|
|
Wężyk do baterii kuchennej z króćcem |
Autor |
Wiadomość |
Kazik II
weteran
Twój sprzęt: Nobel Art alkowa na Ducato z 2008r.
Pomógł: 10 razy Dołączył: 22 Mar 2007 Piwa: 90/8 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 2024-05-08, 18:09 Wężyk do baterii kuchennej z króćcem
|
|
|
Wymieniłem baterię kuchenną i zdaje się, że rozszczelnił mi się wężyk przyłączeniowy do baterii. Problem w tym, że jest to nietypowy wężyk - z jednej strony zakończony gwintem wkręcanym w baterię a z drugiej króciec do nałożenia przewodu plastikowego instalacji wodnej kampera. Nigdzie nie znalazłem w necie takiego wężyka - są tylko typowe z nakrętką 3/8 albo 1/2 cala. Czy ktoś wie, gdzie taki wężyk można kupić? |
|
|
|
 |
chris_66
weteran
Twój sprzęt: kamper
Pomógł: 3 razy Dołączył: 23 Cze 2007 Piwa: 16/36 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 2024-05-08, 18:46 Re: Wężyk do baterii kuchennej z króćcem
|
|
|
Kazik II napisał/a: | Wymieniłem baterię kuchenną i zdaje się, że rozszczelnił mi się wężyk przyłączeniowy do baterii. Problem w tym, że jest to nietypowy wężyk - z jednej strony zakończony gwintem wkręcanym w baterię a z drugiej króciec do nałożenia przewodu plastikowego instalacji wodnej kampera. Nigdzie nie znalazłem w necie takiego wężyka - są tylko typowe z nakrętką 3/8 albo 1/2 cala. Czy ktoś wie, gdzie taki wężyk można kupić? |
nigdy nie próbowałem nawet szukać wężyków -zawsze robiłem z tekalanu odpowiedniej średnicy na gorąco i potem ewentualnie przejściówkę na potrzebny rozmiar |
_________________ Yossarian ani razu nie przyszedł pomóc przy budowie, za to później, gdy klub już ukończono, przychodził bardzo często, i Yossariana przepełniało uczucie niekłamanej dumy, ilekroć spojrzał na nią i pomyślał, że nawet nie kiwnął palcem przy jej wznoszeniu. |
|
|
|
 |
Skwarek
Kombatant

Twój sprzęt: Trigano Carioca
Nazwa załogi: Ania i Michał
Pomógł: 6 razy Dołączył: 29 Mar 2011 Piwa: 358/145 Skąd: Świebodzice
|
Wysłany: 2024-05-08, 18:56 Re: Wężyk do baterii kuchennej z króćcem
|
|
|
Kazik II napisał/a: | Wymieniłem baterię kuchenną i zdaje się, że rozszczelnił mi się wężyk przyłączeniowy do baterii. Problem w tym, że jest to nietypowy wężyk - z jednej strony zakończony gwintem wkręcanym w baterię a z drugiej króciec do nałożenia przewodu plastikowego instalacji wodnej kampera. Nigdzie nie znalazłem w necie takiego wężyka - są tylko typowe z nakrętką 3/8 albo 1/2 cala. Czy ktoś wie, gdzie taki wężyk można kupić? |
Dokręć do wężyka coś takiego, są różne rozmiary gwintu tylko poszperaj.
Schowek01.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 12 raz(y) 97,96 KB |
|
|
 |
Kazik II
weteran
|
Wysłany: 2024-05-08, 22:13
|
|
|
OK, da się zrobić. Tylko dziwi mnie, że u mnie oryginalnie są właśnie takie fabryczne wężyki z króćcem i nie wiadomo skąd się wzięły. |
|
|
|
 |
Skwarek
Kombatant

Twój sprzęt: Trigano Carioca
Nazwa załogi: Ania i Michał
Pomógł: 6 razy Dołączył: 29 Mar 2011 Piwa: 358/145 Skąd: Świebodzice
|
Wysłany: 2024-05-08, 22:43
|
|
|
Kazik II napisał/a: | OK, da się zrobić. Tylko dziwi mnie, że u mnie oryginalnie są właśnie takie fabryczne wężyki z króćcem i nie wiadomo skąd się wzięły. |
Też miałem takie wężyki i z trudem znalazłem na ebayu ale cena była nie do przyjęcia. |
|
|
 |
Kazik II
weteran
|
Wysłany: 2024-05-09, 12:06
|
|
|
Nie jest to duży problem, bo można kupić taką przejściówkę
Przejściówka Leroy
Tyle że trochę dużo dodatkowych kombinacji. |
|
|
|
 |
MiGa
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: Mobilvetta K-Yacht TEKNO LINE 89
|
Wysłany: 2024-05-09, 19:08
|
|
|
Na Allegro sprzedaje InterCamp podobne wężyki. |
_________________ Mirek Kutno |
|
|
|
 |
eMGie
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: Peugeot J5 Autostar 425 2,5TD '91
Pomógł: 1 raz Dołączył: 25 Paź 2023 Piwa: 10/2 Skąd: Gdańsk
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|