Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Parkingi strzeżone w Rzymie
Autor Wiadomość
Kazik II 
weteran

Twój sprzęt: Nobel Art alkowa na Ducato z 2008r.
Piwa: 90/8
Wysłany: 2025-01-12, 19:26   Parkingi strzeżone w Rzymie

Około maja kolejna wyprawa do Włoch. W programie również kilkudniowe zwiedzanie Rzymu. Ponieważ mam dobrą metę u znajomych w tym mieście w okolicach centrum więc praktyczniej i taniej będzie zatrzymać się u nich. I tu problem, co zrobić z kamperem - optymalnym rozwiązaniem byłoby zostawić brykę z majdanem na parkingu strzeżonym - może być nawet na peryferiach byleby z sensownym dojazdem do centrum. Szukam w necie ale jakoś ciężko to idzie. Czy ktoś zna taki parking strzeżony gdzie można zostawić kampera na kilka dni i spać spokojnie, że kiedy wrócę po niego nie będzie przykrych niespodzianek?
Postaw piwo autorowi tego posta

Zbynek 
zaawansowany

Twój sprzęt: Był: Knaus Boxstar 600
Otrzymał 9 piw(a)
Wysłany: 2025-01-12, 21:00   

Podczas zwiedzania Rzymu zatrzymaliśmy się tutaj:
https://www.google.pl/map...SoASAFQAw%3D%3D
Za płotem widać było duży parking kamperów, które tam zimowały (właściciele parkowali tam poza sezonem), może znajdzie się wolne miejsce? Obok jest przystanek tramwajowy, dojazd do centrum bez przesiadek.

Skwarek 
Kombatant

Twój sprzęt: Trigano Carioca
Nazwa załogi: Ania i Michał
Piwa: 357/142
Wysłany: 2025-01-12, 21:28   

Stałem tutaj 41.86291399745661, 12.496953153411773, strzeżony dla kamperów, blisko Via Appia Antiqua którą spacerkiem lub rowerkiem do samego centrum przez tereny zielone.

:spoko

Kazik II 
weteran

Twój sprzęt: Nobel Art alkowa na Ducato z 2008r.
Piwa: 90/8
Wysłany: 2025-01-13, 00:28   

Nie chodzi mi o place postojowe dla kamperów tzn ichnie area di sosta - bo w Rzymie ceny zaczynają być absurdalne. Raczej zwykły parking strzeżony gdzie płaciłbym jak za parkowanie zwykłego dostawczaka. Nie zamierzam tam nocować ani z niczego korzystać - tylko po prostu zostawić kampera na kilka dni żeby sobie stał.

Zbynek 
zaawansowany

Twój sprzęt: Był: Knaus Boxstar 600
Otrzymał 9 piw(a)
Wysłany: 2025-01-13, 19:36   

Kazik II napisał/a:
Nie chodzi mi o place postojowe dla kamperów tzn ichnie area di sosta - bo w Rzymie ceny zaczynają być absurdalne. Raczej zwykły parking strzeżony gdzie płaciłbym jak za parkowanie zwykłego dostawczaka. Nie zamierzam tam nocować ani z niczego korzystać - tylko po prostu zostawić kampera na kilka dni żeby sobie stał.

Dlatego podałem miejsce w którym stałem. Spójrz na zdjęcia satelitarne, jest tam dokładnie to czego szukasz :bigok

adaml61 
weteran

Twój sprzęt: Peugot boxer blaszak
Nazwa załogi: Adam i Stasia
Piwa: 167/132
Wysłany: 2025-01-15, 20:12   

41.868500 12.501300 teren warsztatu samochodowego o 17 zamykana brama , korzystałem 2 razy , tanio i bezpiecznie .

Odpowiedz do tematu