|
|
Adria coral xl axess 600 dp |
Autor |
Wiadomość |
Nitrolukas
trochę już popisał
Twój sprzęt: Rimor trimarano 9
|
Wysłany: 2025-03-11, 22:26 Adria coral xl axess 600 dp
|
|
|
Jak w temacie, zastanawiam się nad zmiana i zakupem takiej Adrii.
Podwozie Citroen
Silnik 2.2 165km
Przebieg ok 75000
Rok prod 2021
Z wyposażenia dodatkowego 2x gasbank mono, markiza, tv ALDEN ale anteny brak, aku 100ah (nie wiem jakie ale nie lifepo4), solarow brak, bagaznik na 4 rowery, radio 2 din Sony, kampera cofania CAMOS
Zakładając że wszystko będzie sprawdzone i będzie działać jak nalezy itd to czy waszym zdaniem cena okolo 300-305 tys jest odpowiednia? będę wdzięczny za opinie |
|
|
|
 |
mischka
Kombatant

Twój sprzęt: Knaus
Pomógł: 11 razy Dołączył: 27 Lut 2016 Piwa: 138/163 Skąd: Bawaria
|
Wysłany: 2025-03-12, 06:26
|
|
|
Sprzęt jest warty tyle ile ktoś za niego zapłaci. 4 latek z niemałym przebiegiem i podstawowym wyposażeniem. Ty musisz wiedzieć czy warto.
To taki kamper? |
_________________ W życiu piękne są tylko chwile... |
|
|
|
|
 |
Komplecik
Kombatant
Twój sprzęt: Adriianna
Nazwa załogi: Kompleciki :)
Pomógł: 5 razy Dołączył: 14 Cze 2011 Piwa: 262/583 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 2025-03-12, 07:02 Re: Adria coral xl axess 600 dp
|
|
|
Nitrolukas napisał/a: |
Zakładając że wszystko będzie sprawdzone i będzie działać jak nalezy itd to czy waszym zdaniem cena okolo 300-305 tys jest odpowiednia? będę wdzięczny za opinie |
Nowa 600 tka stoi w elkampie za 350000 za 300 jej może nie oddadzą chociaż kto wie ale za 320 raczej tak.
|
_________________ komplet |
|
|
|
 |
Komplecik
Kombatant
|
Wysłany: 2025-03-12, 07:07 Re: Adria coral xl axess 600 dp
|
|
|
Nowa 600 tka stoi w elkampie za 350000 za 300 jej może nie oddadzą chociaż kto wie ale za 320 raczej tak. Teraz krach na rynku samochodowym nastał, ceny poszybowały mocno w dół Rimora nowego na targach i w YouTube mocno reklamowali za 238tys zł kolega blaszaka fabrycznego nie samoróbke znanej marki kupił za 240tys nówka nie smigana, Hobby Maxia z 400 na 300 z małym haczykiem a w Niemczech jeszcze taniej, fabryki stanęły kilku producentów YouTube ry mówiły bo place zalegają wyprodukowanym nie sprzedanym towarem, ceny muszą polecieć ostro w dół pandemia wywindoowała cennik do absurdalnych poziomów,
W takiej sytuacji jak jest teraz ja bym za taką Adrię bliżej 200 myślał zapłacić a nie 300, ,
Zwróć uwagę na to że jeśli ta 600 ma stare lampy a może tak być z tego rocznika to ma też niski garaż i to jest argument na nie, nowe modele po 2022 mają garaże tak jak cywilizowane kampery światło drzwi około 120 większość rowerów i skuter bez rozkręcania się mieść na wysokości a to jest bardzo ważne bo bardzo ułatwia pakowanie, nie wiem czy nie lepiej ciut dopłacić i wziąć 650 bo to niewiele dłuższy do jazdy a aranżacja środka o wiele lepsza, cenowo koło 300 poruszasz się blisko nowego kampera teraz na wyprzedaży z roczników 2023 i 2024
IMG_20250312_070804.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 4 raz(y) 1,47 MB |
|
|
|
|
|
 |
Nitrolukas
trochę już popisał
|
Wysłany: 2025-03-12, 08:31
|
|
|
@mischka tak to taki jak podałeś w linku.
Niemiec widać ceni drozej bo chce ok 270 + akcyza
@Komplecik na stronie elcamp jest tylko w wersji sl i nie zsla 350 a za 399. Skąd wiesz o tej cenie co napisałeś? |
|
|
|
|
 |
peja76
stary wyga

Twój sprzęt: Roller team
Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Sty 2023 Piwa: 48/51 Skąd: Oborniki Wlkp
|
Wysłany: 2025-03-12, 10:07
|
|
|
Tak, tak ceny lecą w dół i stoi tego pełno, ale jak chcesz kupić to nie ma wyboru i cena duża.
Dwa tygodnie temu Miałem klienta na mojego kamperka, znajomy przyszedł i mówi sprzedaż ty z zakupem sobie poradzisz, Ja już mam dosyć, trzy miesiące szukm, dzwonię i pytm ale albo sprzedający ma mnie w du... nie odbiera tel, jak cena dobra to haczyk bo byl po duzej szkodzie cena w ogłoszeniu netto, ale dowiesz się o tym dopiero przy rozmwie tel że jeszcze plus VAT lub opłaty (akcyza) sprzedaż przez finansowanie tylko u nich i wtedy już tak atrakcyjna cena nie jest, sprzedający nie chce podać VIN Nawet zadzwonił po nowego takie co są w ogłoszeniu poniżej 300, tam dostał informację że to za golasa ale takich nie mają, tylko z wyposażeniem a to już cena 330-340
Myślę sobie opowiada głupoty, pewnie nie ma ręki do zakupu i temu tak gada, Ja jak przeglądam ogłoszenia to faktycznie jest tego pełno, no i się zaczeło, szukałem nie tylko w PL ale też za granicą, po tygodniu się poddałem i zadwniłem do niego i mówię szukaj dalej, ja jeszcze dwa lata pojeżdżę
Myślę sobie że jak faktycznie produkcja stanęła, to ceny za dwa trzy lata podskoczą, bo będzie jeszcze mniej tego towaru na rynku, producenci wiedzą co robią, obym się mylił
|
Ostatnio zmieniony przez peja76 2025-03-12, 17:21, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Komplecik
Kombatant
|
Wysłany: 2025-03-12, 10:34
|
|
|
@Komplecik na stronie elcamp jest tylko w wersji sl i nie zsla 350 a za 399. Skąd wiesz o tej cenie co napisałeś? |
Ja widzę sp za 359
https://www.otomoto.pl/do...l-ID6Gegj3.html
Za 369 jest sl co prawda nie w elcamp ale jest
https://www.otomoto.pl/do...c-ID6GWgeB.html
Jak im zaproponujesz 20 mniej to rękę masz urwaną w pasie, ja na dzisiejszym czasie deczko do 3 stów bym dokładał powinno ciągnąć |
|
|
|
|
 |
Komplecik
Kombatant
|
Wysłany: 2025-03-12, 10:47
|
|
|
peja76 napisał/a: | to ceny za dwa trzy lata podskoczą, bo będzie jeszcze mniej tego towaru na rynku
|
Toś wymyslilłłł....
Nie na odwrót czasem będzie
|
|
|
|
 |
peja76
stary wyga

|
Wysłany: 2025-03-12, 10:57
|
|
|
Komplecik widzę że ty tak patrzysz jak ja kiedyś patrzyłem Z tego co widzę to kolega szuka całkiem innego kampera niż te co ty wkleiłeś a potem że jest kamperów pełno i są tanie, tylko nie te co szukamy
|
|
|
|
 |
Komplecik
Kombatant
|
Wysłany: 2025-03-12, 11:41
|
|
|
peja76 napisał/a: | Komplecik widzę że ty tak patrzysz jak ja kiedyś patrzyłem Z tego co widzę to kolega szuka całkiem innego kampera niż te co ty wkleiłeś a potem że jest kamperów pełno i są tanie, tylko nie te co szukamy
|
W sumie masz rację ta adria z najprawdopodobniej wypożyczalni jest ok i jakby się zastanowić to nawet przebieg jest dobry a cena sztos
Mnie w każdym razie nie interesuje, ale jak kto chce
Ale że co że nowych brakuje i braknie może tak być, pieniądze się ludziom kocą jak króliki i myszy i nie wiedzą co z tym robić
|
|
|
|
|
 |
peja76
stary wyga

|
Wysłany: 2025-03-12, 12:20
|
|
|
Komplecik napisał/a: | W sumie masz rację ta adria z najprawdopodobniej wypożyczalni jest ok i jakby się zastanowić to nawet przebieg jest dobry a cena sztos
Mnie w każdym razie nie interesuje, ale jak kto chce |
W innym wątku fajnie napisałeś, dosłownie nie zacytuje bo nie pamieam co do słowa, ale chodziło o coś takiego że nie mam traktować kampera jako towar, ale coś co używamy na codzień bardzo dobre spostrzeżenie, dwa tygdnie temu przekonałem się o tym i nawet wspominałem twoje słowa
Jak ktoś sobie upatrzy odpowiedni układ, na jakim aucie ma być, mniej więcej rocznik to jest bardzo ciężko coś poszukać. Patrząc z boku i przeglądając oferty jest tego bardzo duzo ale zawężając kryteria nie ma nic, lub jest jak pisałem wyżej albo jest bardzo drogie.
Teraz tylko nie wiem czemu u ciebie taka zmiana ktoś szuka aklowy a ty mu oferujesz półintegrę przecież to nie ma być towar tylko coś co używamy i ma nas cieszyć
|
|
|
|
 |
mischka
Kombatant

Twój sprzęt: Knaus
Pomógł: 11 razy Dołączył: 27 Lut 2016 Piwa: 138/163 Skąd: Bawaria
|
Wysłany: 2025-03-12, 12:38
|
|
|
Nitrolukas napisał/a: | Niemiec widać ceni drozej bo chce ok 270 + akcyza |
Niemiec ceni taniej, to państwo chce sporo zarobić |
_________________ W życiu piękne są tylko chwile... |
|
|
|
 |
orkaaa
weteran

Twój sprzęt: Chausson 627 GA
Pomógł: 10 razy Dołączył: 04 Cze 2017 Piwa: 60/2 Skąd: kielce
|
Wysłany: 2025-03-12, 13:33
|
|
|
Samochód po wypożyczalni - bo kto regularnie jeździ rocznie po 20 tys. Jak po wypożyczalni to zaraz będzie nadawał się do naprawy. Samochód i zabudowa. Bardzo ubogie wyposażenie. A kasa jak za nówkę. Nigdy w życiu chyba że masz dużo kasy na naprawy i dołożenie do wyposażenia. |
|
|
|
 |
Nitrolukas
trochę już popisał
|
Wysłany: 2025-03-12, 15:50
|
|
|
Komplecik, po pierwsze to pólintegra mnie nie interesuje., po drugie 300k a 360k to jednak różnica i idąc tak dalej zaraz dojdziemy do Morelo, bo przecież tylko trochę dołożę. Po trzecie to te co wysłałeś nowe nowe, ale klimy, markiza bagażnika na rowery nie mają więc będzie jeszcze drożej.
peja76, zgadzam się ze wszystkim co napisałeś. Tak jak piszesz, oglądaliśmy różne układy, mamy już pewne doświadczenie bo kilka lat już mamy swojego Rimora. Oglądaliśmy politegry, i inne układy alkowy i ten układ nam najbardziej pasuje, choć nie jest idealny. W kazdym razie ma najmniej wad
orkaaa, tak samochód po wypożyczalni. Ale nie wiem czemu zakładasz ze od razu coś się będzie psuć? Cóż to za przebieg dla dostawczaka? A w zabudowie co ma się psuć? A odnośnie tego że cena jak za nowego to pokaż co kupię nowego za 300k. Tylko już z klima, markiza i zimowego
Znalazłem takiego przeglądając internet https://www.hicamp.pl/spr...a-coral-xl600dp
Nie wiem dokładnie kiedy poszedł i za ile ale bardzo podobny, tylko lepiej wyposażony i wyjściowo taniej, więc ten mój wychodzi drogo |
|
|
|
|
 |
Skwarek
Kombatant

Twój sprzęt: Trigano Carioca
Nazwa załogi: Ania i Michał
Pomógł: 6 razy Dołączył: 29 Mar 2011 Piwa: 351/132 Skąd: Świebodzice
|
Wysłany: 2025-03-12, 16:20
|
|
|
Nie ma się co bać samochodu z wypożyczalni. To prawda, że mają uboższe wyposażenie ale i z tego też powodu niższą cenę.
Kupiłem z wypożyczalni i dostałem wszystkie rachunki za regularne wymiany olejów, z wszystkich przeglądów technicznych i jakiegokolwiek serwisu czy doposażenia . Na każdym kwicie odnotowany jest przebieg w chwili czynności aż do 78 tysięcy km w chwili sprzedaży. Jeśli jest wiarygodna historia pojazdu to czego się bać?
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|