Pralka w camperze? |
Autor |
Wiadomość |
marius
zaawansowany

Twój sprzęt: HYMER Camp Swing 544
|
Wysłany: 2009-09-19, 20:06 Pralka w camperze?
|
|
|
Witam,
Żal mi się ostatnio zrobiło żony i postanowiłem kupić kobiecinie pralkę Żeby w życiu lepiej miała. Ale mam problem. Nigdy się nie spotkałem z urządzeniem tego typu jak na zdjęciu poniżej. I nie wiem teraz, kupić nie kupić? Może ktoś z Was ma coś takiego albo lepszego i podzieliłby się ze mną swoimi doświadczeniami.
Pozdrawiam, marius.
a.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 148 raz(y) 167,87 KB |
|
|
|
|
 |
Endi
Kombatant

Twój sprzęt: LaLunia II / Mobilvetta K-yacht MH 85
Nazwa załogi: PaPi Team
Pomógł: 18 razy Dołączył: 05 Paź 2008 Piwa: 315/493 Skąd: Kołobrzeg
|
Wysłany: 2009-09-19, 20:37
|
|
|
marius napisał/a: | ...postanowiłem kupić kobiecinie pralkę ... |
To się napewno Twoja kobiecina ucieszy ! z opisu wynika, że ta pralka, zużywa mniej wody jak pranie w ręku . |
_________________ Najpiękniejsze hobby świata ! |
|
|
|
 |
Zaradek
stary wyga

Twój sprzęt: Peugeot Boxer PILOTE Pacific 65px
|
Wysłany: 2009-09-19, 21:10
|
|
|
TUTAJ jest ciekawy temat o pralce w przyczepie. Jest też omawiana pralka przedstwiona na zdjęciu. |
|
|
|
 |
TomekW
weteran

Twój sprzęt: bezdomny :(
Pomógł: 7 razy Dołączył: 20 Mar 2007 Piwa: 29/5 Skąd: Kraków
|
|
|
|
 |
KOCZORKA
Kombatant

Twój sprzęt: Adria
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 24 Wrz 2008 Piwa: 21/22
|
Wysłany: 2009-09-20, 20:33
|
|
|
Witaj Marius.
Kiedyś, całe lata temu Koczor mi to "badziewie" (oczywiście za moją namową ) kupił.
Nic, a nic to nie pierze - skarpetki, rzeczy zabrudzone, jak były brudne, takie pozostały.
Jeżeli chcesz żoneczkę odciążyć to zdecydowanie lepiej, gdy zbierze się trochę rzeczy do prania zajechać na kemping z pralką i po ludzku wyprać.
Tak też osobiście czynimy .
Jeżeli nie ma kempingów to niestety piorę ręcznie.
Pozdrówka. |
_________________ "Żyj tak, abyś po latach mogła powiedzieć-przynajmniej się nie nudziłam". |
|
|
|
 |
Świstak
Kombatant

Twój sprzęt: Milka, Milka2
Nazwa załogi: Świstaki
Pomógł: 14 razy Dołączył: 05 Cze 2009 Piwa: 473/100 Skąd: Legnica
|
Wysłany: 2009-09-21, 00:23
|
|
|
A moja żoneczka pralkę w kamperku ma! I to pełen automat! I kto tu kogo bardziej kocha??? Fakt faktem że ta bestia ma 40 cm szerokości i bęben zamocowany poprzecznie do tego ładowana od góry, ale podkreślam że żoneczkę kocham i awtamat jej zamontowałem! Do tego ja się nie brudzę.... A Ciebie Lucynko mąż na noc nad jezioro wypędza... Albo do lasu... Do tego zdjęcia robi i na forum publikuje! |
_________________ "Panie, pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies"
Milka - może ją spotkacie?
 |
|
|
|
 |
marius
zaawansowany

|
Wysłany: 2009-09-21, 20:08
|
|
|
[quote="Świstak"]A moja żoneczka pralkę w kamperku ma! I to pełen automat! I kto tu kogo bardziej kocha???
Jak ja bym miał takiego camperka, to moja żona miałaby wszystko łącznie z fitness. I kto tu bardziej kocha swoją żonę?
Ale do rzeczy, najpierw dziękuję Lucynce za ostrzeżenie. Chociaż moczenie brudnej odzieży na wakacjach jest jakby kultywacją pewnej tradycji. Sam pamiętam jak na koloniach moczyłem skarpetki i bezczelnie łgałem: "prałem!". Może po prostu producent tej pralki chce nam zafundować deja vu? |
|
|
|
 |
Aulos
weteran

Twój sprzęt: Bürstner Solano na Ducato
Nazwa załogi: SOKOŁY
Pomógł: 2 razy Dołączył: 14 Lut 2007 Piwa: 62/37 Skąd: Kołobrzeg
|
Wysłany: 2009-09-21, 20:11
|
|
|
marius napisał/a: | Jak ja bym miał takiego camperka, to moja żona miałaby wszystko łącznie z fitness. I kto tu bardziej kocha swoją żonę? |
Ja tam mojej żonce zapewniam fitness nawet w takim ciasnym kamperku jak nasz |
_________________ "Nosiciel nieuleczalnej kamperomanii"
 |
|
|
|
 |
marius
zaawansowany

|
Wysłany: 2009-09-21, 20:17
|
|
|
A moja żoneczka pralkę w kamperku ma! I to pełen automat! I kto tu kogo bardziej kocha???
Jak ja bym miał takiego camperka, to moja żona miałaby wszystko łącznie z fitness. I kto tu bardziej kocha swoją żonę?
Ale do rzeczy, najpierw dziękuję Lucynce za ostrzeżenie. Chociaż moczenie brudnej odzieży na wakacjach jest jakby kultywacją pewnej tradycji. Sam pamiętam jak na koloniach moczyłem skarpetki i bezczelnie łgałem: "prałem!". Może po prostu producent tej pralki chce nam zafundować deja vu?
Świstaku, a może zechciałbyś zdradzić jakim to sprzętem uszczęśliwiłeś żonę? Będę wdzieczny.
Zaradku, Twoja informacja jest mi bardzo pomocna. Na pewno informacje tam zamieszczone wykorzystam przy ewentualnym wyborze. Chociaż z drugiej strony mam już powoli tego dosyć. Tyle różnych modeli, każdy zachwala swój, a ja zaczynam już tęsknić za komuną. Była sobie Frania i wybór był prosty. Można było kupić lub nie. W przypadku pierwszej opcji czasami już po kilku latach od zapisu. Jakie życie było wtedy proste...
Pozdrawiam,
marius
P.S.
Sorry za to powtarzanie, ale jeszcze jestem lekko tępawy jeśli chodzi o bytowanie na forum. Niemniej, uczę się |
|
|
|
 |
Świstak
Kombatant

|
Wysłany: 2009-09-21, 20:44
|
|
|
To jest polski polar. Gdzieś na temacie Milki są zdjęcia z montażu. |
_________________ "Panie, pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies"
 |
|
|
|
 |
KOCZORKA
Kombatant

|
Wysłany: 2009-09-22, 00:09
|
|
|
Świstak napisał/a: | A moja żoneczka pralkę w kamperku ma! I to pełen automat! I kto tu kogo bardziej kocha??? |
Świstaczku - A co ma pralka do kochania?
Kochający mężuś powinien:
wyprać, wysprzątać, ugotować, podać ukochanej śniadanko do łóżka, dać ukochanej żonusi taką fajną plastikową kartę z pełnym, niewyczerpującym się limitem pieniążków itd.
Mężczyźni jakoś tak słabo nas kochają. |
_________________ "Żyj tak, abyś po latach mogła powiedzieć-przynajmniej się nie nudziłam". |
|
|
|
 |
Świstak
Kombatant

|
Wysłany: 2009-09-22, 08:12
|
|
|
Lucynko, gdy namawiałem żone aby zrobiła prawo jazdy C odpowiedziała że zrobi jeśli ja zacznę prać sprzątać i gotować. Ale nie zrobiła, więc ja będę furmanił, a ona będzie prowadzić wnętrze domu na kółkach... I to oznacza że "Na górze róże, na dole fiołki, a my się kochamy jak dwa aniołki". |
 |
|
|
|
 |
KOCZORKA
Kombatant

|
Wysłany: 2009-09-22, 08:24
|
|
|
Świstak napisał/a: | Lucynko, gdy namawiałem żone aby zrobiła prawo jazdy C odpowiedziała że zrobi jeśli ja zacznę prać sprzątać i gotować. |
A nie mówiłam.
Od razu takieeee wymagania.
Ja jeszcze nie odważyłam się prowadzić naszego Maleństwa, a co dopiero Milkę.
Dlatego też
Jednak te czynności wolę zdecydowanie w kamperku, niż w domu. Szczególnie na wyjeździe.
Czekam na Milkę, no i oczywiście na Waszą załogę w Krakowie.
Szykuje się fajna zabawa.
Pozdróweczka dla załogi Milka. |
|
|
|
 |
Świstak
Kombatant

|
Wysłany: 2009-09-23, 00:26
|
|
|
Dzięki śliczne i do spotkania.
I przestań bić męża. Żeby mu do Krakowa sińce poznikały! |
 |
|
|
|
 |
KOCZORKA
Kombatant

|
Wysłany: 2009-09-23, 20:25
|
|
|
Świstak napisał/a: | I przestań bić męża. Żeby mu do Krakowa sińce poznikały! |
Świstaczku, ja Koczora to mogę co najwyżej na forum , a na żywo się nie da.
Siniaczki to chyba ja bym miała. |
|
|
|
 |
|