Twój sprzęt: VW T6 204KM DSG7 4MOTION Stylevan Equinox II
Nazwa załogi: Stylevanek Pomógł: 5 razy Dołączył: 20 Lip 2015 Piwa: 350/162 Skąd: Francja
Wysłany: 2024-02-26, 18:42 Kapadocja
Dla mnie głównym punktem podróży jest Kapadocja. Byłem tu już w roku 2019, ale tym razem chciałbym zobaczyć trochę więcej. Na miejsce noclegowe wybrałem punkt: https://park4night.com/en/place/423163
Gdyby ktoś chciał się tam dostać i uniknąć wpakowania się w tarapaty, to polecam przeczytanie wszystkich komentarzy na park4night i dokładne przyjrzenie się drodze so tego punktu na wszystkich dostępnych mapach elektronicznych.
Nazwa załogi: Stylevanek Pomógł: 5 razy Dołączył: 20 Lip 2015 Piwa: 350/162 Skąd: Francja
Wysłany: 2024-02-26, 19:22
Rozumiem, że KamperManiak chciał dojechać w okolice tego punktu: Katpatuka Cave Hotel.
Okazuje się, że Google i Garmin poprowadzą do niego z Goreme drogą, która po dokładnym przyjrzeniu się na mapie OSM, okazuje się ścieżką pieszą. Jak widać na filmie udała się nią dotrzeć do celu. O wiele lepiej jest jednak dojechać tam od południa drogą przechodzącą obok campingu Kaya. Niektórzy dojechali tam nawet nocą.
Wysłany: 2024-02-26, 19:41
Zainspirowany tymi filmami przyjrzałem się ich miejscom postojowym. Pozwoliłem sobie zrobić takie screenshoty. Dodaję zdjęcie Google Earth tych punktów.
Spędziłem w Kapadocji trzy dni i stałem tylko na dziko
_________________ Pozdrawiam.
Polak gorszego sortu
Wódka z lodem szkodzi na nerki.Rum z lodem niszczy wątrobę.Whisky z lodem atakuje serce.Gin z lodem rozwala mózg.Cola z lodem demoluje zęby.
Oznacza to,że lód szkodzi w zasadzie na wszystko.
Twój sprzęt: CARTHAGO CHIC-S plus Pomógł: 6 razy Dołączył: 10 Sty 2019 Piwa: 265/109 Skąd: Ostrowiec Św.
Wysłany: 2024-02-27, 19:54
Byliśmy 2 razy i staliśmy tu : https://maps.app.goo.gl/YQ2zdCSMPsQWrUvY8
bezpłatny, prywatny parking,właścicieli butiku z kawą i gadżetami (oczywiście coś tam zawsze kupiliśmy) na noc zamykany wjazd szlabanem.Bardzo mili właściciele.
IMG20220528065437.jpg
Plik ściągnięto 19 raz(y) 1,73 MB
IMG20220528053234.jpg
Plik ściągnięto 7 raz(y) 780,47 KB
_________________ Ten kto żyje widzi dużo..ten kto podróżuje widzi więcej
-------------------------------------------------------------------------------
był Ducato 2,5 Burstner na próbę.. Pilote Explorateur715...zostało Carthago Chic-S plus
Ha,ha,ha
Staliśmy w tym samym miejscu
Rano obudził nas jakiś huk. Okazało się ,że byliśmy otoczeni przez balony i to ich palniki nas obudziły
_________________ Pozdrawiam.
Polak gorszego sortu
Wódka z lodem szkodzi na nerki.Rum z lodem niszczy wątrobę.Whisky z lodem atakuje serce.Gin z lodem rozwala mózg.Cola z lodem demoluje zęby.
Oznacza to,że lód szkodzi w zasadzie na wszystko.
Twój sprzęt: CARTHAGO CHIC-S plus Pomógł: 6 razy Dołączył: 10 Sty 2019 Piwa: 265/109 Skąd: Ostrowiec Św.
Wysłany: 2024-02-27, 20:43
kimtop napisał/a:
Ha,ha,ha
Staliśmy w tym samym miejscu
Rano obudził nas jakiś huk. Okazało się ,że byliśmy otoczeni przez balony i to ich palniki nas obudziły
Identycznie było
DSC_4530.JPG
Plik ściągnięto 12 raz(y) 323,78 KB
_________________ Ten kto żyje widzi dużo..ten kto podróżuje widzi więcej
-------------------------------------------------------------------------------
był Ducato 2,5 Burstner na próbę.. Pilote Explorateur715...zostało Carthago Chic-S plus
Twój sprzęt: Był: Knaus Boxstar 600 Pomógł: 1 raz Dołączył: 22 Kwi 2017 Otrzymał 9 piw(a) Skąd: Białystok
Wysłany: 2024-02-28, 07:53
andrzej627 napisał/a:
Zainspirowany tymi filmami przyjrzałem się ich miejscom postojowym. Pozwoliłem sobie zrobić takie screenshoty. Dodaję zdjęcie Google Earth tych punktów.
Twój sprzęt: Był: Knaus Boxstar 600 Pomógł: 1 raz Dołączył: 22 Kwi 2017 Otrzymał 9 piw(a) Skąd: Białystok
Wysłany: 2024-02-28, 20:50
andrzej627 napisał/a:
Zbynek, wstawiłem do kapownika.
Przed Antaly`ą warto zobaczyć ognie Chimery, nam się spodobały. Warto dojechać wieczorem, jak jest ciemno. Sporo ludzi piecze pianki marschmallows, a my polaczki-cebulaczki piekliśmy kiełbaski
Parking jest spory, ale w nocy nas przegonili więc po zwiedzaniu szukaj miejsca na nocleg.
https://www.google.pl/map...1swvp?entry=ttu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum