co myślicie o zabudowie typu integra zamiast alkowy ? |
Autor |
Wiadomość |
mondeo
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: adria coral sport
|
Wysłany: 2009-09-05, 14:15 co myślicie o zabudowie typu integra zamiast alkowy ?
|
|
|
jak pamiętacie chce kupić campera ,ostatnio zwracam uwagę na te autka na ulicy .
Wielu zachodnich turystów jezdzących nowymi camperami ma zabudowy typu integra , jak wy patrzycie na ten rodzaj zabudowy ? czy kupilibyście ? |
|
|
|
 |
marzena
zaawansowany kochajacy kampery

Twój sprzęt: Kochany kamperek
|
Wysłany: 2009-09-05, 14:22
|
|
|
Mondeo zobacz na naszym forum taki wątek:
Kupujemy kampera - O wyzszosci integrala nad alkowa.
tam znajdziesz dyskusje, opinie, zalety i wady.
I powodzenia w kupnie. A jaki rocznik Cię interesuje? |
|
|
|
 |
mondeo
doświadczony pisarz
|
Wysłany: 2009-09-05, 14:29
|
|
|
miło poznać ziomalkę z Oliwy
Myślę o aucie nowym ewentualnie do dwóch lat |
Ostatnio zmieniony przez mondeo 2009-10-03, 21:39, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
marzena
zaawansowany kochajacy kampery

Twój sprzęt: Kochany kamperek
|
Wysłany: 2009-09-05, 14:33
|
|
|
Witam wiatam. Na allegro niejaki andreas nd oferuje do sprzedazy hymerka integre ale 1998 rocznik. Jest z Gdanska i oferuje mozliwosc obejzenia autka. Tak wiec nie patrzac na rocznik najlepiej jest sie umowic, zobaczyc i porozmawiac z osoba, ktora integre uzytkuje. Ja ma z alkowa i jestem bardzo zadowolona.
Pozdrawiam serdecznie |
|
|
|
 |
mondeo
doświadczony pisarz
|
Wysłany: 2009-09-05, 14:41
|
|
|
obejrzałem parę autek z alkową ,jeden mnie przeraził (alkowa sklejona na tasmę srebną ???)
inne też jakies uszkodzenia narożników itp . |
|
|
|
 |
mondeo
doświadczony pisarz
|
|
|
|
 |
Tadeusz
Administrator CamperPapa

Twój sprzęt: Fiat Talento Hymercamp
Nazwa załogi: Kucyki
Pomógł: 16 razy Dołączył: 06 Lis 2007 Piwa: 1595/2326 Skąd: Otwock
|
Wysłany: 2009-09-05, 15:02
|
|
|
mondeo napisał/a: | obejrzałem parę autek z alkową ,jeden mnie przeraził (alkowa sklejona na tasmę srebną ???)
inne też jakies uszkodzenia narożników itp . |
Mondeo, oglądaj kampery, a nie złom. Pokleić taśmą można każdego kampera, bo każdy może oberwać i rozszczelnić się. Widzieliśmy już mocno rozszczelnione, nawet bez części dachu, ale rodzaj kampera nie ma tu nic do rzeczy.
Myślę, że istotne są wady i zalety obu typów, a także gust i upodobania użytkowników.
Dyskusja już na ten temat była długa i co? I nic. Bo jeden woli córkę, drugi teściową.
Z kamperami jest tak samo. |
_________________ W życiu najlepiej jest, gdy jest nam dobrze i źle. Kiedy jest tylko dobrze - to niedobrze.
Ks. Jan Twardowski.
 |
|
|
|
 |
mondeo
doświadczony pisarz
|
Wysłany: 2009-09-05, 18:21
|
|
|
a mi sie wydaje ze alkowa jest bardziej narażona na uszkodzenia od półintegrala ????
Pocztałem wypowiedzi o alkowie i innych rozwiązaniach i chyba jeszcze bardziej skłaniam się do połintegrala .(przód z szybą Ducato więc odpada problem drogich szyb )
|
|
|
|
 |
Tadeusz
Administrator CamperPapa

Twój sprzęt: Fiat Talento Hymercamp
Nazwa załogi: Kucyki
Pomógł: 16 razy Dołączył: 06 Lis 2007 Piwa: 1595/2326 Skąd: Otwock
|
Wysłany: 2009-09-05, 19:07
|
|
|
mondeo napisał/a: | a mi sie wydaje ze alkowa jest bardziej narażona na uszkodzenia od półintegrala ???? |
Chodzi Ci o wysokość, prawda?
Owszem, trzeba patrzeć gdzie jedziesz, ale ten nawyk wyrobisz sobie szybko.
Uwierz, że z naszych wspólnych doświadczeń wynika, że wybór kampera to nie wybór między inegralem, półintegralem, czy alkową, ale wybór między tym, który nam odpowiada rozkładem wnętrza, wyposażeniem i mechaniką, a takim, który nam zwyczajnie nie odpowiada.
Oglądaj dalej i szukaj takiego, który zrobi na Tobie wrażenie, w którym będziesz czuł się dobrze. Nie śpiesz się.
Zresztą rzadko kiedy ten pierwszy kamper jest trafiony. Cierpliwości.
Życzę Ci dobrego zakupu.
Pozdrawiam. |
_________________ W życiu najlepiej jest, gdy jest nam dobrze i źle. Kiedy jest tylko dobrze - to niedobrze.
Ks. Jan Twardowski.
 |
|
|
|
 |
mondeo
doświadczony pisarz
|
Wysłany: 2009-09-05, 19:35
|
|
|
nie mam doświadczenia w kupowaniu camperów ale staram się wyłapać wasze dobre rady .
Niestety to co mi odpowiada w 100 % (znalazłem takie ) jest po prostu za drogie dla mnie .
Jak już skłaniałem sie ku zakupowi nowego camperka o gorszej jakości (Nobel art) to udało mi się zobaczyć takie autko i niestety to kiszka (jakość tego mi nie odpowiada )
Muszę szukać coś co ma dobry współczynnik jakość - cena a to bardzo trudne zadanie zwłaszcza że nie chcę starszego niż dwa lata autka .
|
|
|
|
 |
mariuszhymer
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: hymermobil 522 ford
Nazwa załogi: Witosławscy
|
Wysłany: 2009-09-06, 11:41
|
|
|
Witaj Mondeo!
Jestem włascicielem Integralnego campera. Przed kupnem obejrzełem kilka propozycji i doszedłem do wniosku , że Integra daje najlepszy klimat, pozostałe zabudowy były dla mnie samochodami dostawczymi z przerobioną paką. Z góry serdecznie przepraszam za to określenie ale takie miałem i dalej mam odczucie.
Jeżeli chcesz kupić prawie nowego campera to jakość przede wszystkim!!! Lepiej kup trochę starszego ale o lepszej jakości!Twój zakup to inwestycja na parę dobrych lat!
Powodzenia!
Mariusz |
|
|
|
 |
tomiy
doświadczony pisarz
|
Wysłany: 2009-09-06, 12:13
|
|
|
Tadeusz napisał/a: |
Zresztą rzadko kiedy ten pierwszy kamper jest trafiony. Cierpliwości.
Życzę Ci dobrego zakupu.
|
Dlatego sa wypożyczalnie, gdzie można sobie przetstowac różne opcje. Zgadza sie, że to sa dodatkowe koszty (ale jak chcesz cos nowszego kupic to te koszta znikaja w ogolnej cenie). Ale chyba lepiej tak niz kupic cos z czego nie bedzie sie zadowolonym. |
|
|
|
 |
|