|
|
Parkingi strzeżone w Rzymie |
Autor |
Wiadomość |
Kazik II
weteran
Twój sprzęt: Nobel Art alkowa na Ducato z 2008r.
Pomógł: 10 razy Dołączył: 22 Mar 2007 Piwa: 90/8 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 2025-01-12, 19:26 Parkingi strzeżone w Rzymie
|
|
|
Około maja kolejna wyprawa do Włoch. W programie również kilkudniowe zwiedzanie Rzymu. Ponieważ mam dobrą metę u znajomych w tym mieście w okolicach centrum więc praktyczniej i taniej będzie zatrzymać się u nich. I tu problem, co zrobić z kamperem - optymalnym rozwiązaniem byłoby zostawić brykę z majdanem na parkingu strzeżonym - może być nawet na peryferiach byleby z sensownym dojazdem do centrum. Szukam w necie ale jakoś ciężko to idzie. Czy ktoś zna taki parking strzeżony gdzie można zostawić kampera na kilka dni i spać spokojnie, że kiedy wrócę po niego nie będzie przykrych niespodzianek? |
|
|
|
 |
Zbynek
zaawansowany

Twój sprzęt: Był: Knaus Boxstar 600
Pomógł: 1 raz Dołączył: 22 Kwi 2017 Otrzymał 9 piw(a) Skąd: Białystok
|
Wysłany: 2025-01-12, 21:00
|
|
|
Podczas zwiedzania Rzymu zatrzymaliśmy się tutaj:
https://www.google.pl/map...SoASAFQAw%3D%3D
Za płotem widać było duży parking kamperów, które tam zimowały (właściciele parkowali tam poza sezonem), może znajdzie się wolne miejsce? Obok jest przystanek tramwajowy, dojazd do centrum bez przesiadek. |
|
|
|
 |
Skwarek
Kombatant

Twój sprzęt: Trigano Carioca
Nazwa załogi: Ania i Michał
Pomógł: 6 razy Dołączył: 29 Mar 2011 Piwa: 357/142 Skąd: Świebodzice
|
Wysłany: 2025-01-12, 21:28
|
|
|
Stałem tutaj 41.86291399745661, 12.496953153411773, strzeżony dla kamperów, blisko Via Appia Antiqua którą spacerkiem lub rowerkiem do samego centrum przez tereny zielone.
|
|
 |
Kazik II
weteran
Twój sprzęt: Nobel Art alkowa na Ducato z 2008r.
Pomógł: 10 razy Dołączył: 22 Mar 2007 Piwa: 90/8 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 2025-01-13, 00:28
|
|
|
Nie chodzi mi o place postojowe dla kamperów tzn ichnie area di sosta - bo w Rzymie ceny zaczynają być absurdalne. Raczej zwykły parking strzeżony gdzie płaciłbym jak za parkowanie zwykłego dostawczaka. Nie zamierzam tam nocować ani z niczego korzystać - tylko po prostu zostawić kampera na kilka dni żeby sobie stał. |
|
|
|
 |
Zbynek
zaawansowany

Twój sprzęt: Był: Knaus Boxstar 600
Pomógł: 1 raz Dołączył: 22 Kwi 2017 Otrzymał 9 piw(a) Skąd: Białystok
|
Wysłany: 2025-01-13, 19:36
|
|
|
Kazik II napisał/a: | Nie chodzi mi o place postojowe dla kamperów tzn ichnie area di sosta - bo w Rzymie ceny zaczynają być absurdalne. Raczej zwykły parking strzeżony gdzie płaciłbym jak za parkowanie zwykłego dostawczaka. Nie zamierzam tam nocować ani z niczego korzystać - tylko po prostu zostawić kampera na kilka dni żeby sobie stał. |
Dlatego podałem miejsce w którym stałem. Spójrz na zdjęcia satelitarne, jest tam dokładnie to czego szukasz |
|
|
|
 |
adaml61
weteran

Twój sprzęt: Peugot boxer blaszak
Nazwa załogi: Adam i Stasia
Pomógł: 5 razy Dołączył: 06 Sty 2017 Piwa: 167/132 Skąd: LUBUSKIE- FSD
|
Wysłany: 2025-01-15, 20:12
|
|
|
41.868500 12.501300 teren warsztatu samochodowego o 17 zamykana brama , korzystałem 2 razy , tanio i bezpiecznie . |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|