|
|
Demonaż lodówki w kampwrze Dehleffs globetrottter z 2003 rok |
Autor |
Wiadomość |
kubryk1
weteran
Twój sprzęt: Dethleffs Esprit 2,3 D
|
Wysłany: 2024-10-04, 20:00 Demonaż lodówki w kampwrze Dehleffs globetrottter z 2003 rok
|
|
|
Czy ktos z Kolegów wyjmował lodówkę z kampera jak w tytule? Począek normalnie - 4 wkrę w bocznch ściankach i dalej jes problem - jak zdjąć listwę maskującą pokręttła kuchenki i zaworyy gazowe. W ttym modelu jestt tto jeden element,
Dostttęp do palnika lodówki bez jej wyjęcia jes niemożliw, bo dolna krattka lodówki jest z boku a nie z yyłu kampera.
jak o ugrźć /[/youtube][/code] |
_________________ andrzej |
|
|
|
 |
kubryk1
weteran
|
Wysłany: 2024-10-07, 16:25
|
|
|
Teraz tto już klapa ! Panel sterowania zdjety, wkrę z bocznych ścian lodówki wykręcone, przyłacza gazu odkręcone a lodówka nawett nie drgnir. Gdzie jeszcze może sie ta zaraza trzyymać ? |
|
|
|
 |
Bim
Kombatant Jacek

Twój sprzęt: Peugeot Adriatik 2,5D 1991 rok
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Lip 2007 Piwa: 134/101 Skąd: Sandomierz
|
Wysłany: 2024-10-07, 17:41
|
|
|
kubryk1 napisał/a: | Teraz tto już klapa ! Panel sterowania zdjety, wkrę z bocznych ścian lodówki wykręcone, przyłacza gazu odkręcone a lodówka nawett nie drgnir. Gdzie jeszcze może sie ta zaraza trzyymać ? |
A kratka tylna ewentualnie boczna odkręcona tam wchodzi rurka do komina odprowadzająca spaliny trzeba je wyjąć bo czasami blokuje wysuw lodówki.
Ja odkrecisz tylne kratki dolna i górna to bedziesz miał wgląd może sa jakieś boczne listwy dystansowe po bokach i to trzyma .
Wiem że masz na mnie uczulenie pokovidowe ale wstaw zdjęcia to pewnie będzie więcej doradców jak ten problem rozwiązać |
|
|
|
|
 |
kubryk1
weteran
|
Wysłany: 2024-10-07, 19:43
|
|
|
cenna rada! Ale u mnie nie ma ttyylnej krattki - jestt tyylko górna i dolna ale na bocznej ścianie i niewiele przez nią daje sie zobić.
a co Ty z ttyym uczuleniem - o co chodzi bo nie kumam? |
|
|
|
 |
Bim
Kombatant Jacek

Twój sprzęt: Peugeot Adriatik 2,5D 1991 rok
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Lip 2007 Piwa: 134/101 Skąd: Sandomierz
|
Wysłany: 2024-10-07, 19:54
|
|
|
kubryk1 napisał/a: | cenna rada! Ale u mnie nie ma ttyylnej krattki |
Są boczne to zależy od zabudowy.
Czyli rozumiem że kratki boczne zdemontowane komin odłączony i lodówka dalej pokazuje Ci środkowy palec |
|
|
|
 |
kubryk1
weteran
|
Wysłany: 2024-10-07, 20:11
|
|
|
Dokładnie tak, jak przyyklejona nawet nie drgnie |
|
|
|
 |
Skwarek
Kombatant

Twój sprzęt: Trigano Carioca
Nazwa załogi: Ania i Michał
Pomógł: 6 razy Dołączył: 29 Mar 2011 Piwa: 353/133 Skąd: Świebodzice
|
Wysłany: 2024-10-07, 20:18
|
|
|
Spotkałem się z takim przypadkiem i okazało się, że ktoś też przykręcił lodówkę od środka i założył nawet białe zaślepki na śruby. Muszą być jeszcze jakieś ukryte śruby, jeśli masz szczelinę między lodówką a obudową to wsuwaj pasek blachy wzdłuż ściany i być może odnajdziesz. Przecież nie przyrosła do kampera. |
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|