|
|
Łancuchy na koła Ford Transit Mk8 |
Autor |
Wiadomość |
peja76
stary wyga

Twój sprzęt: Roller team
Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Sty 2023 Piwa: 49/51 Skąd: Oborniki Wlkp
|
Wysłany: 2023-01-21, 23:15 Łancuchy na koła Ford Transit Mk8
|
|
|
Witam, mam takie pytanie, jakie łańcuchy nie za miliony będą pasowały do Transita Mk8, ponoć jest problem że amortyzator jest dość blisko koła i nie wszystkie łańcuchy pasują. Jakie używacie i zdają egzamin. z góry dziękuję
Ps, jeżeli temat był to proszę ten usunąć, nie mogłem nic poszukać dla tego założyłem nowy temat |
|
|
|
 |
PLopaPL
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: Chausson 720 TP
|
Wysłany: 2023-01-29, 20:37
|
|
|
Dołączam do pytania |
|
|
|
 |
orkaaa
weteran

Twój sprzęt: Chausson 627 GA
Pomógł: 10 razy Dołączył: 04 Cze 2017 Piwa: 61/2 Skąd: kielce
|
Wysłany: 2023-01-29, 21:16
|
|
|
Łańcuchy normalne na wymiar opony . Jedyna uwaga to trzeba te normalne umieć zakładać. Od strony amortyzatora łańcuch ma obręcz która jest dociskana do koła, więc nie ma prawa nigdzie obcierać. Ale jest dociskana tylko wtedy, gdy prawidłowo założymy łańcuchy. Wszystko musimy być zgodnie z instrukcją. Inaczej ogniwa faktycznie mogą się zahaczyć o np przewody ABS i problem gotowy. |
|
|
|
 |
peja76
stary wyga

Twój sprzęt: Roller team
Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Sty 2023 Piwa: 49/51 Skąd: Oborniki Wlkp
|
Wysłany: 2023-01-30, 21:24
|
|
|
Bardzo dziękuje Ci za odpowiedz, na sąsiednim forum już dostałem odpowiedz, jeden kolega zrobił zdjęcia co i jak, także po sprawie, faktycznie miejsca na łańcuchy bardzo mało, trzeba umieć założyć.
Ps, nie ma problemu z przewodami abs tylko z amortyzatorem ponieważ jest mało miejsca między amortyzatorem a oponą, jak nie umiejętnie się założy łańcuchy lub nie takie to można uszkodzić amortyzator, a co do instrukcji to w tej Forda jest taka informacja że powinno zakładać się węższe i węższe opony jak chce się używać łańcuchów. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|