|
|
Malbork i kampery |
Autor |
Wiadomość |
SlawekEwa
Kombatant Slawek Dehler

Twój sprzęt: Blaszka Ducato L4H2 3.0 JTD
Nazwa załogi: Fendziaszki
Pomógł: 28 razy Dołączył: 10 Lut 2007 Piwa: 240/601 Skąd: Biłgoraj
|
|
|
|
 |
Skwarek
Kombatant

Twój sprzęt: Trigano Carioca
Nazwa załogi: Ania i Michał
Pomógł: 6 razy Dołączył: 29 Mar 2011 Piwa: 351/132 Skąd: Świebodzice
|
Wysłany: 2024-07-13, 17:15
|
|
|
Zakaz parkowania kamperów jest chyba nie zgodny z prawem. Zakaz parkowania wszystkich powyżej 2,5tony lub 2,20m albo biwakowania już jest zgodny (tylko trzeba określić definicję biwakowania). Tak tą niezgodność obchodzą na południu Europy.
zakaz.jpg Nie ma takiego znaku. Ale trzeba kopać się ze strażą miejską. Jest to zmodyfikowany zakaz ruchu od 18-6tej, Po 18tej musisz stać do 6tej bo złamiesz zakaz ruchu ;) |
 |
Plik ściągnięto 860 raz(y) 20,2 KB |
|
|
|
 |
SlawekEwa
Kombatant Slawek Dehler

|
Wysłany: 2024-07-13, 19:04
|
|
|
Skwarek napisał/a: | (tylko trzeba określić definicję biwakowania). |
Ten artykuł z Malborka coś o tym mówi :
"Poprzez parkowanie kampera rozumie się postój samochodu kempingowego:
którego koła stykają się z podłożem (nie wolno używać podkładów poziomujących);
wokół którego nie są rozstawione krzesła, stół lub inne elementy, które nie są zwartą bryłą pojazdu (dotyczy to również okien, które nie mogą być otwarte;
z samochodu nie wydostają się żadne inne zapachy (z wyjątkiem tych związanych z pracą silnika)." |
_________________ Życie jest dane wszystkim, ale starość tylko wybranym.
 |
|
|
|
 |
peja76
stary wyga

Twój sprzęt: Roller team
Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Sty 2023 Piwa: 48/51 Skąd: Oborniki Wlkp
|
Wysłany: 2024-07-13, 19:33
|
|
|
Temat był poruszany też w tamtym roku, ten radny reprezentuje właściciela kempingu i temu robi takie problemy. Na fb wypowiadali się mieszkancy i oni nie widzą takich problemów jak Ci powyżej. Nawet wypowiadali się przychylnie co do kamperowców, a jechali po właścicielach osobówek....
Kij im w oko, jest tyle fajnych miejsc że nie bedę płakał za Malborkiem, szkoda tylko innych przedsiębiorców, bo dwa trzy razy do roku zajechaliśmy do tego misata i zawsze daliśmy zarobić.....
Ten Pan radny pięknie sobie to wymyślił, za dnia tak, zostawić pieniądze, zrobić w sklepie zakupy i dowidzenia, normalnie super goscinność, wstydu nie ma. Jeszcze co do śmieci, to jak stoję dwa dni np w Warszawie a zdarza się że stoimy trzy i robimy w sklepach zakupy to co ich śmieci mam zabierać do siebie? przecież zakupy robiłem w Warszawie, a zasadę mamy taką, nic nie bierzemy z domu, wszystko kupujemy w danym miejscu, jednak inaczej skakuje. Ci co rządzą to jednak oderwani od rzeczywistości, mam nadzieje że goście z apartamętów też biorą śmieci z sobą.
Ps, jak działa Mi na nerwy rządzący, jacy rządzący, sługi narodu!!!
https://www.google.pl/url...wKjnGs4siw0yN4m |
|
|
|
|
 |
MILUŚ
Kombatant CT"Silesia"NIEPOPRAWNY KAMPERZYSTA

Twój sprzęt: Fiat Ducato Burstner T607 2,8JTD
Nazwa załogi: Milusie
Pomógł: 25 razy Dołączył: 02 Gru 2007 Piwa: 193/150 Skąd: Gliwice w przelocie
|
Wysłany: 2024-07-13, 20:01
|
|
|
Dobrze ,że udało mi się wykorzystać weekendowe stanie za free naprzeciw tego kampingu .
Jeden raz wystarczył |
_________________ Norwegofil z wielbłąda tylnogarbnego
Remember to explore . I don't know the way ,but I'll be there soon !!!!
 |
|
|
|
 |
Banan
Administrator LIVE TO RIDE - RIDE TO LIVE

Twój sprzęt: Rapido 972M MB 2.9 TD
Nazwa załogi: Bananki
Pomógł: 30 razy Dołączył: 09 Lis 2010 Piwa: 358/496 Skąd: Bolesławiec
|
Wysłany: 2024-07-14, 13:40
|
|
|
Skwarek napisał/a: | Zakaz parkowania kamperów jest chyba nie zgodny z prawem. |
Zdecydowanie, niema takiego znaku w Ustawie, można odmówić przyjęcia mandatu i każdy sąd nas uniewinni.
Można to zrobić, ale nie będę im podpowiadał jak... bo jednak czytają, również nasze forum |
_________________ Pozdrawiam - Darek
 |
|
|
|
 |
Banan
Administrator LIVE TO RIDE - RIDE TO LIVE

Twój sprzęt: Rapido 972M MB 2.9 TD
Nazwa załogi: Bananki
Pomógł: 30 razy Dołączył: 09 Lis 2010 Piwa: 358/496 Skąd: Bolesławiec
|
|
|
|
 |
Speedo
trochę już popisał
Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Gru 2023 Piwa: 4/1 Skąd: lubuskie
|
Wysłany: 2024-07-15, 07:01
|
|
|
SlawekEwa napisał/a: | Jeśli rada przegłosuje to Malbork stanie się nieprzyjazny |
"Operatorzy uważają, że łatka miasta nieprzyjaznego miłośnikom kamperów Malborkowi nie grozi."
A jednak |
|
|
|
 |
Komplecik
Kombatant
Twój sprzęt: Adriianna
Nazwa załogi: Kompleciki :)
Pomógł: 5 razy Dołączył: 14 Cze 2011 Piwa: 262/583 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 2024-07-17, 07:57
|
|
|
Jeszcze jeden krok i będzie zakaz wchodzenia na plażę i inne kapieliska, dobrze będzie brać kasę wszędzie i za wszystko,
Obecnie jestem właśnie po takich doswiadczeniach które rozpalił mnie do czerwoności,
Byłem na kempingu kilka dni i przy wyjeździe chce zrobić serwis, srałem myłem się u siebie, więc normalną rzeczą po pobycie kilka dni opuszczając kemping jest zrobić serwis, no chyba że ja jestem pier... Bo już nie wiem i zaczynam się nad sobą zastanawiać,
Operator tego kempingu pobiera opłatę za serwis, mówię że nie przyjechałem tu z zewnątrz robić serwis i dalej tylko byłem waszym gościem, oszczędzając wasze kible srałem u siebie a teraz chce to wypi.... Ć nie narażając deski klozetowej na ujeb... E
Nastała wielka konsternacja jak to, nie srał Pan u nas tylko u siebie kuźwa szok niedowierzanie, tak się wk.. że bez serwisu chciałem wypi... Z tego notabene całkiem ładnego kempingu zbudowanego za nasze a jakże nasze piniomżki i oddanego operatoriwi niech nas łupi za nasze piniomżki które wcześniej cegiełką jak 1eden w Polsce dołozylismy do budowy tego pięknego kempingu i wielu innych podobnych
Nie nie dałem za wygraną, dzwoń Pani do szefowy o co chodzi jak to faktycznie jest
Miła acz nie znająca zasad Pani po dłuższych miłych rozmowach pozwoliła uchylić klapę od słupka serwisowego i wylać kota
, a propos samego miejsca serwisowego też jest wspaniałe wykonane i przemyślane, za ciężkie piniomdze nasze zresztą pośrednio , zlewając szarą wodę po pobycie jako gość , ślepy głuchy i mało sprytny dziadek taki jak ja, rozleje to po całej okolicy przed kempingiem bo ktoś sprytnie wymyślił i kratkę łapiącą wodę idealnie wypoziommiwał a ta nie ma tak zwanej niecki koło niej która łapie wodę,
Mnie się trafem udało celnąć w kratkę ale ale żeby nie było tak różowo woda leciała na jedno z ramion kraty rozbryzgiwala i rozlewała się po okolicy, na domiar tego wszystkiego kamper był przechylony nie w stronę kratki więc reszta wody wylała się przy wyjeździe przed pięknym nowym szlabanem,
Takie kwiatki fondują nam włodarze naszych miast za nasze cegiełki
Kochani Burmistrzowie i inne Wujty pomyślcie o pracującym narodzie który od czasu do czasu musi mieć chwilę przerwy i chce wyobraźcie sobie nawet nieraz za darmo lub niewielka opłatą
Dychnąć, by nie być sfrustrowany upokorzony czując się dymany przed dalszą pracą, dla nas i Was, tak dla nas i was , to wszystko co robimy my wcześniej czy później staje się dobrem ogólnym
Mówiłem tu nie o prywatnej własność bo tam każdy może robić co chce ale o dobrze wypracowany wspólnie a to już deczko inna sprawa tak mi się zdaje,
Pewnie jak zwykle się mylę
No się wyżaliłem
|
_________________ komplet |
|
|
|
|
 |
Wyświetl szczegóły |
 |
LukF
Kombatant

Twój sprzęt: CARTHAGO MALIBU I 440 QB
Pomógł: 11 razy Dołączył: 31 Sty 2017 Piwa: 478/390 Skąd: Rybnik
|
Wysłany: 2024-07-17, 08:45
|
|
|
Robert,
Dobrze, że się wyżaliłeś bo widać, że tam gdzie byłeś jakieś dzikie zasady panują
Czytam o pomysłach w Malborku. A niech robią zakazy, ludzie nie przyjadą i miasto będzie szczęśliwsze.
Lecz hitem jest "dobry przykład" Świnoujścia. W propagandowym bełkocie uzasadniają bramownice tak:
"Dzikie parkowanie i biwakowanie często prowadzą do zaśmiecania i degradacji terenów zielonych.
Kampery zaparkowane w niedozwolonych miejscach mogą utrudniać ruch i stwarzać zagrożenie dla pieszych i rowerzystów.
Ograniczenia mają na celu zapewnienie spokoju i porządku w przestrzeni publicznej".
Piesi, rowerzyści, spokój i porządek....taaaa.
Na końcu tego bełkotu napisali o co idzie:
"Świnoujście jest otwarte na turystykę kamperowa i vanlife – jednak nie chce u siebie dzikich koczowisk ludzi którzy nie płacą za pobyt w naszym mieście".
I wszystko jasne.
Nie pozdrawiam Świnoujścia. Malborka też nie.
A można było podejść do kamperów inaczej: przeznaczyć plac, kasować 100zł za dobę i w ten sposób zarabiać na nie chcianych kamperach. No ale to wymaga pomyślunku a na wyprodukowaniu bramownic ktoś zarobił... |
|
|
|
 |
Wyświetl szczegóły |
 |
Komplecik
Kombatant
|
Wysłany: 2024-07-17, 09:26
|
|
|
LukF napisał/a: | kasować 100zł za dobę .. |
Nie nie zgodzę się w pełni z Tobą drogi Łukaszu, Europa bardziej ogarnięta karawaningowo pobiera opłaty w wysokość 10/15 E za prostuj na parkingu kamperowym z serwisem kamperowym, tagzwanym stelplacu
Według mnie uczciwą ceną jeśli jesteś przelotem chcesz zobaczyć atrakcje zwiedzić okolice ogarnąć serwis, jest cena 50dyszek jak na polskie warunki, nie popadajmy w skrajność, przecież jeśli, jeśli przelotowo do takiego Malborka przyjeżdża w sezonie non stop np. 15kamperów to 1 miejsce generuje zysk rzędu 1500zł miesięcznie x 15 miejsc bezobslugowej kasy na szlaban, jestem świecie przekonany że nie będzie śmiecenia srania po krzakach i każdy skorzysta, wybacz 100 a może 500set za dzień to przesada, teren na który my i tak po cześć się składamy to jest przecież , jest jednak przesadą i wkur...a cena odwiedzający, zaraz będzie że osobówki piesi kuźwa wszyscy płacimy za wszystko a co a jak płacimy i tak ma być
Kempingi prywatne powtarzam prywatne mogą narzucać ceny jakie im się podoba bo to zweryfikują ludzie, ale infrastruktura wybudowana za nasze piniomdze powinna nam służyć a opłaty pobierane powinny wystarczyć na obsługę np. Szlaban i serwis czyli za ścieki za wodę za kostkę brukową i jej naprawę jak się wygniecie, w innych przypadkach ludzie będą srali po krzaka tak będzie ja sam będę srał |
Ostatnio zmieniony przez Komplecik 2024-07-17, 10:02, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Komplecik
Kombatant
|
Wysłany: 2024-07-17, 09:28
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
SlawekEwa
Kombatant Slawek Dehler

|
Wysłany: 2024-07-17, 09:57
|
|
|
Komplecik napisał/a: | Byłem na kempingu kilka dni |
Jakaś lokalizacja tego miejsca ? |
_________________ Życie jest dane wszystkim, ale starość tylko wybranym.
 |
|
|
|
 |
Komplecik
Kombatant
|
Wysłany: 2024-07-17, 10:04
|
|
|
SlawekEwa napisał/a: | Komplecik napisał/a: | Byłem na kempingu kilka dni |
Jakaś lokalizacja tego miejsca ? |
Sławku na pw. Mogę Ci puścić, widziałem po rozmowie że dałem im do myślenia i liczę na to że się zastanowią i ogarną, piękna okolica swoją drogą |
|
|
|
 |
LukF
Kombatant

Twój sprzęt: CARTHAGO MALIBU I 440 QB
Pomógł: 11 razy Dołączył: 31 Sty 2017 Piwa: 478/390 Skąd: Rybnik
|
Wysłany: 2024-07-17, 10:57
|
|
|
Komplecik,
Robert, 10-15E kasują w ubogiej EU a my jesteśmy w elicie: najpierw drugą Japonię budowaliśmy, potem przez 8 lat wszędzie miał być Budapeszt. Więc seta się należy, przecież po drobne nikt nie będzie się schylał |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|