|
|
|
Podłoga pod markizę |
| Autor |
Wiadomość |
joko
Kombatant

Twój sprzęt: Rapido i96M
Pomógł: 14 razy Dołączył: 17 Cze 2013 Piwa: 554/45 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: 2026-01-05, 23:47 Podłoga pod markizę
|
|
|
Chcę kupić do nowego kampera nową podłogę pod markizę i szukam czegoś co będzie miało najlepszy stosunek jakości/wytrzymałości do wagi.
Poprzednia podłoga , którą używałem długie lata to był Brunner Kinetic i była ona naprawdę solidna , natomiast ważyła sporo (jakieś 7-8kg)
Markizę mam teraz Omnistora 4,5m , więc podłoga powinna być 4,5x2,5m .
Może ktoś poleci coś równie wytrzymałego , ale lżejszego .
Oglądałem ostatnio na targach w Poznaniu fajne podłogi na jakimś stoisku z przedsionkami , ale nie wziąłem sobie żadnych wizytówek ani folderów bo wtedy nie byłem jeszcze na kupnie .
Nie pamiętam ani jaka firma wystawiała , ani jakiej produkcji były te podłogi , ale robiły wrażenie solidnych (grube, plecione) a podobno były bardzo lekki (z tego co pamiętam to chyba 2,5kg)
Ten nowy dostępny teraz Brunner Kinetic 4,5x2,5m waży chyba 6kg, więc jeśli zdecydował bym się na coś innego to musiało by to być wyraźnie lżejsze , albo przy podobnej wadze wyraźnie grubsze i solidniejsze od Brunnera.
Teraz na rynku jest sporo wyposażenia do kamperów , wiec może jest coś co poza "pewniakami" godnego uwagi , a ja o tym nie wiem |
| |
|
|
|
 |
Banan
Administrator LIVE TO RIDE - RIDE TO LIVE

Twój sprzęt: Rapido 972M MB 2.9 TD
Nazwa załogi: Bananki
Pomógł: 30 razy Dołączył: 09 Lis 2010 Piwa: 364/498 Skąd: Bolesławiec
|
Wysłany: 2026-01-06, 00:43
|
|
|
Osobistycznie od trzech sezonów posiadam TAKIE CUDO od Fiamma i jestem zadowolony.
Spełnia chyba wszystkie Twoje wymagania i waży 4,2 kg |
_________________ Pozdrawiam - Darek
 |
|
|
|
 |
mischka
Kombatant

Twój sprzęt: Knaus
Pomógł: 11 razy Dołączył: 27 Lut 2016 Piwa: 142/187 Skąd: Bawaria
|
Wysłany: 2026-01-06, 07:57
|
|
|
| Mam od 10 lat Isabella. Sprzęt nie do zdarcia, ale ciężki i drogi. |
_________________ W życiu piękne są tylko chwile... |
| |
|
|
|
 |
Track222
weteran

Twój sprzęt: Była - Niewiadów n126
Nazwa załogi: Tracki
Pomógł: 5 razy Dołączył: 03 Maj 2009 Piwa: 88/10 Skąd: Krosno
|
Wysłany: 2026-01-06, 09:49
|
|
|
| mischka napisał/a: | | Mam od 10 lat Isabella. Sprzęt nie do zdarcia, ale ciężki i drogi. |
Potwierdzam Isabella to bardzo dobra firma z tradycjami. |
_________________ „Panie, daj mi siłę, abym zmienił to, co zmienić mogę; daj mi cierpliwość, abym zniósł to, czego zmienić nie mogę, i daj mi mądrość, abym odróżnił jedno od drugiego.” - Marek Aureliusz
 |
|
|
|
 |
Anras
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Hobby T550 AK FS
|
Wysłany: 2026-01-07, 10:52
|
|
|
| Ja mam to samo co Banan i sobie chwalę. |
_________________ Pozdrawiam Bartek
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|