|
|
Ford/ Rimor 2021 brak ładowania aku turyst z alternatora |
Autor |
Wiadomość |
papamila
Kombatant

Twój sprzęt: ROLLER TEAM
Nazwa załogi: papamila
Pomógł: 27 razy Dołączył: 16 Cze 2007 Piwa: 121/5 Skąd: Trójmiasto i okolica
|
Wysłany: 2025-07-06, 14:39 Ford/ Rimor 2021 brak ładowania aku turyst z alternatora
|
|
|
Jak w temacie,
Bezpieczniki całe |
Ostatnio zmieniony przez papamila 2025-07-06, 20:48, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Adampio
zaawansowany

Twój sprzęt: L300 Dethleffs Globetrotter '84+MulitvanT4
|
Wysłany: 2025-07-06, 18:28
|
|
|
Jak stwierdzony brak ładowania i którego akumulatora?
Pytanie pomocnicze: jakie napiecie na klemach podczas pracy silnika i na wolnych obrotach i po przegazowaniu? |
|
|
|
 |
Andrzej 73
Kombatant lawendowy

Twój sprzęt: LAIKA KREOS 4009 - 50 EDITION
Nazwa załogi: SŁONECZKA Renata i Andrzej + Patii i Matii
Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Piwa: 321/84 Skąd: Częstochowa
|
|
|
|
 |
papamila
Kombatant

Twój sprzęt: ROLLER TEAM
Nazwa załogi: papamila
Pomógł: 27 razy Dołączył: 16 Cze 2007 Piwa: 121/5 Skąd: Trójmiasto i okolica
|
Wysłany: 2025-07-07, 15:54
|
|
|
Wygląda że to wina modułu |
|
|
|
 |
peja76
stary wyga

Twój sprzęt: Roller team
Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Sty 2023 Piwa: 53/52 Skąd: Oborniki Wlkp

|
Wysłany: 2025-07-07, 22:37
|
|
|
Też miałem problem z ładowaniem aku hotelowego w moim Riomrku (rok produkcji taki jak twój, EVO 69) zastosowałem Oriona 50A i problemu nie ma. U mnie ten problem wyszedł zimą, solary nie ładowały i wyszło szydło z worka.
Z aku samochodowego który znajduje się pod fotelem kierowcy pociągłem kable do aku hotelowego ( pamiętaj o bezpieczniku) przy lewarku ręcznego masz otwór który możesz wykorzystać do przeciągniecia kabli. Ładowarkę w pojemniku na aku rozłączyłem całkowicie, na szczycie pojemnika zamontowałem ładowarkę i miernik energi. Musisz mieć świadomość że jak rozłaczysz kable od ładowarki to na pulpicie nie będziesz widział ile procent ma aku, będzie świecić tylko czerwona dioda. Ja dla tego zastosowałem miernik aku Victrona z Bluetooth, wszystko mam w tel. Jak coś więcej to mogę Ci wysłać tel na Priv i dokładnie wszystko wytłumaczyć oraz wysłać fotki, roboty na max 2h a święty spokój, aku naładowany jak należy
Ps. W najbliższym czasie będę w Gdańsku na Jarmarku a z tego co widzę jesteś z 3miasta, nie ma problemu, możemy się spotkać i zobaczysz co i jak.
Teraz widzę tel masz podany, jutro zadzwonię
|
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|