|
|
Skandynawska karta kampingowa |
Autor |
Wiadomość |
minkop
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2009-06-26, 13:28 Skandynawska karta kampingowa
|
|
|
Czy skandynawska karta kampingowa jest konieczna lub przydatna w Norwegii na kempingach ? Żeby ją wyrobić w Polsce potrzeba 3 tygodnii. Już przed wyjazdem nie zdążę. W jaki sposób ewentualnie można zrobić to na miejscu w Norwegii ? |
|
|
|
 |
antwad
stary wyga
Twój sprzęt: Dethleffs Advantage T5801
Pomógł: 5 razy Dołączył: 22 Sty 2007 Piwa: 17/66 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2009-06-26, 15:44
|
|
|
Skandynawska karta kampingowa w Norwegii nie jest konieczna.
A czy przydatna? Na niektórych kampingach może będziesz miał z tą kartą jakieś zniżki, jest z nią związane jakieś ubezpieczenie OC szkód wyrządzonych przez Ciebie na kampingu, Możesz jej używać jako dowodu tożsamości przy rejestracji w recepcji kampingu.
Ja nie miałem i nigdy nie odczułem jakiegokolwiek dyskomfortu związanego z jej brakiem. |
|
|
|
 |
JaWa
Kombatant Pierwsza "Mała Karawana"

Twój sprzęt: Fiat Ducato Roller Team Granduca
Pomógł: 5 razy Dołączył: 15 Sty 2007 Piwa: 367/235 Skąd: Kutno
|
Wysłany: 2009-06-26, 16:46
|
|
|
antwad napisał/a: | Możesz jej używać jako dowodu tożsamości przy rejestracji w recepcji kampingu. |
Tak samo możesz użyć naszej karty klubowej i na dodatek jest ważna bezterminowo. |
_________________ Wanda i Jacek Kutno
-------------------------------------------
www.youtube.com/@JacekKropidlowskikutno/videos
 |
|
|
|
 |
antwad
stary wyga
Twój sprzęt: Dethleffs Advantage T5801
Pomógł: 5 razy Dołączył: 22 Sty 2007 Piwa: 17/66 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2009-06-26, 21:36
|
|
|
Camping Card Scandinavia ma pasek magnetyczny, na którym zapisane są dane posiadacza i jego adres. Gość w recepcji przeciąga kartę w czytniku i koniec, bez sylabizowania obcych nazwisk. Jak jest sporo klientów do recepcji, to taki sposób zarejestrowania gościa znacznie przyspiesza ten proces. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|