Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: janusz
2010-04-23, 23:46
opel hymer
Autor Wiadomość
dred 
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: prosie
Wysłany: 2009-05-19, 21:27   opel hymer

witam. czy jest ktos w stanie podeslac jakiekolwiek informacje na temat takiego kamperka http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C7375435 albo ma jakies doswiadczenia z tym autkiem pozdr. lukasz
Postaw piwo autorowi tego posta

Bim 
Kombatant
Jacek

Twój sprzęt: Peugeot Adriatik 2,5D 1991 rok
Piwa: 134/101
Wysłany: 2009-05-19, 21:31   

Poza tą fakturą to nic :-P
Kemping jest świeżo sprowadzony ze SZWAJCARII. Już po wszystkich opłatach. Serwisowany do samego końca z książką serwisową. Wszystko w nim działa i jest sprawne w 100%. Na wyposażeniu jest łazienka z prysznicem, toaletą i umywalką. Dwa łóżka dwu osobowe, lodówka, kuchenka, piekarnik, ogrzewanie postojowe, szyberdach, stolik i kanapa dla 6 osób. NOWE cztery opony. Auto ma zrobiony przegląd na 8 osób. Samochodem można się poruszać. Kupujący dostaję faktórę VAT i jest zwolniony z opłaty 2% w urzędzie skarbowym.

Każdy samochód trzeba organoleptycznie potraktowąć rózne rzeczy piszą sprzedający

Poproś kogoś z okolicy może wyrazi chęć pomacania tego fajnego egzemlparza

TomekW 
weteran

Twój sprzęt: bezdomny :(
Piwa: 29/5
Wysłany: 2009-05-19, 22:05   

Bim napisał/a:
Poza tą fakturą to nic :-P

Czytaj uważnie: nie "faktura" tylko "faktÓra" :lol:

Witaj, dred! (nie ukrywam, że lepiej by się rozmawiało, gdybyś wcześniej coś o sobie napisał...)

Niestety nie znam się na podwoziach Opla Blitza, to w naszych warunkach całkowita egzotyka (słyszałem tylko, że miewają spory apetyt na benzynkę...). Obawiam się, że mogą być problemy z częściami (ale być może się mylę?).

Sam mam hymera z podobnych lat i zdążyłem już poznać anatomię jego zabudowy. W odróżnieniu od innych kamperków Hymery mają stalowy szkielet nadwozia, co przekłada się na znacznie dłuższą trwałość (materiały wykończeniowe wnętrza też dzielnie znoszą upływ czasu), często można spotkać zadbane 30-letnie egzemplarze w dobrym stanie technicznym.

Odnośnie tego konkretnego egzemplarza: nie rozumiem, jak dało się go zarejestrować na 8 osób? Nasz ma 6,5 m długości i 6 miejsc w dowodzie... Poza tym, gdzie ten piekarnik? Pod kuchenką jest lodówka...
Wygląda na dość oryginalnie utrzymany, ale chyba ma wymienioną tapicerkę (z wyjatkiem przedniego łóżka), takich kolorów obić w Hymerach nie widziałem. Z zewnątrz po lewej stronie widać bojler gazowy Atwooda (taki jak mój), mało popularny, produkcja USA.

dred 
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: prosie
Wysłany: 2009-06-24, 11:43   

witam dzieki za odp. kupilem innego :)

Witaj, dred! (nie ukrywam, że lepiej by się rozmawiało, gdybyś wcześniej coś o sobie napisał...)
co chcesz wiedziec o mnie?
pozdrawaim lukasz

TomekW 
weteran

Twój sprzęt: bezdomny :(
Piwa: 29/5
Wysłany: 2009-06-24, 12:30   

dred napisał/a:
co chcesz wiedziec o mnie?

Ja osobiście nic, to była taka drobna i nieśmiała aluzja do zwyczajów panujących na naszym forum:
http://www.camperteam.pl/forum/viewforum.php?f=26

Odpowiedz do tematu