|
|
Nomadland |
Autor |
Wiadomość |
rakro1
weteran
Twój sprzęt: Dethleffs Trend I 7057
Pomógł: 16 razy Dołączył: 22 Sty 2012 Piwa: 244/177 Skąd: Dębica
|
Wysłany: 2022-03-27, 22:14 Nomadland
|
|
|
Właśnie w Canal+ oglądam film o tytule jak w temacie. Mam też tą książkę. Kupując ją miałem przeczucie, że to nie o naszym hobby ale jednak jest to branża pokrewna z naszą.
Smutna i książka i film. Troszkę upada mit Ameryki - oglądacie może ?? |
|
|
|
 |
Bajaga
Kombatant
Nazwa załogi: FiveStars
|
Wysłany: 2022-03-27, 23:43
|
|
|
Oglądałem i czytałem. Jest gorzko a nie wakacyjnie. I ci ichniejsi nomadzi są de facto bezdomnymi, zapieprzają bardzo ciężko za najniższe stawki w magazynach Amazona a ich "kampery" to w zdecydowanej większości nie takie US RV jakie my mamy na myśli tylko stare suvy lub dostawczaki ciut przerobione na "kampery".
Marne realia. Polecam do kompletu obejrzeć film Big Short o banksterach którzy doprowadzili do katastrofy finansowej w 2008 (w wyniku której pojawiło się wielu "nomadów"). Załatwili miliony ludzi a dostali grube premie i nikomu włos z głowy nie spadł. |
_________________ Pozdrawiam,
Bajaga&Instruktori |
|
|
|
|
 |
Darson
Kombatant

Twój sprzęt: MCLOUIS 252, MC4-32
Nazwa załogi: Załoga G.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 17 Paź 2021 Piwa: 197/104 Skąd: Jaworzno/Oslo
|
Wysłany: 2022-03-28, 19:00
|
|
|
film był omawiany w " fajny film wczoraj widziałem " . Mniej więcej podobne odczucia ...
https://www.camperteam.pl...er=asc&start=15 |
_________________ Staram się, jak mogę.
Gdy nie mogę, to przestaję się starać.
Darson ®
 |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|