-)
A i dostanie oczywiście swój daszek ...... juz zamówiłem material, Ale daszek w drugim koncu dzialki żebym nie musial na zlomka patrzeć :-) /A tak powaznie to mam parking 300m2 utwardzony tluczniem asfaltowym ktorego to placyku nie uzywam więc kilka slupów, krokwie, laty, poszycie i parking jak ta lala/
20221212_155444.jpg brzydal |
 |
| Plik ściągnięto 13 raz(y) 1,69 MB |
|
| |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|