|
|
|
Funkcja ADAS w rejestratorze |
| Autor |
Wiadomość |
Jurek Jurecki
trochę już popisał
Twój sprzęt: Roller 2022 Ford 170KM automat
|
Wysłany: 2025-11-12, 16:45 Funkcja ADAS w rejestratorze
|
|
|
Tak mam ADAS w swoich samochodach z tempomatem aktywnym. Lubię te możliwości, które są mi dostarczane poprzez fabryczny ADAS. Lubię funkcję LDWS I FCWS też. Rozumiem też, że są kierowcy którzy nie lubią "wspomagania" ADAS.
Więc nie musimy się przekonywać i przekomarzać...
W moim Fordzie nie mam niestety aktywnego tempomatu- mam tylko zwykły fabryczny tempomat.
Widzę, że na rynku są wideorejestratory z funkcją ADAS. Oczywiście wiem, że to nie to co systemy fabryczne a bardziej ostrzegawcze gadanie/piszczenie, bo przecież awaryjnie nie zahamuje samochodu.
Ale może ktoś z forumowiczów ma taki wideorejestrator z funkcja ADAS i wytrzymał cierpliwie wszystkie jego niedoskonałości i trochę się pobawił tymi funkcjami dodatkowymi?
Są na rynku jakieś chinczyki typu 70Mai ale sa też chińczyki amerykańskie typu Garmin.
Czy jest tu kierowca, który używa funkcii ADAS w swoim rejestratorze i nie wyłączył z wściekłości
ze to przerosło cierpliwość kierowcy poprzez fałszywe alarmy
ADAS, czyli
Advanced Driver Assistance Systems (Zaawansowane Systemy Wspomagające Kierowcę)
LDWS to skrót od
Lane Departure Warning System, czyli systemu ostrzegania o opuszczeniu pasa ruchu.
FCWS to skrót od
Forward Collision Warning System, czyli Systemu Ostrzegania przed Kolizją Czołową |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|