|
|
|
Przegląd po zakupie |
| Autor |
Wiadomość |
Cyganiewicz
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Knaus Boxstar Freeway
|
Wysłany: Wczoraj 21:15 Przegląd po zakupie
|
|
|
Hej, kupiłem używanego campervana Knausa Boxstar Freeway z 2013 roku, z lodówką kompresorową, truma na diesel, panelami solarnymi na dachu i klimą na 230V.
Czy jest ktoś w stanie podpowiedzieć czy należy wykonać jakiś przegląd tych wszystkich systemów, żeby móc go bezpieczenie używać przez kolejne lata bez obaw o awarie i tragedie? |
|
|
|
 |
Andrzej 73
Kombatant lawendowy

Twój sprzęt: LAIKA KREOS 4009 - 50 EDITION
Nazwa załogi: SŁONECZKA Renata i Andrzej + Patii i Matii
Pomógł: 36 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Piwa: 348/86 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: Wczoraj 21:34
|
|
|
Cyganiewicz, Kuchenkę gazową masz?
To trzeba wykonać przegląd gazowy.
Panele fotowoltaiczne - sprawdzić czy nie przepalone , połączenia na konektorach , czyszczenie klimy .
Sprawdziłbym poprawność działania instalacji elektrycznej.
|
_________________ Polub nas na facebooku https://www.facebook.com/MebleRenee |
|
|
|
 |
Artur.Dell
zaawansowany

Twój sprzęt: Fiat Ducato Autostar
Nazwa załogi: Lubimy podróżować
|
Wysłany: Wczoraj 21:41
|
|
|
| W mojej ocenie wystarczy uruchomić wszystkie dostępne urządzenia i sprawdzić czy działają. Jeśli chodzi o solarny to przy obecnym słońcu nie wiele sprawdzisz. Z tym trzeba jeszcze trochę poczekać. Natomiast jeśli w trakcie eksploatacji ma się coś zepsuć, to nastąpi to w najmniej oczekiwanym momencie 😃. Stąd warto mieć ze sobą "zestaw pierwszej pomocy" i dobrze wyposażną skrzynkę z narzędziami. |
_________________ Artur |
|
|
|
 |
Świstak
Kombatant

Twój sprzęt: Milka, Milka2
Nazwa załogi: Świstaki
Pomógł: 15 razy Dołączył: 05 Cze 2009 Piwa: 539/112 Skąd: Legnica
|
Wysłany: Dzisiaj 1:28
|
|
|
Warto też rozebrać co się da i wybrać syf który się tam zebrał przez tych kilkanaście lat. Z pewnością znajdziesz kilka martwych zwierząt, pilota z wyładowaną baterią, monety z połowy Europy (może nawet jakieś ze złota) i pół tony gruzu do wywalenia. Najważniejsze jednak że dokręcisz drzwiczki zanim się urwą i zgromadzisz narzędzia które mogą być potrzebne w razie awarii, a przede wszystkim zorientujesz się gdzie się co znajduje i do czego jest podłączone...
Prawa Murphy'ego jednak nie oszukasz - jeśli jest najmniejsza szansa na to że coś się zepsuje w najmniej odpowiednim momencie - to prawie na pewno właśnie wtedy się zepsuje. Obyś wtedy wiedział jak to naprawić i miał czym |
_________________ .
.
"Panie, pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies"
Milka - może ją spotkacie?
 |
| |
|
|
|
 |
Cyganiewicz
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Knaus Boxstar Freeway
|
Wysłany: Dzisiaj 9:13
|
|
|
No juz na ten moment go mocno wysprzatalem, jakies stare podpaski i kleby grom wie czego w zakamarkach. Przynajmniej sie zwrocila kilkanascie zlotych w drobniakach na myjnie
Ta, jest kuchenka gazowa, jakie sa koszty przegladu instalacji gazowej, odgrzybienia klimy na dachu, da sie z tym wyrobic w jeden dzien? |
|
|
|
 |
Kazik II
weteran
Twój sprzęt: Nobel Art alkowa na Ducato z 2008r.
Pomógł: 10 razy Dołączył: 22 Mar 2007 Piwa: 105/8 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: Dzisiaj 12:01
|
|
|
| Cyganiewicz napisał/a: | | jakies stare podpaski |
A ja myślałem, że kamperami podróżują panie, które są już po....
BTW, chociaż.....niektórzy z nas, też mogą już niedługo potrzebować |
| |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|