Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Funkcja ADAS w rejestratorze
Autor Wiadomość
Jurek Jurecki 
trochę już popisał

Twój sprzęt: Roller 2022 Ford 170KM automat
Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: 2025-11-12, 16:45   Funkcja ADAS w rejestratorze

Tak mam ADAS w swoich samochodach z tempomatem aktywnym. Lubię te możliwości, które są mi dostarczane poprzez fabryczny ADAS. Lubię funkcję LDWS I FCWS też. Rozumiem też, że są kierowcy którzy nie lubią "wspomagania" ADAS.
Więc nie musimy się przekonywać i przekomarzać...
W moim Fordzie nie mam niestety aktywnego tempomatu- mam tylko zwykły fabryczny tempomat.
Widzę, że na rynku są wideorejestratory z funkcją ADAS. Oczywiście wiem, że to nie to co systemy fabryczne a bardziej ostrzegawcze gadanie/piszczenie, bo przecież awaryjnie nie zahamuje samochodu.
Ale może ktoś z forumowiczów ma taki wideorejestrator z funkcja ADAS i wytrzymał cierpliwie wszystkie jego niedoskonałości i trochę się pobawił tymi funkcjami dodatkowymi?

Są na rynku jakieś chinczyki typu 70Mai ale sa też chińczyki :mrgreen: amerykańskie typu Garmin.
Czy jest tu kierowca, który używa funkcii ADAS w swoim rejestratorze i nie wyłączył z wściekłości :spoko
ze to przerosło cierpliwość kierowcy poprzez fałszywe alarmy :gwm

ADAS, czyli
Advanced Driver Assistance Systems (Zaawansowane Systemy Wspomagające Kierowcę)

LDWS to skrót od
Lane Departure Warning System, czyli systemu ostrzegania o opuszczeniu pasa ruchu.

FCWS to skrót od
Forward Collision Warning System, czyli Systemu Ostrzegania przed Kolizją Czołową
Postaw piwo autorowi tego posta

Odpowiedz do tematu