Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Urywające się zamknięcia schowków zewnętrznych
Autor Wiadomość
sterciu 
zaawansowany

Twój sprzęt: Karmann Colorado 650
Piwa: 72/16
Wysłany: 2021-09-02, 13:21   Urywające się zamknięcia schowków zewnętrznych

Witajcie , mam następujący problem , otóż rozpadające/urywające się zamknięcia bakist zewnetrznych. Juz urwałem któreś z rzędu zamknięcie (mam ich 5 a tylko 2 jeszcze nie wymienione). Działa ono na zasadzie przekręcania i zauważyłem ze jak za mocno je przekręce to juz po ptokach bo po krótkim czasie i kilku otwarciach pokrętło zostaje mi w ręce , ostatnio tak się stalo z pokrętłem Reimo które kupiłem nowe 3 miesiące temu . Wpadłem na pomysł i chce go zrealizować , wymienić na zamknięcia w postaci takich wpuszczanych klamek , pytanie tylko jak z trwałością zamka tej części wewnetrznej , widziałem jest on z plastyku... czy to się nie rozpadnie szybko tez ?? Raczej przeróbka nie powinna być problemowa , tylko czy jest sens... Już mam dość co chwile wymieniać te obecne, albo mam za dużą krepe w łapie , albo to takie delikatne ustrojstwo jest....

Tak wygląda urwana...

Chce to wymienic na coś takiego:
https://www.reimo.com/pl/...-und-schluessel

lub takie
https://www.reimo.com/pl/...z-griff-schwarz

Postaw piwo autorowi tego posta

Cyryl 
Kombatant

Twój sprzęt: Fiat Ducato Rimor
Piwa: 325/20
Wysłany: 2021-09-02, 13:58   

ja mam przekręcanie na kluczyk i jak z jakiegoś dłużej nie korzystam, to możliwość urwania jest dość dużą.
muszę to smarować, czymś w rodzaju W40, w domu areozolem do łańcuchów rowerowych, w drodze olejem jadalnym.

aviator 
stary wyga

Twój sprzęt: Pilote Explorateur G743 XLC
Nazwa załogi: Ania i Tomek
Piwa: 56/149
Wysłany: 2021-09-02, 14:13   

To chyba jednak ewidentnie za dużo mocy w rękach.
Ja urwałem przez ostatnie lata tylko jedno i to od dużej, ciężkiej szuflady pod autem: wykończyło ja raczej ciąganie tej szuflady niż samo otwieranie.. Te nowe jest tez jakieś grubsze i wydaje się, ze nawet lepszej jakości niż te oryginalne. Od samych urywających się klamek gorsze jest chyba tylko ich mocowanie na dwie śrubki…

sterciu 
zaawansowany

Twój sprzęt: Karmann Colorado 650
Piwa: 72/16
Wysłany: 2021-09-02, 14:25   

Chyba ze jakośc tych zamknięć nowych jest taka byle jaka , stare wyglądały na oryginalne od nowości , te nowe , to juz 3 sztuki mam (w tym jedną znów ukręciłem) na oko wyglądają gorzej, aczkolwiek niby jedne i drugie sygnowane logo Reimo...

Odpowiedz do tematu