zasilanie lodówki 12v z aku |
Autor |
Wiadomość |
alinixhi
trochę już popisał
|
Wysłany: 2022-06-23, 00:00 zasilanie lodówki 12v z aku
|
|
|
temat dla znawców...kupiłem knausa 640 i tu taka mała zagwózdka ...lodówka elektrolux przy 220v chodzi... z gazu chodzi....natomiast opcja zasilania 12v działa tylko przy właczonym silniku...tak ma być czy cos jest na rzeczy...w momencie gdy gasze silnik i przełaczam na zasilanie z aku wewnętrznego zasilanego solarami już nie...tak powinno być czy ktoś sobie coś porobił bo tak było wygodnie...ktoś cos |
|
|
|
 |
ZEUS
Kombatant

Twój sprzęt: Roller Team Zefiro 285 TL, 121 kW 2025 r.
Pomógł: 6 razy Dołączył: 08 Paź 2014 Piwa: 65/69 Skąd: Olimp ?
|
Wysłany: 2022-06-23, 00:11
|
|
|
tak ma być... lodówka zasilana jest w opcji "12V" wyłącznie podczas pracy silnika, jest to lodówka (a w zasadzie chłodziarka) absorbcyjna i przy jej sporym poborze prądu na akumulatorze za długo by nie popracowała🤗 |
_________________ Uśmiech to magia-powstaje z niczego a cuda zdziała
--
moje kampery:
- campervan Peugeot Boxer - 2011 r.
- Chausson Flash 02 - 2011 r.
- CI Elliot 84 XT - 2017 r.
- Weinsberg 600MG - 2019 r.
- Roller Team Zefiro 285 TL - 2025 r. |
|
|
|
 |
Andrzej 73
Kombatant lawendowy

Twój sprzęt: LAIKA KREOS 4009 - 50 EDITION
Nazwa załogi: SŁONECZKA Renata i Andrzej + Patii i Matii
Pomógł: 34 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Piwa: 275/77 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 2022-06-23, 07:18
|
|
|
alinixhi napisał/a: | tak ma być czy cos jest na rzeczy |
Tak ma być , jak chcesz to możesz w weekend do mnie podjechać kamperem i porozmawiamy o tym i o tamtym. Wyjaśnię działania urządzeń w kamperze.
|
_________________ Polub nas na facebooku https://www.facebook.com/MebleRenee |
|
|
|
 |
alinixhi
trochę już popisał
|
Wysłany: 2022-06-23, 08:09 https://www.camperteam.pl/forum/viewforum.php?f=429
|
|
|
dziękuje za cenne uwagi /nowy nabytek no moze nie nowy rocznikowo/ bo ma 25lat więc cos innego niz dotychczas bo była to cepka a teraz kamper....cały czas sie ucze jak to ustrojstwo obsługiwac bo to inna bajka niz przyczepka...jak to mówią ....kamperowanie jest najtańszym sposobem uprawiania turystyki dla ludzi bogatych....alde /poduszki/przetwornice/opanowałem a to co sam zrobiłem to tym bardziej opanowane...jest jeszcze pare ciekawostek typu klima travel cool i dodatkowe ogrzewanie części kabinowej które rozpracowuje ale to z czasem....chciałem coś więcej o tym pojeżdzie dodać mam na myśli fotki ale nie chcą sie wkleić...na fejsie jakoś to prościej działa pozdro |
|
|
|
 |
yamah
weteran

Twój sprzęt: CARTHAGO CHIC-S plus
Pomógł: 6 razy Dołączył: 10 Sty 2019 Piwa: 265/109 Skąd: Ostrowiec Św.
|
Wysłany: 2022-06-23, 08:59 Re: https://www.camperteam.pl/forum/viewforum.php?f=429
|
|
|
alinixhi napisał/a: | ..na fejsie jakoś to prościej działa 2 |
..bo facebuk to dla prostych ludzi a nowości kampera powoli ogarniesz..każdy z nas tak miał i ma..a ile radości to sprawia |
_________________ Ten kto żyje widzi dużo..ten kto podróżuje widzi więcej
-------------------------------------------------------------------------------
był Ducato 2,5 Burstner na próbę.. Pilote Explorateur715...zostało Carthago Chic-S plus
 |
|
|
|
|
 |
Banan
Administrator LIVE TO RIDE - RIDE TO LIVE

Twój sprzęt: Rapido 972M MB 2.9 TD
Nazwa załogi: Bananki
Pomógł: 30 razy Dołączył: 09 Lis 2010 Piwa: 358/496 Skąd: Bolesławiec
|
Wysłany: 2022-06-23, 11:37
|
|
|
alinixhi napisał/a: | chciałem coś więcej o tym pojeżdzie dodać mam na myśli fotki ale nie chcą sie wkleić... |
Nie mogą być większe niż 2 mega, wtedy się uda
Najprościej "przepuścić" je przez komunikator Whatsapp, jeżeli używasz |
_________________ Pozdrawiam - Darek
 |
|
|
|
 |
Kazik II
weteran
Twój sprzęt: Nobel Art alkowa na Ducato z 2008r.
Pomógł: 10 razy Dołączył: 22 Mar 2007 Piwa: 85/8 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 2022-06-23, 19:34
|
|
|
Banan napisał/a: | alinixhi napisał/a: | chciałem coś więcej o tym pojeżdzie dodać mam na myśli fotki ale nie chcą sie wkleić... |
Nie mogą być większe niż 2 mega, wtedy się uda
Najprościej "przepuścić" je przez komunikator Whatsapp, jeżeli używasz |
Jako złośliwy zgred ośmielam się zauważyć, że również tekst alinxhi można by przepuścić przez jakiś prostownik językowy. PS długo się biedziłem, zanim udało mi się przetworzyć ten nick przez klawiaturę - ale nie jestem pewien, czy się udało . |
|
|
|
|
 |
alinixhi
trochę już popisał
|
Wysłany: 2022-06-23, 20:17
|
|
|
jak chcecie zobaczyć mój pojazd to wrzuciłem fotki na facebooka na grupie Camping i Caravaning Polska ...... a takie tam.... ...tu nie umiem tego wkleić..... |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|