|
|
[LAIK] Link do podręcznika użytkownika? |
Autor |
Wiadomość |
wedsew
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2011-06-06, 00:40 [LAIK] Link do podręcznika użytkownika?
|
|
|
Witam.
Przymierzam się do kupna swojego pierwszego kampera i od dłuższego czasu zbieram informacje. Kompletnie jednak nie mam pojęcia "czym się je" elementy zabudowy, wyposażenia itp. - jak obsługiwać, jak wykonywać poszczególne czynności typu opróżnianie ścieków, uzupełnianie wody itp.
Nie chcę zadawać głupich pytań na początek, bo w wyszukiwarce znajdowałem tylko szczątkowe informacje na ten temat, choć dowiedziałem się bardzo wielu innych istotnych rzeczy
Przejdę więc może do rzeczy - czy ktoś mógłby podać namiar do zwyczajnej instrukcji obsługi lub podręcznika użytkownika jakiegoś w miarę popularnego modelu kampera? Tak z lat 90-tych, może nowszy, w sumie mniejsza o detale, byle nie był to jakiś totalny egzotyk. Poczytam, poznam, będę miał jakąś tam wiedzę teoretyczną i lepiej sobie w głowie całą konstrukcję ułożę.
Ewentualnie jeśli ktoś dysponuje takową w PDF, może się podzieli plikiem?
Szukam oczywiście legalnego materiału - jak odpytałem Google'a, to najlepszą rzeczą, jaką znalazłem była dwustronicowa instrukcja z wypożyczalni kamperów... Może po postu źle szukam?
Pozdrawiam,
Andrzej. |
|
|
|
 |
Skorpion
Kombatant Normalny inaczej wariatek stary wyga

Twój sprzęt: Starocie urzadzenie kampero-podobne
Nazwa załogi: Skorpion
Pomógł: 24 razy Dołączył: 17 Lip 2008 Piwa: 278/1300 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2011-06-06, 05:42
|
|
|
wedsew, witaj w swiecie zakreconych |
|
|
|
 |
Tadeusz
Administrator CamperPapa

Twój sprzęt: Fiat Talento Hymercamp
Nazwa załogi: Kucyki
Pomógł: 16 razy Dołączył: 06 Lis 2007 Piwa: 1602/2335 Skąd: Otwock
|
Wysłany: 2011-06-06, 07:16
|
|
|
Jesli klikniesz na głównej stronie naszego forum: Przewodnik po forum> Technika-zabudowy kempingowe, to otworzy się ta strona ze spisem treści i linkami do poszczególnych tematów.
Tu powinieneś znaleźć odpowiedź na każde pytanie;
http://www.camperteam.pl/forum/viewforum.php?f=262
Pozdrawiam. |
_________________ W życiu najlepiej jest, gdy jest nam dobrze i źle. Kiedy jest tylko dobrze - to niedobrze.
Ks. Jan Twardowski.
 |
|
|
|
 |
gino
Kombatant

Twój sprzęt: VW LT SVEN HEDIN 1978r
Nazwa załogi: Gino
Pomógł: 36 razy Dołączył: 29 Mar 2008 Piwa: 639/978 Skąd: ta Radość
|
Wysłany: 2011-06-06, 07:59
|
|
|
juz niedługo taki ''podęcznik-pdf'' znajdzie się na forum....
|
_________________ często , wroga z drugiego człowieka tworzy Twój umysł..
a to potrafi zabić wieloletnią przyjaźń ...
#CamperMajstry |
|
|
|
 |
maszakow
Kombatant JAFO? No way ...

Twój sprzęt: jak wygram w totka...
Pomógł: 5 razy Dołączył: 07 Kwi 2009 Piwa: 79/63 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 2011-06-06, 17:05
|
|
|
Tak gino... "Jak zrobić żeby się wyrobić, nic nie stracić, pozwiedzać a może zarobić - czyli jak mały Jaś przerobił Fiata 126p na Winnebago."
Zacznijmy od podstaw czyli najzwyklejszych tzw User guide do kamperka.
KAżde auto dostaje taką książkę od nowości więc kamperek też musi mieć... ktoś ma takowe ?
A propos Winnebago i instrukcji - był taki motyw że babka kupiła Winnebago, pojechała w trasę, nastawiła tempomat na autostradzie po czym wyszła na tył zaparzyć sobie kawę. Oczywiście autostrada zdradziecko musiała skręcić... kobita pozwała firmę o odszkodowanie i wygrała - a Winnebago po tej sprawie umieszcza wi nstrukcjach uwagę że obecność kierowcy za kółkiem jest niezbędna przez cały czas jazdy. |
_________________ Pozdrawiam, maszakow
 |
|
|
|
 |
Yans
weteran wielbiciel pieczonych pyrek, grilla i wędzenia

Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Sty 2009 Piwa: 106/1696 Skąd: Pobiedziska
|
Wysłany: 2011-06-06, 17:41
|
|
|
wedsew napisał/a: | Nie chcę zadawać głupich pytań na początek, bo w wyszukiwarce znajdowałem tylko szczątkowe informacje na ten temat, choć dowiedziałem się bardzo wielu innych istotnych rzeczy |
Witaj kolego. Na początek ze spokojem poczytaj forum od strony technicznej. Potem postaraj się pojechać na jakiś lokalny zlot. Zapewniam Cię, że tam zdobędziesz wszystkie istotne informacje. Tam spotkasz wielu pasjonatów gotowych w każdej chwili pokazać Ci działanie wszystkich urządzeń... Ja tak zaczynałem i taką drogę mogę śmiało polecić... Poznasz kampera i przyjaciół! Dlatego warto...
Pozdrawiam... |
_________________ Praca jest najgorszą formą spędzania wolnego czasu....
A każdy dzień jest raz w życiu...
Każdy, kto porzuci kota w następnym wcieleniu jest myszą.
Tomek
 |
|
|
|
 |
marty
trochę już popisał

Twój sprzęt: Ducato 1999 2.8 idTD Burstner A 532
|
Wysłany: 2011-06-08, 15:30
|
|
|
Na początek spróbuj wypożyczyć na 2-3 dni, żeby się przekonać czy to jest to co lubisz. Przy okazji zobaczysz jak to działa. Można znaleźć okazje np. tu
http://moto.allegro.pl/fo...1655175308.html Pierwszego nie kupuj nigdy sam, bo nie będziesz wiedział na co zwrócić uwagę. Możesz spróbować coś znaleźć na tym forum. Członkowie CamperTeamu chłamu nie sprzedadzą. (chyba). Nie wiem ile pieniędzy chcesz na tą zabawę przeznaczyć. Jeśli nie za dużo to polecałbym coś takiego
http://moto.allegro.pl/ka...1646483758.html .
Powodzenia |
|
|
|
 |
maszakow
Kombatant JAFO? No way ...

Twój sprzęt: jak wygram w totka...
Pomógł: 5 razy Dołączył: 07 Kwi 2009 Piwa: 79/63 Skąd: Gdańsk
|
|
|
|
 |
wedsew
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2011-06-10, 23:36
|
|
|
Witam ponownie.
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi, na razie czytam co mi podsunęliście. Pewnie się jeszcze pełno pytań znajdzie, ale to powoli.
Wiem, że przyjazd na zlot w celu obadania organoleptycznego byłby najlepszy, ale z tym będzie problem, bo jestem z leksza pogipsowany i w związku z tym całkiem niemobilny - dlatego się najpierw teoretycznie przygotowuję |
|
|
|
 |
kaimar
weteran kaimar

Twój sprzęt: MOBILVETTA LAIKA CARADO RT GiottiLine
Nazwa załogi: MTM Campery
Pomógł: 17 razy Dołączył: 03 Lut 2007 Piwa: 89/3 Skąd: Czechowice-Dziedzice
|
Wysłany: 2011-06-11, 15:19
|
|
|
wedsew napisał/a: | Przejdę więc może do rzeczy - czy ktoś mógłby podać namiar do zwyczajnej instrukcji obsługi lub podręcznika użytkownika jakiegoś w miarę popularnego modelu kampera? Tak z lat 90-tych, może nowszy, w sumie mniejsza o detale, byle nie był to jakiś totalny egzotyk. Poczytam, poznam, będę miał jakąś tam wiedzę teoretyczną i lepiej sobie w głowie całą konstrukcję ułożę.
Ewentualnie jeśli ktoś dysponuje takową w PDF, może się podzieli plikiem? |
Wejdź na stronę http://www.mobilvetta.it/...ea/Default.aspx i zarejestruj się (nie boli). Będziesz mógł pobierać instrukcje ile chcesz. |
_________________ www.camperymtm.pl
www.kamperownia.pl |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|