|
|
Jak zmienić język nawigacji głosowej w Mapy.cz na polski? |
Autor |
Wiadomość |
samotny wilk
weteran W podróży jesteśmy zawsze.

Nazwa załogi: Wędrowniczek
Pomógł: 1 raz Dołączył: 11 Wrz 2013 Piwa: 72/62 Skąd: Stolica
|
Wysłany: 2023-08-27, 15:05 Jak zmienić język nawigacji głosowej w Mapy.cz na polski?
|
|
|
Zazwyczaj w podróż zabieram nawigację samochodową Garmin. Ta była w miarę dokładna i prawie niezawodna. W mojej podróży do Turcji zawiodła i odmówiła współpracy.
Do dyspozycji pozostał mi jeszcze telefon na Androidzie.
Skorzystałem z aplikacji Mapy.cz.
Jeszcze po polskiej stronie granicy pobrałem mapy krajów, przez które będę wędrował.
W zasadzie nawigowanie było na dobrą 3 z plusem. Ale bywało i tak, że nawigacja wprowadzała mnie na drogi szutrowe. Ale to dało się obejść.
Nawigację Mapy.cz ustawiłem tak jak na screenach.
A jednak brakowało nawigowania w języku polskim.
Wysłałem nawet e-maila do obsługi Mapy.cz. Pobranie głosu TTS nic nie dało. Nadal brakuje mi nawigowania w j.polskim.
Może ktoś wie jak to zmienić?
Plan na Turcję 2023.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 28 raz(y) 473,2 KB |
Ustawienie nawigacji.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 43 raz(y) 238,19 KB |
Nawigacja głosowa.jpg Wiem, wiem, że Mapy.cz nie mają w nawigacji głosowej języka polskiego. Ale, ponoć jest sposób, aby to zmienić. |
 |
Plik ściągnięto 37 raz(y) 95,54 KB |
Język aplikacji.jpg Tu akurat był język polski. Ale, nie dotyczy to nawigowania głosem. |
 |
Plik ściągnięto 50 raz(y) 114,46 KB |
Odpowiedż od Mapy.cz.jpg To nic nie zmieniło, niestety. |
 |
Plik ściągnięto 112 raz(y) 180,29 KB |
|
_________________ Andrzej
 |
|
|
|
|
 |
onionskin
stary wyga
Pomógł: 4 razy Dołączył: 30 Gru 2013 Piwa: 46/141 Skąd: FMI
|
Wysłany: 2023-08-29, 11:41
|
|
|
W konfiguracji telefonu jaki masz ustawiony syntezator?
Jeśli telefon to Samsung i ustawiony syntezator Samsung TTS to doinstaluj inny syntezator i sprawdź. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|