Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Miejsce dla Camperow LODZ
Autor Wiadomość
Ja 
początkujący forumowicz

Wysłany: 2026-02-26, 12:53   Miejsce dla Camperow LODZ

Cześć powitać ,
W Łodzi powstaje nowy systemu parkingowego, który miałby obsługiwać trzy obiekty: Atlas Arenę, Aquapark Fala oraz Łódzkie ZOO.
Dodatkowo rozważamy wybudowanie w jednej z tych lokalizacji nowych miejsc parkingowych wraz z pełnym serwisem
Którą z tych lokalizacji uważacie za najlepszy wybór pod budowę nowych miejsc parkingowych — Atlas Arena, Aquapark Fala czy ZOO Orientarium — i jakie macie opinie lub argumenty za swoim wyborem?
Z góry dziękuje
Postaw piwo autorowi tego posta

Bim 
Kombatant
Jacek

Twój sprzęt: Peugeot Adriatik 2,5D 1991 rok
Piwa: 201/112
Wysłany: 2026-02-26, 14:47   

Ja napisał/a:
W Łodzi powstaje nowy systemu parkingowego, który miałby obsługiwać trzy obiekty: Atlas Arenę, Aquapark Fala oraz Łódzkie ZOO.
Dodatkowo rozważamy wybudowanie w jednej z tych lokalizacji nowych miejsc parkingowych wraz z pełnym serwisem
Którą z tych lokalizacji uważacie za najlepszy wybór pod budowę nowych miejsc parkingowych — Atlas Arena, Aquapark Fala czy ZOO Orientarium — i jakie macie opinie lub argumenty za swoim wyborem?

A ty to kto ? :dewil

Może cos więcej o sobie o proponowanych cennikach takiego przybytku :-/

aviator 
stary wyga

Twój sprzęt: Pilote Explorateur G743 XLC
Nazwa załogi: Ania i Tomek
Piwa: 62/169
Wysłany: 2026-02-26, 15:54   

A one wszystkie nie są obok siebie?? :shock:

DI STEFANO 
weteran

Twój sprzęt: Wygodny camper z wozidłem i zmywarką
Piwa: 96/83
Wysłany: 2026-02-26, 19:43   Re: Miejsce dla Camperow LODZ

Ja napisał/a:
Cześć powitać ,
Z góry dziękuje

Jakieś to dziwne.....
te miejsca są obok siebie, a gdy popatrzeć przez pryzmat zatłoczonej Łodzi jest to ciąg parkingów Al. Unii Lubelskiej przy parku na Zdrowiu.
Być może jest to powiązane z awantura na sesji R.M.Lodzi.
Wczoraj na sesji Rady Miasta "szewską awanturę" zrobiła posłanka PIS (ta od dziwnego nazwiska, małżeństwa i pobytu w Holandii) w temacie inicjatywy Łódzkiej Inicjatywy Turystycznej (Dżungla 360).
Ta posłanka znana jest w Łodzi z blokowaniem inicjatyw pro-europejskich i cywilizacyjnych.
Prawdą jest, że na tak ogromną aglomerację jest jeden nowo - otwarty placyk - camperpark na obrzeżach miasta niedaleko granicy z Aleksandrowie, daleko od wielu atrakcji.
Modernizacja placów parkingowych na Zdrowiu dla camperów to dobry pomysł biorąc pod uwagę imprezy w Arenie (koncerty, spotkania itp), ZOO, park wodny i największą atrakcję dla wszystkich oblegane całą rok Orientarium.
Istniejący bałagan parkingowy jest uciążliwy dla mieszańców pobliskich osiedli.
No i ..... zmniejszy współczynnik włamań, kradzieży z zaparkowanych samochodów.
Osobiście, teraz nie pozostawiłbym tam samochodu z niełódzką rejestracją a protestującej posłance PIS blokującej inicjatywy bezpieczeństwa życzę więcej rozsądku i trzeźwej oceny potrzeb ludzi przyjeżdzających zwiedzać łódzkie atrakcje i sympatyków karawaningu.

Ja jestem za taką inicjatywą, przystosowania parkingów do bezpiecznego postoju camperów. :ok

Ja 
początkujący forumowicz

Wysłany: 2026-02-26, 20:10   Re: Miejsce dla Camperow LODZ

DI STEFANO napisał/a:
Ja napisał/a:
Cześć powitać ,
Z góry dziękuje

Jakieś to dziwne.....
te miejsca są obok siebie, a gdy popatrzeć przez pryzmat zatłoczonej Łodzi jest to ciąg parkingów Al. Unii Lubelskiej przy parku na Zdrowiu.
Być może jest to powiązane z awantura na sesji R.M.Lodzi.
Wczoraj na sesji Rady Miasta "szewską awanturę" zrobiła posłanka PIS (ta od dziwnego nazwiska, małżeństwa i pobytu w Holandii) w temacie inicjatywy Łódzkiej Inicjatywy Turystycznej (Dżungla 360).
Ta posłanka znana jest w Łodzi z blokowaniem inicjatyw pro-europejskich i cywilizacyjnych.
Prawdą jest, że na tak ogromną aglomerację jest jeden nowo - otwarty placyk - camperpark na obrzeżach miasta niedaleko granicy z Aleksandrowie, daleko od wielu atrakcji.
Modernizacja placów parkingowych na Zdrowiu dla camperów to dobry pomysł biorąc pod uwagę imprezy w Arenie (koncerty, spotkania itp), ZOO, park wodny i największą atrakcję dla wszystkich oblegane całą rok Orientarium.
Istniejący bałagan parkingowy jest uciążliwy dla mieszańców pobliskich osiedli.
No i ..... zmniejszy współczynnik włamań, kradzieży z zaparkowanych samochodów.
Osobiście, teraz nie pozostawiłbym tam samochodu z niełódzką rejestracją a protestującej posłance PIS blokującej inicjatywy bezpieczeństwa życzę więcej rozsądku i trzeźwej oceny potrzeb ludzi przyjeżdzających zwiedzać łódzkie atrakcje i sympatyków karawaningu.

Ja jestem za taką inicjatywą, przystosowania parkingów do bezpiecznego postoju camperów. :ok

Swietnie , ciesze sie pomysł spotkał się z pozytywnym odbiorem , chciałem poznać waszę opinię wszsytkie te lokalizację są w głębi miasta , blisko ulic i imprez czy to nie przeszkadza jakie argumenty są najważnijesze aby były atrakcyjne i chętnie z nich korzystać.

Komplecik 
Kombatant

Twój sprzęt: Adriianna
Nazwa załogi: Kompleciki :)
Piwa: 397/787
Wysłany: 2026-02-26, 20:27   Re: Miejsce dla Camperow LODZ

Ja napisał/a:

Swietnie , ciesze sie pomysł spotkał się z pozytywnym odbiorem , chciałem poznać waszę opinię wszsytkie te lokalizację są w głębi miasta , blisko ulic i imprez czy to nie przeszkadza jakie argumenty są najważnijesze aby były atrakcyjne i chętnie z nich korzystać.

Jeśli chodzi o duże miasta to najlepsza lokalizację na kamper park, parking dla kamperów, to lokalizacja blisko centrum blisko atrakcji, brać karawaningowa chętnie zobaczy zabytki atrakcje a możliwość swobodnego wygodnego parkingu kamper parku przy centrum to super pomysł, powodzenia w realizacji prosimy o info gdzie mamy parkować :szeroki_usmiech
:spoko

DI STEFANO 
weteran

Wysłany: 2026-02-26, 23:06   

Kolego
U nas jest taki zwyczaj aby na początku coś o sobie napisać.
Nie ważne jest czy posiadasz campera, czy tylko bliskie Ci są tematy " naszej udręki " przy znalezieniu miejsca do zatrzymania w takich miastach jak Łódź.
Kolego
Wstyd mi przed kolegami, którzy mówią że milionowa aglomeracja z tyloma atrakcjami nie ma placu dla postoju camperow z pełnym serwisem.
Kolegów chcących pozostać na kilka dni w Łodzi chętnie goszczę na moich terenach.
Niestety są one oddalone od atrakcji wiele km i znajdują się w Parku Krajobrazowym Wzniesień Łódzkich i dowóz do centrum jest trochę problematyczny.
Uruchomienie parkingów dla camperow na Zdrowiu rozwiąże problem tamtych atrakcji, ale można pokusić się o miejsca postoju dla takich pojazdów w centrum ( bliskość Pietryny, Ec1, Manufaktury czy Palmiarnia).
Jako Łodzianin nie mam takich problemów ale koledzy częściej odwiedzali by moje miasto gdyby aktualne władze szybko rozwiązały te problemy.
Smutnym jest jak miasto, które przed laty miało wiele kempingów ( na Górnej, Bałutach, w Łagiewnikach, Wiśniówce) rządy "jedynie słusznych patriotów" z prezydentem miasta Kropiwnickim na czele wszystkie je zmiotły z infrastruktury miejskiej.
Pocieszeniem jest, że tego pobożnego Kropę mieszkańcy na pysk wyrzucili z urzędu w słynnym referendum.
Jeśli kolego masz jakieś pomysły i kasę to po przedstawieniu się podziel się nimi z nami.
Sądzę, że koledzy i ja sypną pomysłami jak takie miejsca zbudować. :szeroki_usmiech

Komplecik 
Kombatant

Wysłany: 2026-02-26, 23:33   

DI STEFANO napisał/a:
Kolego

Sądzę, że koledzy i ja sypną pomysłami jak takie miejsca zbudować. :szeroki_usmiech

O to jest dobry kierunek, jesteś Łodzianinem DI STEFANO podaj argument która z tych 3 lokalizacji ma największy potencjał my uszczególowimy techniczne i jedziemy z tym koksem :szeroki_usmiech u mnie we wsi słupek tak umieścili że tankowanie wody jest na skarpie grozi to złamaniem kończyn,
Zrzut szarej jest mega ważny najlepiej przelotowy bo wielkie kampery mają problem z cofaniem i 2 węże do czystej i płukania kibla nie koniecznie blisko siebie bo się ludzie mylą i jest feeee :szeroki_usmiech , ktoś bystrzejszy w piśmie jeśli będzie potrzeba pomoże i narysuje schemat najlepszego ustawienia a i wizję można zrobić koledzy z niejednego słupka pili :szeroki_usmiech

jazonikr 
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Tabbert na Fiacie Ducato I 1989
Wysłany: 2026-02-27, 05:01   

Niestety ale teren Zdrowia nie jest dobrze skomunikowany. Do tych proponowanych miejsc od komunikacji miejskiej trzeba jeszcze przejść min. ok. 1 km.
Do ścisłego centrum, czyli Pietryny, komunikacją trzeba przejechać +/- 10-15 min. i to najlepiej tramwajem. A jeśli tramwajem to najlepsze położenie to okolice Atlas areny.
Jednak jest ale - w tym miejscu często organizowane są różne imprezy, to powoduje, że na względny spokój późnym wieczorem będzie trudno.
Aqua Park to jakieś 500 m dalej i ciągły ruch do tego miejsca. Już teraz parkingi przy tym miejscu są zatłoczone.
Zostaje ZOO. A to już brak dobrej komunikacji. Aby tam dotrzeć od przystanku to już więcej niż 15 min.

Najlepiej to stworzyć miejsce w okolicy EC1 - ale tam mają powstać kolejne projekty typu betonoza

Obecne władze Łodzi nie mają pomysłu dla tego typu turystyki.

Kazik II 
Kombatant

Twój sprzęt: Nobel Art alkowa na Ducato z 2008r.
Piwa: 107/8
Wysłany: 2026-02-27, 11:31   

Bim napisał/a:
A ty to kto ?

Przecież przedstawił się "Ja" :haha:
Ja napisał/a:
Dodatkowo rozważamy wybudowanie w jednej z tych lokalizacji nowych miejsc

Właściwie w czyim imieniu owo "ja" występuje pisząc "rozważamy"? :shock:

kimtop 
Kombatant

Twój sprzęt: CARTHAGO C-TOURER
Piwa: 145/44
Wysłany: 2026-02-27, 11:52   

Kazik II napisał/a:
Właściwie w czyim imieniu owo "ja" występuje pisząc "rozważamy"?

Zapewne Holding Łódź

Można sobie tutaj poczytać
. https://lodz.wyborcza.pl/lodz/7,35136,32625266,wszyscy-ludzie-poteznego-holdingu-lodz-gdzie-jest-ta-mafia.html

Wódka z lodem szkodzi na nerki.Rum z lodem niszczy wątrobę.Whisky z lodem atakuje serce.Gin z lodem rozwala mózg.Cola z lodem demoluje zęby.
Oznacza to,że lód szkodzi w zasadzie na wszystko.

Komplecik 
Kombatant

Wysłany: 2026-02-27, 12:55   

Kazik II napisał/a:
Bim napisał/a:
A ty to kto ?

Przecież przedstawił się "Ja" :haha:
Ja napisał/a:
Dodatkowo rozważamy wybudowanie w jednej z tych lokalizacji nowych miejsc

Właściwie w czyim imieniu owo "ja" występuje pisząc "rozważamy"? :shock:

Kaziczku czy to ważne :) on, ja, ktoś, Chłopina lub Balbina cokolwiek jest zainteresowana/y, skupmy się na projekcie,
Może osobnik nie ma ochoty ujawniać :mrgreen: ale dać nam dużo Dobra
:szeroki_usmiech
Także ten teges, gdzie ten słupek i kwadrat z dobrymi spadami do ogolnospławnej najbardziej by pasował :mikolaj

Bim 
Kombatant
Jacek

Wysłany: 2026-02-27, 15:02   

kimtop napisał/a:
Można sobie tutaj poczytać
. https://lodz.wyborcza.pl/lodz/7,35136,32625266,wszyscy-ludzie-poteznego-holdingu-lodz-gdzie-jest-ta-mafia.html

No niestety nie da się bez 9 zł

Tu coś więcej znalazłem

Materiał powstał we współpracy z Miastem ŁÓDŹ

https://regiony.rp.pl/z-regionow/art43277141-holding-lodz-miliony-na-inwestycje-i-oszczednosci-dla-miasta

DI STEFANO 
weteran

Wysłany: 2026-02-27, 18:13   

Panowie
Proponuję dać sobie na przeczekanie, w tym czasie może "ja" się przedstawi.
MOŻE, a może nie. :szeroki_usmiech :diabelski_usmiech
Kiedyś próbowałem "wejść" z fajnymi pomysłami i "kasą" na tereny wspomnianych przeze mnie kempingów.
Najpierw na zielonych terenach przy Stawach Jana przy Rzgowskiej (był tam stary kemping z dobrą infrastrukturą i restauracją), choć to daleka Górna to komunikacja miejska, wtedy i dziś super.
Później chcieliśmy przemienić kemping na Bałutach ul. Łupkowa, teren dużo mniejszy od poprzedniego ale z restauracją i możliwością terminowej dzierżawy sąsiednich działek.
Okolica fajna cicha bezpieczna, komunikacja trochę gorsza.
Niestety nic z tego nie wyszło gdyż ówczesne urzędasy nawet nie wiedziały jak camper wygląda. :diabelski_usmiech
Próbowaliśmy z obiektami w lesie Łagiewnickim z takim samym skutkiem.
Ostatnią inicjatywą był kemping na Wiśniówce.
Wiśniowa Góra wtedy była bardzo słabo skomunikowana i dojazd do atrakcji turystycznych miasta był problemem dla rdzennego łodziaka, a dla przyjezdnego prawie niemożliwym.
.
W tym okresie Łodzią niepodzielnie i głupio rządził ZChN (podpowiem, że to Zjednoczenie Chrześcijańsko-Narodowe, teraz działacze prawicy Konfederacji i PiS)
i sławetny ZChN-owiec, wielki kościelny patriota prezydent Jerzy Kropiwnicki.
Gdy urzędasy zorientowali się, że to tereny idealne do zrobienia "interesu" patriotycznie załatwili temat po swojemu.
Taki sam manewr "uporządkowania terenu" przed zmianą władzy w 2023 r. zrobił PiS z działką CPK.
W miejscu byłych kempingów spółki z działaczami kościelnymi pobudowały "piękne" :diabelski_usmiech apartamentowce.

Aktualnie w Łodzi jest jeden kamping dla camperów daleko od centrum, trudno tam dojechać a jeszcze trudniej wyjechać komunikacją miejską do łódzkich atrakcji.

Przedstawiany przez "Ja" teren jest najbardziej trafiony dla camperów, lecz nie wiem czy teraz (po modernizacji al. Unii i przyległych terenów) koszty inwestycji nie będą kilkakrotnie większe niż przed laty.
Pozwolę nie zgodzić się z "jazonikr". że trudno tam z komunikacją do Pietryny.

Kolego jazonikr
Komunikacja tam jest super nasycona.
Tramwaje, autobusy z ul. Konstantynowskiej i ul. Bandurskiego w ilości znaczącej, także linie nocne. Dodatkowo szynobusem z Dworca Kaliska można szybko przemieścić się nawet na drugą stronę Łodzi i nawet do miast aglomeracji.
Co prawda, do tych miejsc "startowych" trzeba przejść pieszo około 200-300 metrów ale to przecież tzw. mały pikuś

No cóż...........czekam na ruch tajemniczego "ja" jak naprawdę mu na tym zależy aby Łódź się cywilizacyjnie rozwijała i nie przestraszy się posłanki PiS o polsko brzmiącym nazwisku van Heukelom to temat możemy rozwijać :ok

Bim 
Kombatant
Jacek

Wysłany: 2026-02-27, 19:36   

DI STEFANO napisał/a:
Panowie
Proponuję dać sobie na przeczekanie, w tym czasie może "ja" się przedstawi.
MOŻE, a może nie. :szeroki_usmiech :diabelski_usmiech
Kiedyś próbowałem "wejść" z fajnymi pomysłami i "kasą" na tereny wspomnianych przeze mnie kempingów.
Najpierw na zielonych terenach przy Stawach Jana przy Rzgowskiej (był tam stary kemping z dobrą infrastrukturą i restauracją), choć to daleka Górna to komunikacja miejska, wtedy i dziś super.
Później chcieliśmy przemienić kemping na Bałutach ul. Łupkowa, teren dużo mniejszy od poprzedniego ale z restauracją i możliwością terminowej dzierżawy sąsiednich działek.
Okolica fajna cicha bezpieczna, komunikacja trochę gorsza.
Niestety nic z tego nie wyszło gdyż ówczesne urzędasy nawet nie wiedziały jak camper wygląda. :diabelski_usmiech
Próbowaliśmy z obiektami w lesie Łagiewnickim z takim samym skutkiem.
Ostatnią inicjatywą był kemping na Wiśniówce.
Wiśniowa Góra wtedy była bardzo słabo skomunikowana i dojazd do atrakcji turystycznych miasta był problemem dla rdzennego łodziaka, a dla przyjezdnego prawie niemożliwym.
.
W tym okresie Łodzią niepodzielnie i głupio rządził ZChN (podpowiem, że to Zjednoczenie Chrześcijańsko-Narodowe, teraz działacze prawicy Konfederacji i PiS)
i sławetny ZChN-owiec, wielki kościelny patriota prezydent Jerzy Kropiwnicki.
Gdy urzędasy zorientowali się, że to tereny idealne do zrobienia "interesu" patriotycznie załatwili temat po swojemu.
Taki sam manewr "uporządkowania terenu" przed zmianą władzy w 2023 r. zrobił PiS z działką CPK.
W miejscu byłych kempingów spółki z działaczami kościelnymi pobudowały "piękne" :diabelski_usmiech apartamentowce.

Aktualnie w Łodzi jest jeden kamping dla camperów daleko od centrum, trudno tam dojechać a jeszcze trudniej wyjechać komunikacją miejską do łódzkich atrakcji.

Przedstawiany przez "Ja" teren jest najbardziej trafiony dla camperów, lecz nie wiem czy teraz (po modernizacji al. Unii i przyległych terenów) koszty inwestycji nie będą kilkakrotnie większe niż przed laty.
Pozwolę nie zgodzić się z "jazonikr". że trudno tam z komunikacją do Pietryny.

Kolego jazonikr
Komunikacja tam jest super nasycona.
Tramwaje, autobusy z ul. Konstantynowskiej i ul. Bandurskiego w ilości znaczącej, także linie nocne. Dodatkowo szynobusem z Dworca Kaliska można szybko przemieścić się nawet na drugą stronę Łodzi i nawet do miast aglomeracji.
Co prawda, do tych miejsc "startowych" trzeba przejść pieszo około 200-300 metrów ale to przecież tzw. mały pikuś

No cóż...........czekam na ruch tajemniczego "ja" jak naprawdę mu na tym zależy aby Łódź się cywilizacyjnie rozwijała i nie przestraszy się posłanki PiS o polsko brzmiącym nazwisku van Heukelom to temat możemy rozwijać :ok

Dziękujemy panu za analizę dotyczącą miasta w kontekście politycznym :mrgreen:

Wiosna tuż tuż czekamy, aż się obudzi i wyjdzie z norki i to ogarnie :oops:

Odpowiedz do tematu