Wysłany: 2025-02-03, 00:36 Ogrzewanie podłogowe wodne ze spalin z chińskiego webasto
Myślę, że pomysł warty pokazania - spaliny z chińskiego webasto przez chłodnicę egr. Do tego pompka uruchamiana przez sterownik na podstawie temperatury wody w chłodnicy.
_________________ https://www.vincentvan.org - Sklep ze sprawdzonym sprzętem do kamperów w bardzo dobrych cenach.
Twój sprzęt: T5, Hymer S700
Wysłany: 2025-02-07, 21:55
Ten patent mu się prędzej czy później "przypcha" tak, że webasto będzie to czyszczenia. Ograniczenia wylotu spalin powoduje zakłócenia w spalaniu, w spalinach jest woda wraz z spalinami spowoduje zapchanie mazią tego patentu.
Twój sprzęt: LAIKA KREOS 4009 - 50 EDITION
Nazwa załogi: SŁONECZKA Renata i Andrzej + Patii i Matii Pomógł: 34 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Piwa: 274/76 Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2025-02-09, 12:28
Pomysł jest OK. Ale temat do dogrania.
Jak na podłogowe ogrzewanie to temperatura wody jest za wysoka.
Drugie wykonanie instalacji z elementami miedzi to zły pomysł może z biegiem czasu korodować. Resztę pokaże czas czy to rozwiązanie zda egzamin.
Jak byłem ostatnio w UK, to trafiłem do firmy, która juz ogarnęła temat. Mają nie tylko ogrzewanie spalinami wody do kapieli, podłogi ale cały system sterowania i kontroli.
Poniżej macie strone do ich sklepu jak i całej firmy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum