|
|
Tania Norwegia |
Autor |
Wiadomość |
Norge706
trochę już popisał
Twój sprzęt: Dethleffs Globebus I 004
Pomógł: 1 raz Dołączył: 17 Paź 2018 Piwa: 4/3 Skąd: Grytastra
|
Wysłany: 2023-06-17, 18:01 Tania Norwegia
|
|
|
Witam, biorąc pod uwagę aktualną sytuację z kursem norweskiej korony plus ceny paliwa i ogólnie przeliczników kosztów wydaje mi się że to najlepszy czas na zwiedzanie Norwegii. Gdyby ktoś się wąchał to radzę temat przemyśleć. Mieszkamy tu kilkanaście lat i jak ktoś ma jakieś pytania to postaram się pomóc. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Janusszr
Kombatant
Twój sprzęt: T600 GFLC Siesta
Nazwa załogi: Jola & Janusz
Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Wrz 2016 Piwa: 90/89 Skąd: Suwałki
|
Wysłany: 2023-06-17, 21:46
|
|
|
Mogę to potwierdzić.
Zacumowaliśmy na kempingu w Maurnes nad Gasfiordem. Pełen wypas. Cena to w przeliczeniu na złotówki, niecała stówa. Za paliwo na Esso płaciliśmy po 19 NOK. Na innych stacjach jest po 21 NOK. |
_________________ Pozdrawiam, Janusz, na drugie mam Wojtek
Marzenia są po to, żeby nigdy nie przestało się chcieć żyć. I po to, żeby o tym przypominały. |
|
|
|
 |
Misio
Kombatant

Twój sprzęt: Fiat Ducato Toskana 1,9 TD
Nazwa załogi: MisioKot
Pomógł: 7 razy Dołączył: 15 Maj 2010 Piwa: 799/1217 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2023-06-18, 21:09
|
|
|
Czyżby coś się zmieniło, czy to tylko jakaś promocja? |
_________________ Pozdrawiamy - Danusia-Kotek i Henio-Misio
Śpieszmy się kochać ludzi tak szybko odchodzą...ks.Jan Twardowski
 |
|
|
|
 |
Janusszr
Kombatant
Twój sprzęt: T600 GFLC Siesta
Nazwa załogi: Jola & Janusz
Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Wrz 2016 Piwa: 90/89 Skąd: Suwałki
|
Wysłany: 2023-06-18, 21:24
|
|
|
Ceny kempingów na zeszłorocznym poziomie, ale NOK mocno w dół w stosunku do PLN. Cena paliwa (ON) niższa o ok.2 NOK. |
_________________ Pozdrawiam, Janusz, na drugie mam Wojtek
Marzenia są po to, żeby nigdy nie przestało się chcieć żyć. I po to, żeby o tym przypominały. |
|
|
|
|
 |
Norge706
trochę już popisał
Twój sprzęt: Dethleffs Globebus I 004
Pomógł: 1 raz Dołączył: 17 Paź 2018 Piwa: 4/3 Skąd: Grytastra
|
Wysłany: 2023-06-19, 18:48
|
|
|
Co do cen paliwa to wiele zależy od dnia tygodnia i stacji , coraz częściej diesel bywa i w okolicach 16 nok.. Najlepiej kupować w niedzielę, poniedziałek rano i w środę. Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Wyświetl szczegóły |
 |
Ekipa z Łodzi
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: C5, namiot, przyczepa
|
Wysłany: 2023-07-06, 13:52
|
|
|
Witam
Pierwszy raz byliśmy w Norwegii w czerwcu br. W 10 dni zwiedziliśmy Kjerag, Preikenstolen, Trolltunga, Geiranger, Trollstiegen i wszystko po drodze
W sierpniu jedziemy w te same (prawie ) miejsca ze znajomymi i naszymi dziećmi (13 i 16lat). Oprócz trekkingu i podziwiania widoków chcielibyśmy poleniuchować i skorzystać z kąpielisk. Szukałam w necie, ale bez skutku. Norge706 - Czy na powyższej trasie spotkamy jakieś miejsca na kąpiele? Ruszamy z Kristiansand
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|