|
|
Przesunięty przez: janusz 2011-02-11, 14:24 |
XXVIII Festiwal Piknik Country - Mrągowo - Mazury |
Autor |
Wiadomość |
KOCZOR
weteran
|
Wysłany: 2009-02-28, 20:40 XXVIII Festiwal Piknik Country - Mrągowo - Mazury
|
|
|
Ten post jest bez sensu, jeśli najpierw nie byłeś TU na harmonogramie
PIKNIK COUNTRY - MRĄGOWO 24-26 lipca 2009r
cyt. ze str. smcountry.pl:
"To najwspanialsza impreza muzyczna, w jakiej zdarzało mi się brać udział" - tak najczęściej mówili uczestnicy festiwalu. Czar jeziora Czos, magia muzyki country,
przjaźnie zawierane na kempingu, komfort hotelu Mrongowia - to składniki powodujące, iż do Mrągowa ściągają co roku rzesze fanów z całej Polski.
Licząc wyłącznie tych, którzy wykupili bilety, co roku około 13000 osób ogląda koncerty w amfiteatrze.
Od 1983 roku bez przerwy, mimo zawirowań politycznych, na przełomie lipca i sierpnia, w Krainie Tysiąca Jezior odbywał się największy w Środkowej i Wschodniej Europie
Międzynarodowy Festiwal Muzyki Country. Nie da się wszelako ukryć, że największą sympatią obdarzani są ci muzycy, dla których country jest miłością nr 1"
strona oficjalna festiwalu
Była mowa o planach wyjazdu w 2008r. na naszym forum
I tam Mirek Kalinin wypowiedział się:
kalinin napisał/a: | Januszku nie potrzeba mnie specjalnie namawiac Juz jestem chetny. Na Picnic Country jeżdzę corocznie, kiedyś brałem w nim udział, prowadzę mała korespondencję z Korneliuszem Pacudą . W 2007 roku staliśmy z Mazurkami na potwornie zatłoczonym campingu. Polecam koncerty piatkowe i sobotnie, można miejsca rezerwować internetem ; bilety@ckit.mragowo.pl szczegółowe informacje o festiwalu beda dostepne po 1 styczna na stronie ; smcountry.pl Wszystkim serdecznie polecam, jest niepowtarzalny klimat. |
Mrągowo na mapy.google.pl
Kemping w Mrągowie na mapy.google.pl
Jacku (Prezesuu) dziękuję. |
Ostatnio zmieniony przez KOCZOR 2009-04-07, 01:37, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
prezesuu
weteran 102 dni to nie zbyt wiele

Twój sprzęt: chwilowo bezdomny
Pomógł: 4 razy Dołączył: 01 Lut 2008 Piwa: 22/13 Skąd: Tomaszów Mazowiecki
|
Wysłany: 2009-02-28, 20:50
|
|
|
Byliśmy w 2007 roku. Polecam. Atmosfera super nie tylko a amfiteatrze, ale i wokół. |
|
|
|
 |
Pawcio
Kombatant

Twój sprzęt: Pojazd obozowy Wacek McLouis I
Nazwa załogi: PabemanaTeam
Pomógł: 12 razy Dołączył: 29 Wrz 2008 Piwa: 141/471 Skąd: z Nienacka
|
Wysłany: 2009-03-01, 13:25
|
|
|
A jakby tak ze trzydzieści kamperków CT w paradzie pojechało, to by ładnie wyglądało |
|
|
|
 |
prezesuu

|
Wysłany: 2009-03-01, 14:29
|
|
|
Cytat: | A jakby tak ze trzydzieści kamperków CT w paradzie pojechało, to by ładnie wyglądało | Oj tak, było by na co popatrzeć i parada trwała by długo. Tylko może być problem z wyjazdem z kempingu> |
|
|
|
 |
prezesuu

|
Wysłany: 2009-03-02, 19:37
|
|
|
Parada jest w niedzielę na zakończenie zabawy. |
|
|
|
 |
garbatamilka
stary wyga

Twój sprzęt: Fiat Ducato Burstner '88
Nazwa załogi: GarbateMilki
Pomógł: 3 razy Dołączył: 26 Sie 2008 Piwa: 12/22 Skąd: Wawa
|
Wysłany: 2009-03-02, 21:16
|
|
|
Też kiedyś każdego roku jeździłem na piknik, co prawda nie kamperkiem (bo jeszcze nie miałem) ale swoim garbuskiem. Niestety przestałem od kiedy na parady zaczęli wpuszczać np. taksówki, a na koncercie zaczęły się pojawiać "dziwne gwiazdy" typu Pan Wiśniewski z Ich Troje . Jedyne co miło wspominam to atmosfera i oczywiście miejsce. Wiem, że ciężko jest każdemu dogodzić ale pamiętam wcześniejsze koncerty i było zupełnie inaczej. Było coutry i tylko country z prawdziwymi kowbojami i kowbojkami . Na parady wpuszczane były tylko historyczne auta przed którymi jechały motocykle, a całą paradę prowadziły koniki z kowbojami.
Ciekawi mnie czy coś się zmieniło w ostatnich latach.
Z tego co wyczytałem to Ty Prezesuu byłeś 2 lata temu na pikniku. Jak jest teraz?
Jak byś dał odpowiedź będę dźwięczny |
_________________ 1, 4, 3 i 2 - życie znał kto Garba miał!
 |
|
|
|
 |
prezesuu

|
Wysłany: 2009-03-02, 21:47
|
|
|
Nam podobała się właśnie atmosfera wokół amfiteatru, te stragany, traperzy i kowboje.
Koncery to zupełnie inna historia. Jak nie było transmisji telewizyjnej było super - piknikowo, ale jak telewizja przekazywała na żywo to zupełna porażka, pełna komercja - brak bisów, telebimy z reklamami, a nie z widokiem sceny (z daleka nie wszystko widać), no i publika - machanie do kamer które się poruszały nad głowami i to nawet jak patrzyły w drugą stronę nie wspomnę o tym, że duże transparenty z nazwami miejscowości całkowicie zasłaniały scenę.
Parada nie była taka zła. Można było obejrzeć wszelakiej maści pojazdy od rowerka dziecinnego na którym jechał duży facet, poprzez moped, motorynki, stare motory, motocykle wszelkiego rodzaju, samochody osobowe stare i starsze po terenówki i inne wynalazki. Kamperków nie było.
W zeszłym roku też mieliśmy zawitać, ale ta reakcja publiki na kamery telewizyjne stutecznie nas odstraszyły. |
|
|
|
 |
garbatamilka
stary wyga

Twój sprzęt: Fiat Ducato Burstner '88
Nazwa załogi: GarbateMilki
Pomógł: 3 razy Dołączył: 26 Sie 2008 Piwa: 12/22 Skąd: Wawa
|
Wysłany: 2009-03-02, 22:12
|
|
|
Dzięki za odpowiedź. Niestety komercja wkradła się już na dobre. Szkoda.
Ale jedno potwierdzę, tak jak pisałeś te straganiki mają swój urok |
_________________ 1, 4, 3 i 2 - życie znał kto Garba miał!
 |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|