|
|
Kamera 360 |
Autor |
Wiadomość |
Gżegżółka
zaawansowany
|
Wysłany: 2022-09-26, 17:36 Kamera 360
|
|
|
Chcę zamontować kamerkę. A najlepiej - zestaw kamer z widokiem 360 stopni.
Widzę że są do tego dedykowane pudełka, markowe i niemarkowe, są także radia które wspierają taką funkcjonalność. Może jest coś więcej? Szukałem oprogramowania które by mi coś takiego udostępniło, ale takiego nie znalazłem...
Minimum którego wymagam prawdopodobnie może zapewnić każde z tych rozwiązań pod warunkiem, że jest dobrej jakości:
* Kamera 360 z widokiem z góry
* Dostateczna jakość obrazu w każdych warunkach
* Brak większych problemów
Moje maksymalne oczekiwania wydają się trudne do osiągnięcia...
* działa jako lusterko wsteczne
* ma czujnik uderzenia i zaczyna automatycznie nagrywać
* zapisuje odrębne nieprzetworzone zapisy z kamer bo w sądzie będą trudniejsze do odrzucenia niż widok z lotu ptaka
* pozwala mi wykorzystać kamery wraz z Home Assistant
Żeby napisać więcej o ostatnim wymaganiu - chcę mieć na pokładzie minikomputer który monitoruje różne rzeczy z użyciem Home Assistanta. Nie musi mieć dostępu do kamer...ale jeśli będzie mieć to będzie można coś więcej z niego wyciągnąć i włączyć nagrywanie np. jak domownicy są daleko a drzwi się otwierają. Pewnie i tak mi to nic nie pomoże ale a nuż.
Wspominam to, ponieważ widzę że te komputerki na których jest kamera są całkiem mocne. Aż się prosi by mieć jeden komputerek na którym chodzi zarówno home assistant jak i kamera 360. Jednak nie widzę rozwiązania które by to umożliwiało.
Dodam, że radia w aucie nie słucham, nawigację mam w telefonie więc takie funkcje są mi niepotrzebne.
Jakieś sugestie? |
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|