Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
ducato 1,9 D 1993 - gdzie jest vin
Autor Wiadomość
macieku 
trochę już popisał

Twój sprzęt: ducato 1.9d '93 w zabudowie heku
Nazwa załogi: macieku
Otrzymał 3 piw(a)
Wysłany: 2022-12-11, 18:39   ducato 1,9 D 1993 - gdzie jest vin

Pewnie jutro kupię sobie zabawkę do dłubania i jeżdżenia wkoło komina czyli ducato '93 w super silniku 1.9D :-)

Wiem, wiem staroć i ogór , nie wygodnie się siedzi itd ... wszystko to wiem.
Na co dzień holuję średnią przyczepę i jak jadę z rodziną na 3-4 dni to zapinam budę do van-a a jak jadę sam lub w 2 osoby na weekend to kfiacik będzie lepszy.

Najważniejsze pytanie: gdzie powinny być numery VIN, chciałbym żeby nie miał chociaż wady prawnej :-)

Bo poza tym ma sporo wad ... jest krótki, wysoki, spanie w alkowie, silnik taki dynamiczny ze w traktorku ogrodowym nam żwawszy ponadto był robione po niezłym dzwonie (ktoś kiedyś alkową przywalił i naprawiał nie w ASO) ale wygląda że jest suchy i jak jutro sprawdzę czy wszystko na gaz działa (ogrzewanie i B10) to go biorę ........
Postaw piwo autorowi tego posta

Gewehr 
weteran

Piwa: 226/114
Wysłany: 2022-12-11, 19:44   

Vin masz na prawym nadkolu, od strony schodka.

macieku 
trochę już popisał

Otrzymał 3 piw(a)
Wysłany: 2022-12-11, 19:55   

dzięki .....
Cały czas gryzę się sam ze sobą czy aby na pewno to dobry pomysł :-)
Najgorszy ten fotel .......... kto to wymyślił przecież tam się nie da siedzieć normalnie bo za mało miejsca jest. Pomijam że siedząc na fotelu to mam wrażenie że kierownica nie jest dokładnie po środku i pedały też jak by odjeżdżały w prawo ............ Ale może jestem rozpuszczony przez duże auta w automacie gdzie siedzisz na fotelu gabarytów kanapy i jeszcze tempomat jest :-)

mirek67 
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: pokój z kuchnią
Piwa: 4/4
Wysłany: 2022-12-11, 21:42   

Tak, to rozwaga czyni nas tchórzami. .................... Szekspir :spoko

gardamm
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: FIAT Talento 1991 GRANDUCA 49
Otrzymał 7 piw(a)
Wysłany: 2022-12-12, 11:59   

macieku napisał/a:
dzięki .....
Najgorszy ten fotel .......... kto to wymyślił przecież tam się nie da siedzieć normalnie bo za mało miejsca jest. Pomijam że siedząc na fotelu to mam wrażenie że kierownica nie jest dokładnie po środku i pedały też jak by odjeżdżały w prawo ............ Ale może jestem rozpuszczony przez duże auta w automacie gdzie siedzisz na fotelu gabarytów kanapy i jeszcze tempomat jest :-)

Pomysł nie najlepszy :mikolaj
jeżdzę takim już 12 lat , Siedzenia wymieniłem na nowe ze scenica 3 (po małej przeróbce) bardzo wygodne , ale to ne problem.
brakuje mu jeszcze tak ze 30 KM i musisz sie przyzwyczaić do zawrotnej predkosci 95 ( z górki) i strasznie głośny .Po zakończeniu każego sezonu mówie że sprzedam dziada ale cos tam poprawie i na drugi rok w trase ....w ciagu tego czasu zrobiłm 139 tyś km i cały czas narzekam :gwm , ale wybaczamy mu wszystkie wady :-/

macieku 
trochę już popisał

Otrzymał 3 piw(a)
Wysłany: 2022-12-12, 19:20   

gardamm napisał/a:
macieku napisał/a:
dzięki .....

Pomysł nie najlepszy :mikolaj
jeżdzę takim już 12 lat , Siedzenia wymieniłem na nowe ze scenica 3 (po małej przeróbce) bardzo wygodne , ale to ne problem.
brakuje mu jeszcze tak ze 30 KM i musisz sie przyzwyczaić do zawrotnej predkosci 95 ( z górki) i strasznie głośny .Po zakończeniu każego sezonu mówie że sprzedam dziada ale cos tam poprawie i na drugi rok w trase ....w ciagu tego czasu zrobiłm 139 tyś km i cały czas narzekam :gwm , ale wybaczamy mu wszystkie wady :-/

Było wczoraj napisać ........ teraz to już za późno przyjechałem złomkiem na podwórko. :-) Dla mnie ma być na wyskoki "na piwo" w promieniu 150km ... gdzie na weekend nie chce mi się targać zestawem "z przyczepom". Ten mój to 1,9D 150Nm ...... to moja zakrętarka do podpór ma 210Nm. O dziwo jechałem 30km i nie jest tak tragicznie jak pierwszy raz mi się wydawało ale fakt demonem prędkości to nie jest i piździ w stopy (trza podłogówkę koniecznie położyć na czas jazdy) głośno (na to pomagają słuchawki z funkcją wyciszania tła) i zmówiłem po drodze opony bo kupiłem na łysych letnich 205-kach , zamówiłem nominał zimówki ze słupka drzwi i muszę sobie łańcuchy do takich małych sprawić. Poza tym ma straszne luzy na kierownicy ... też już go umówiłem do warsztatu. trzeba odnowić bo straszny syf w środku ale będzie dobrze albo pozbędę się i też będzie dobrze :-)

Socale 
Kombatant

Twój sprzęt: W szwagrowej stoi stodole.
Nazwa załogi: Sokale
Piwa: 524/636
Wysłany: 2022-12-12, 20:17   

Maciek, z dawna było cię pełno na k.pl tak jak i mnie :bigok
Dobrze że kupiłeś klamota, zrobisz, nie zniechęcaj się bo ja mam to już daaaawno za sobą,
zerknij w mój temat https://www.camperteam.pl...pic.php?t=14744 jest tam też wzmianka o obniżeniu foteli około 10cm i jeśli Cię zainteresuje to odszukam temat.
Po 3 latach sukcesywnych prac wnętrze tuż przed sprzedażą widać na foto poniżej a zewnętrznie był igiełka:

SDC12334.JPG
Plik ściągnięto 7 raz(y) 259,93 KB

SDC12365.JPG
Plik ściągnięto 7 raz(y) 198,27 KB

macieku 
trochę już popisał

Otrzymał 3 piw(a)
Wysłany: 2022-12-13, 02:21   

Aż tak mnie nie poniesie ........ złomek wszystko dostanie z odzysku. Solary z przyczepy (wymieniem na większe) aku kwasiak agm od kolegi ktory poszedl w lifepo4 ... no dobra regulator ładowania nowy victrona 100/30 bo wszedzie mam victrony i nie chce mi sie nowej aplikacji instalowac. lodówka zostanie fabryczna .... może z czasem kupie od Marcina z ABem . Klimy nie ma ........ trudno to i nie będzie. Markiza zdjęta z przyczepy bo mnie na budzie drażniła (nie używałem bo za mala mi sie wydawała) a do zlomka jak znalazł. Najazdy dałem koledze to muszę sobie nowe kupic (dałem bo do 4 kołowej budy najazdy to sprzet bez sensu). Dostanie tez podłogówkę 12v zaszyta w wykładzinę i na razie na tyle. Generalnie nie miałem tego zakupu w budżecie więc troszkę przegiąłem tym pomysłem :-)
Ale jestem dobrej mysli ........... tylko czemu ten pojazd jest taki brzydki :-)

A i dostanie oczywiście swój daszek ...... juz zamówiłem material, Ale daszek w drugim koncu dzialki żebym nie musial na zlomka patrzeć :-) /A tak powaznie to mam parking 300m2 utwardzony tluczniem asfaltowym ktorego to placyku nie uzywam więc kilka slupów, krokwie, laty, poszycie i parking jak ta lala/

20221212_155444.jpg
brzydal
Plik ściągnięto 13 raz(y) 1,69 MB

Odpowiedz do tematu