|
|
Kampingi w Hiszpani |
Autor |
Wiadomość |
Mirekaszub
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: Sprzedany ale kiedyś kupie następny !
|
Wysłany: 2009-05-12, 13:23 Kampingi w Hiszpani
|
|
|
Proszę o poradę na temat srednich kosztów postoju na kampingach w Hiszpani i to raczej tych mniej luksusowych. Chciałbym oszacować koszty wyjazdu. |
|
|
|
 |
sasquatch
weteran CamperPark.pl

Twój sprzęt: Riva Mobil City540 Ducato 1,9td
Pomógł: 3 razy Dołączył: 27 Lut 2007 Piwa: 5/1 Skąd: Przedzeń
|
Wysłany: 2009-05-12, 17:41
|
|
|
Nic nie napisałeś jak liczna jest załoga dlatego trudno cokolwiek oszacować.
Dwie dorosłe i dwoje dzieci + kamper to w całej europie około 18-25 euro - do szacunków przyjmij 20Euro - jak zapłacisz mniej to Ci więcej zostanie na "San Miguela"
Pozdrawiam |
_________________ "Jeśli chcesz - szukasz sposobów. Jeśli nie chcesz - szukasz powodów"
www.CamperPark.pl
 |
|
|
|
 |
Daniel
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Fiat Ducato 2,5 TD Adriatyk 570 DK
|
Wysłany: 2009-05-12, 21:06
|
|
|
w 2006 ok. 35-40 E za 2+3 + prąd +kamper |
|
|
|
 |
MILUŚ
Kombatant CT"Silesia"NIEPOPRAWNY KAMPERZYSTA

Twój sprzęt: Fiat Ducato Burstner T607 2,8JTD
Nazwa załogi: Milusie
Pomógł: 25 razy Dołączył: 02 Gru 2007 Piwa: 193/150 Skąd: Gliwice w przelocie
|
Wysłany: 2009-05-16, 21:44 Re: Kampingi w Hiszpani
|
|
|
Mirekaszub napisał/a: | Proszę o poradę na temat srednich kosztów postoju na kampingach w Hiszpani i to raczej tych mniej luksusowych. Chciałbym oszacować koszty wyjazdu. |
Witam
To zależy czy na południu czy północy . Dużo taniej /30-40 E w 2007/ jest na północy.
PZDR>MILUŚ |
_________________ Norwegofil z wielbłąda tylnogarbnego
Remember to explore . I don't know the way ,but I'll be there soon !!!!
 |
|
|
|
 |
Pierre94
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Chausson Alegro 89 na Citroenie HDI 2,8l
Nazwa załogi: Piotr i Beata
|
Wysłany: 2009-05-26, 12:14 Ceny Kempingow w Hiszpani
|
|
|
Co roku jezdze de Hiszpani conajmniej dwa razy po miesiacu. Ostatnio spedzilem tam caly kwiecien. Bylem tylko dwa razy w terenie Kempingowym. Ceny na samohod kempingowy + 2 osoby bez pradu (mam baterie sloneczna) w Rondzie okolo 25 E. i w Toledo 22 E. Samochod kempingowy to wolnosc a nie jest po to aby siedziec w terenach kempingowych. Wode mozna dostac na kazdej stacji bezynowej, wyproznic do kanalu i WC do ubikacji publicznej. Pozatym jest troche miejs specjalnie do tego przeznaczonych czesto za darmo. Zaoszczedzone w ten sposob pieniodze lepiej wydac na restauracje.
Zartrzymac na noc mozna si praktycznie wszedzie.
W centrum Toledo jest ogromny Parking wzglednie cichy i za darmo. W centrum Sewilli ogromny parking kolo dworca autobusowego 8,5 E. za dobe. W Marbelli mozna stac przy samej plazy.
El Bosque mozna spac i nalac wody i wszystko wyproznic za darmo, podobnie w Aranda en Duero miedzy Madryte i Burgos. Hiszpania jest piekna i bardzo ciekawa. Jesli ktos ma pytania chetnie sluze z pomoca. Moge rowniez cos powiedziec o Wloszch, Grecji, Portugali, Maroku, Tunezji, Horwacji, Litwy i Turcji. Przepraszam za pisownie ale nie mam polskich liter.
Pozdrawiam Piotr |
|
|
|
 |
Mirekaszub
doświadczony pisarz
|
Wysłany: 2009-06-26, 15:19
|
|
|
Dzieki za porady. W mojej sytuacji gdzie dla dzieci musze rowniez rozstawic namiot jestem niestety skazany na kemingi.
Jestem ciekaw jaka jest sytuacja z kemingami w pelni sezoun czy miejsce sie znajdzie czy trzeba rezerwowoac z wyprzedzeniem.
Gdybys mogl poradzic jakis przystepny cenowo keming blisko Barcelony to prosze o namiary.
Pozdrawim |
|
|
|
 |
DAKOTA
stary wyga
Twój sprzęt: CARTHAGO chic T 4.9 nastepny tez T 4.9
Nazwa załogi: DAGOCIK
Pomógł: 2 razy Dołączył: 25 Mar 2008 Piwa: 12/20 Skąd: Wieden, Tarifa
|
Wysłany: 2009-06-26, 16:05
|
|
|
Witam
do tej pory dostales malo konkretow 18 do 20 euro musisz liczyc w sezonie za plac ,a reszta dochodzi do tej sumy. Cena karkulacyjna na sezon to 45 do 55 euro za komplet i to nie w pierwszym rzedzie.
Nie wiem gdzie kolega sasquatch nocowal , ale 25 euro poza sezonem to kosztuje parking w barcelonie na ktorym mozna spac jest toaleta i prysznice.wejdz sobie tutaj i poczytaj:
http://www.eurocampings.d...nien/barcelona/
jak juz sie zdecydujesz na konkretne miejsce napisz moze juz tam bylem to napisze wiecej.
Poza tym poszukaj mojego opisu z Hiszpani w 2008 , tam jest wsio dokladnie opisane, byl to wyjazd raczej tani wiec znajdziesz troche informacji , ale tez poza sezonem.
Powiem ci tylko ze i wyzej na polnoc tym bardziej campingi pelne w sezonie, dla ludzi jest wazne ze juz jest hiszpania i aby nie bylo za daleko jechac .
Nie powiem aby ponizej barcelony bylo lepiej ale juz nie jest tak tloczno.
pozdrawiam
DAKOTA
Mirekaszub napisał/a: | Dzieki za porady. W mojej sytuacji gdzie dla dzieci musze rowniez rozstawic namiot jestem niestety skazany na kemingi.
Jestem ciekaw jaka jest sytuacja z kemingami w pelni sezoun czy miejsce sie znajdzie czy trzeba rezerwowoac z wyprzedzeniem.
Gdybys mogl poradzic jakis przystepny cenowo keming blisko Barcelony to prosze o namiary.
Pozdrawim |
|
_________________ http//kamper-meine-freiheit.blogspot.co.at/
Zaden Penis nie jest tak twardy jak zycie
 |
|
|
|
 |
Mirekaszub
doświadczony pisarz
|
Wysłany: 2009-06-29, 10:42
|
|
|
Serdeczne dzieki. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|