XVII Finał WOŚP |
Autor |
Wiadomość |
prezesuu
weteran 102 dni to nie zbyt wiele

Twój sprzęt: chwilowo bezdomny
Pomógł: 4 razy Dołączył: 01 Lut 2008 Piwa: 22/13 Skąd: Tomaszów Mazowiecki
|
Wysłany: 2008-12-16, 21:58 XVII Finał WOŚP
|
|
|
Już po raz siedemnasty Gra Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy. W tym roku zebrana kasa pójdzie na wczesne wykrywanie nowotworów u dzieci.
Jak co roku bawię się licytując na Allegro ( http://aukcje.wosp.org.pl/ ) różne ciekawe przedmioty, a jednocześnie przekazuję "drobne" kwoty na rzecz Fundacji Jurka Owsiaka.
Zachęcam wszystkich do odwiedzenia tej strony i poszukanie czegoś ciekawego dla siebie.
W tym roku wystawiam kilka naszych Klubowych gadżetów, chcąc je znaleźć wystarczy w wyszukiwarce wpisać CamperTeam.
Życzę miłej zabawy i dziękuję w imieniu dzieciaków za kasę. |
|
|
|
 |
KOCZORKA
Kombatant

Twój sprzęt: Adria
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 24 Wrz 2008 Piwa: 21/22
|
Wysłany: 2008-12-17, 00:13
|
|
|
prezesuu napisał/a: | Jak co roku bawię się licytując na Allegro ( http://aukcje.wosp.org.pl/ ) różne ciekawe przedmioty, a jednocześnie przekazuję "drobne" kwoty na rzecz Fundacji Jurka Owsiaka. |
A ile z tych kwot idzie na dzieci
Pomysł mi się podoba , a Owsiak i Świąteczna Orkiestra to najpiękniejsza, najszlachetniejsza rzecz pod słońcem |
_________________ "Żyj tak, abyś po latach mogła powiedzieć-przynajmniej się nie nudziłam". |
|
|
|
 |
schulek
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Fiat Ducato I
Nazwa załogi: Szulki
|
Wysłany: 2008-12-17, 07:34
|
|
|
Wspaniała i godna uwagi inicjatywa. Licytujemy !!! |
_________________ Violetta i Andrzej |
|
|
|
 |
prezesuu
weteran 102 dni to nie zbyt wiele

Twój sprzęt: chwilowo bezdomny
Pomógł: 4 razy Dołączył: 01 Lut 2008 Piwa: 22/13 Skąd: Tomaszów Mazowiecki
|
Wysłany: 2008-12-17, 10:13
|
|
|
KOCZORKA napisał/a: |
A ile z tych kwot idzie na dzieci | W 2005 roku po 13-tym Finale byłem w siedzibie Fundacji po odbiór kręcioły ze studia TVP, którą właśnie wylicytowałem na aukcji Allegro. Widziałem zapał i zaangażowanie całej masy młodych ludzi, którzy nie robili tego za pieniądze. Jestem głęboko przekonany, że wszystkie pieniążki trafiają do dzieciaków. |
|
|
|
 |
Miłosz
trochę już popisał

Twój sprzęt: Fiat Ducato Dethleffs
Dołączył: 04 Wrz 2008 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Rzuchowa k.Tarnowa
|
Wysłany: 2008-12-17, 11:57
|
|
|
Chyba nie istnieje fundacja , gdzie wszystkie pieniądze trafiają na przedmiot działalności fundacji koszty koszty koszty Prywatnie myślę że nie trafia 50% kwot , które dajemy na WOŚP (Tak ten świat jest zbudowany) |
|
|
|
 |
StasioiJola
Kombatant

Twój sprzęt: Fiat Bürstner
Nazwa załogi: StasioiJola
Pomógł: 12 razy Dołączył: 25 Lip 2008 Piwa: 81/283 Skąd: Gąbin
|
Wysłany: 2008-12-17, 13:07
|
|
|
Myślę Miłoszu, że nie jest to całkiem tak jak myślisz. Owszem - każda fundacja ma koszty -ponieważ nie każdy chce społecznie pracować za darmo. Ale w tym wypadku praca i zaangażowanie wolontariuszy zasługuje na nasze uznanie i wsparcie. Krytykować łatwo - zrobić coś bezinteresownie dla innych trudno!!!!! |
Ostatnio zmieniony przez StasioiJola 2008-12-17, 13:31, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
stefan
weteran

Twój sprzęt: Peugeot Tabbert 510
Nazwa załogi: Majka i Stefan
Pomógł: 3 razy Dołączył: 25 Wrz 2007 Piwa: 2/4 Skąd: okolice Duesseldorfu
|
Wysłany: 2008-12-17, 13:15
|
|
|
Witam! Cytat: | Prywatnie myślę że nie trafia 50% kwot , które dajemy na WOŚP (Tak ten świat jest zbudowany) | -ja nie wiem ile trafia a ile nie.Uwazam ze jezeli cokolwiek mam do zaoferowania to daje.Od rozliczen sa powolane do tego instytucje ktorych pupilem Owsiak nie jest.Gwarantuje to rzetelnosc rozliczenia.To w tym akurat przypadku.Co do innych tego typu "akcji"to bywa naprawde roznie.Czesto nawet dziesiata czesc nie dociera do potrzebujacych.Stad sie biora takie jak kolegi postawy. Pozdrawiam.Stefan. |
_________________ Psy szczekaja karawana idzie dalej. majkaistefan@googlemail.com
 |
|
|
|
 |
bonusik
weteran

Twój sprzęt: Hobby 600...w marzeniach..:))
Pomógł: 4 razy Dołączył: 13 Mar 2008 Piwa: 10/15 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2008-12-17, 13:18
|
|
|
Ktoś kto podejrzewa Owsiaka o kombinacje niech uda się do jakiegokolwiek Szpitala Dziecięcego i sam sprawdzi.
Ilu dzieciaczkom pomogli przez te lata chyba trudno policzyć.
WOŚP zrobiła więcej niż NFZ i raczej się to nie zmieni.
I oby tak było do końca Świata....i jeden dzień dłużej
Siema |
_________________ Nawet cień przyjaciela starczy by uczynić człowieka szczęśliwym. |
|
|
|
 |
stefan
weteran

Twój sprzęt: Peugeot Tabbert 510
Nazwa załogi: Majka i Stefan
Pomógł: 3 razy Dołączył: 25 Wrz 2007 Piwa: 2/4 Skąd: okolice Duesseldorfu
|
Wysłany: 2008-12-17, 13:26
|
|
|
Witam! StasioiJola napisał/a: | Dokładnie tak myślę Tadeusz jak Ty.!!!! |
- nie widze zeby Tadeusz sie wypowiadal w tym watku.... Pozdrawiam.Stefan. |
_________________ Psy szczekaja karawana idzie dalej. majkaistefan@googlemail.com
 |
|
|
|
 |
Tadeusz
Administrator CamperPapa

Twój sprzęt: Fiat Talento Hymercamp
Nazwa załogi: Kucyki
Pomógł: 16 razy Dołączył: 06 Lis 2007 Piwa: 1602/2335 Skąd: Otwock
|
Wysłany: 2008-12-17, 14:05
|
|
|
Owszem, Stefanie, wypowiedziałem się, ale w chwilę potem postanowiłem zedytować i zmienić odrobinę treść. Okazało się, że inni koledzy wypowiedzieli się niemal identycznie, więc zrezygnowałem, bo powtarzałbym prawie dokładnie Wasze słowa. :-D |
_________________ W życiu najlepiej jest, gdy jest nam dobrze i źle. Kiedy jest tylko dobrze - to niedobrze.
Ks. Jan Twardowski.
 |
|
|
|
 |
KOCZORKA
Kombatant

Twój sprzęt: Adria
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 24 Wrz 2008 Piwa: 21/22
|
Wysłany: 2008-12-17, 19:21
|
|
|
schulek napisał/a: | Wspaniała i godna uwagi inicjatywa. Licytujemy !!! |
LICYTUJEMY!!! |
_________________ "Żyj tak, abyś po latach mogła powiedzieć-przynajmniej się nie nudziłam". |
|
|
|
 |
Miłosz
trochę już popisał

Twój sprzęt: Fiat Ducato Dethleffs
Dołączył: 04 Wrz 2008 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Rzuchowa k.Tarnowa
|
Wysłany: 2008-12-18, 20:13
|
|
|
nie powdważam uczciwości Owsiaka tylko wiem , że koszty prowadzenia WOSP są gigantyczne , ale źle mnie zrozumieliście widziałem urządzenia w szpitalu z naklejkami o zakupie przez WOSP jest ich naprawdę pełno (tylko skromnie zaznaczyłem cichutko , że wszystkie pieniądze nie trafiają dla dzieci bo jest to niemożliwe) JESTEM ZA |
|
|
|
 |
StasioiJola
Kombatant

Twój sprzęt: Fiat Bürstner
Nazwa załogi: StasioiJola
Pomógł: 12 razy Dołączył: 25 Lip 2008 Piwa: 81/283 Skąd: Gąbin
|
Wysłany: 2008-12-18, 23:56
|
|
|
Przepraszam Miłosz , że może Cię uraziłem, ale jest to jedna z nielicznych w Polsce Akcji której widac efekty. Pozdrowienia świąteczne od Joli i Stasia!! |
|
 |
ARCADARKA
Kombatant
Twój sprzęt: Pojazd specjalny
Pomógł: 7 razy Dołączył: 06 Sty 2008 Piwa: 85/99 Skąd: STOLYCA
|
Wysłany: 2008-12-18, 23:59 ARCADARKA
|
|
|
o tutaj też mnie nie było Owsiak spoko ko,,ko,,ko,,kolega super jest pionierem w tej materii
i chwała mu za to , a ludzie myślą , że lody Włoskie na boku kręci , ale mamy demokrację każdy może jak oże
alleluja |
_________________ Darek |
|
|
|
 |
janusz
Kombatant Szeryf

Twój sprzęt: Motochata Rimor
Nazwa załogi: TiTi
Pomógł: 25 razy Dołączył: 14 Sty 2007 Piwa: 420/147 Skąd: Pajęczno, łódzkie
|
Wysłany: 2008-12-22, 22:55
|
|
|
Prezesuu "Gratulacje! Wygrałeś w aukcji nr 201120" nie wysyłaj wylicytowanej aukcji. Jeśli chce Ci się dalej bawić to wystaw ponownie na nowej aukcji. Pieniądze przelałem dzisiaj. |
_________________ Nie dyskutuj z głupcem – ludzie mogą nie zauważyć różnicy! |
|
|
|
 |
|