|
|
Przesunięty przez: janusz 2010-04-23, 23:46 |
opel hymer |
Autor |
Wiadomość |
dred
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: prosie
|
Wysłany: 2009-05-19, 21:27 opel hymer
|
|
|
witam. czy jest ktos w stanie podeslac jakiekolwiek informacje na temat takiego kamperka http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C7375435 albo ma jakies doswiadczenia z tym autkiem pozdr. lukasz |
|
|
|
 |
Bim
Kombatant Jacek

Twój sprzęt: Peugeot Adriatik 2,5D 1991 rok
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Lip 2007 Piwa: 134/101 Skąd: Sandomierz
|
Wysłany: 2009-05-19, 21:31
|
|
|
Poza tą fakturą to nic
Kemping jest świeżo sprowadzony ze SZWAJCARII. Już po wszystkich opłatach. Serwisowany do samego końca z książką serwisową. Wszystko w nim działa i jest sprawne w 100%. Na wyposażeniu jest łazienka z prysznicem, toaletą i umywalką. Dwa łóżka dwu osobowe, lodówka, kuchenka, piekarnik, ogrzewanie postojowe, szyberdach, stolik i kanapa dla 6 osób. NOWE cztery opony. Auto ma zrobiony przegląd na 8 osób. Samochodem można się poruszać. Kupujący dostaję faktórę VAT i jest zwolniony z opłaty 2% w urzędzie skarbowym.
Każdy samochód trzeba organoleptycznie potraktowąć rózne rzeczy piszą sprzedający
Poproś kogoś z okolicy może wyrazi chęć pomacania tego fajnego egzemlparza |
|
|
|
 |
TomekW
weteran

Twój sprzęt: bezdomny :(
Pomógł: 7 razy Dołączył: 20 Mar 2007 Piwa: 29/5 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 2009-05-19, 22:05
|
|
|
Bim napisał/a: | Poza tą fakturą to nic |
Czytaj uważnie: nie "faktura" tylko "faktÓra"
Witaj, dred! (nie ukrywam, że lepiej by się rozmawiało, gdybyś wcześniej coś o sobie napisał...)
Niestety nie znam się na podwoziach Opla Blitza, to w naszych warunkach całkowita egzotyka (słyszałem tylko, że miewają spory apetyt na benzynkę...). Obawiam się, że mogą być problemy z częściami (ale być może się mylę?).
Sam mam hymera z podobnych lat i zdążyłem już poznać anatomię jego zabudowy. W odróżnieniu od innych kamperków Hymery mają stalowy szkielet nadwozia, co przekłada się na znacznie dłuższą trwałość (materiały wykończeniowe wnętrza też dzielnie znoszą upływ czasu), często można spotkać zadbane 30-letnie egzemplarze w dobrym stanie technicznym.
Odnośnie tego konkretnego egzemplarza: nie rozumiem, jak dało się go zarejestrować na 8 osób? Nasz ma 6,5 m długości i 6 miejsc w dowodzie... Poza tym, gdzie ten piekarnik? Pod kuchenką jest lodówka...
Wygląda na dość oryginalnie utrzymany, ale chyba ma wymienioną tapicerkę (z wyjatkiem przedniego łóżka), takich kolorów obić w Hymerach nie widziałem. Z zewnątrz po lewej stronie widać bojler gazowy Atwooda (taki jak mój), mało popularny, produkcja USA. |
|
|
|
 |
dred
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: prosie
|
Wysłany: 2009-06-24, 11:43
|
|
|
witam dzieki za odp. kupilem innego
Witaj, dred! (nie ukrywam, że lepiej by się rozmawiało, gdybyś wcześniej coś o sobie napisał...)
co chcesz wiedziec o mnie?
pozdrawaim lukasz |
|
|
|
 |
TomekW
weteran

Twój sprzęt: bezdomny :(
Pomógł: 7 razy Dołączył: 20 Mar 2007 Piwa: 29/5 Skąd: Kraków
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|