|
|
chorwacja 15.07 |
Autor |
Wiadomość |
IAAN
weteran

Twój sprzęt: Master 2,8 dti Blaszanka
Pomógł: 5 razy Dołączył: 08 Lis 2008 Piwa: 31/9 Skąd: poznań okolica
|
Wysłany: 2009-07-13, 23:15 chorwacja 15.07
|
|
|
może ktoś jedzie w srodę do chorwacji ,i chciałby się przyłączyc ruszamy z Poznania ok 11-12 |
|
|
|
 |
IAAN
weteran

|
Wysłany: 2009-07-28, 14:26
|
|
|
no i juz po chorwacji bylismy na kempingu zielona laguna 10 dni teraz siedziny sobie nad balatonem w miejscowosci Fonyod pogoda dopisuje ale to nie to sŁonko co chorwacja w czwartek wyjazd do kraju .relacja z wyprawy po powrocie |
|
|
|
 |
marzena
zaawansowany kochajacy kampery

Twój sprzęt: Kochany kamperek
|
Wysłany: 2009-07-28, 15:24
|
|
|
Pozdrawiam z placzącego deszczem Gdańska. slonca nie ma ale temperatura ok 21 C |
|
|
|
 |
IAAN
weteran

|
Wysłany: 2009-08-02, 00:15
|
|
|
Moja Chorwacja
I przyszedł ten dzień wyjazdu,mieliśmy wyjechać 15 lipca rano jedziemy 14 wieczorem kierunek Zwardoń przejście ze Słowacją na granicy jesteśmy rano chwila odpoczynku i dalsza jazda przez Słowację kierunek Węgry,jadąc autostradą w pewnym momencie zwężenie i kontrola policji jeden z lewej zatrzymuje nas a drugi z prawej macha, aby jechać nie pytam tylko gaz jest nas w kg ok. 300 za dużo, z mniejszymi i większymi postojami osiągamy Balaton gdzieś ok. godz. 19 tutaj nocujemy kemping parcela z prądem 7 osób w tym 2 dzieci 35 euro
Dzieci do dwóch lat gratis nasza mała ma 2lata i miesiąc pan na bramie karze wpisać ze mniej niż 2 lata i za nią nie liczy.Kolacja kąpiel dzieci i spanie,nie pozwala na wypad nad wodę.Plaża po drugiej stronie ulicy zamykana o, godz. 23,gdy się wyrobiłem ze wszystkim idę nad wodę dochodzę do plaży a tam pan mówi, że wracać, bo zamyka już,balaton widzę z daleka
Rano po śniadaniu jedziemy dalej ok. południa docieramy do granicy Chorwackiej, tutaj kontrola graniczna to raczej fikcja celnik bierze paszporty i chce wejść do samochodu pora popołudniowej drzemki dzieci spią z tyłu wchodzi patrzy w paszporty i dwóch osób mu brakuje pyta gdzie są mówię ze spią z tyłu zagląda,pyta jeszcze o alkohol i papierosy i karze jechać,Ok 21 osiągamy cel wyprawy camping park umag
Ale tutaj okazuje się ze nie ma miejsc na dłużej niż 3 dni zostajemy do rana 7 osób w tym 2 małe i jeden 17 lat
Rano cena 71 euro, ale dzieciaki zdążyły już się zmoczyć w basenie i zobaczyły ciepłe morze
Wyjeżdżamy ok. 12 dalej szukamy czegoś z basenem dla dzieci trafiamy na camping zielona laguna, ale brak parcel tylko wolne place zaglądamy jeszcze do biela uvala i wracamy do laguny bierzemy plac z prądem na 10 dni i stajemy w wypatrzonym miejscu, które jest dla nas idealne 18 kroków do umywalni i jakieś 150 metrów do basenu rozkładamy się i wakacje
Co do kempingu to jak dla mnie to 1 klasa toalety umywalnie czyste,sprzątane chyba nawet zbyt często,basen i plaża ok. później okazuje się, że camping plażą graniczy z bijela uvala i w płocie jest furtka, przez którą można przejść i popływać tam w dwóch basenach za 10 dni dzieci gratis dodatkowy namiot prąd i5 osób płacimy 3790 kun przelicznik ok. 7,25 kuna do 1 euro po 10 dniach jedziemy z powrotem kierunek balaton nad balatonem jesteśmy ok. 19 i tu zostajemy 36 euro dzień trochę spaceru po mieście jest wreście okazja, aby wykompac się w balatonie i wracamy do kraju tą samą drogą,na Słowacji ok? Godz. 2 w nocy zatrzymuje mnie policja wszyscy śpią ja jadę uchylam szybkę i myślę teraz to, ale mi dadzą?.Ale moje wielkie zdziwienie policjant nie chce nawet dokumentów popatrzył i karze jechać ok. 3 nad ranem zwardoń i odpoczynek do rana i ok. 19 w domu.Jak ma mnie to droga super, choć nie jechaliśmy zbytnio autostradami koszty winietek paliwa i wszystkie inne to ok. 750 euro z drobnymi wydatkami na jedzenie lody rejs statkiem pamiątki i 300zł z mojej strony?
w drodze1.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 75 raz(y) 65,33 KB |
płyny trzeba uzupełnia.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 73 raz(y) 70,9 KB |
armata1.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 80 raz(y) 87,71 KB |
basen.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 80 raz(y) 70,01 KB |
hook.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 77 raz(y) 87,8 KB |
ja i on.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 82 raz(y) 94,55 KB |
lalusie.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 74 raz(y) 153,34 KB |
lalusie 4.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 72 raz(y) 144,02 KB |
lody.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 77 raz(y) 99,13 KB |
nurek1.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 77 raz(y) 68,43 KB |
|
|
|
|
 |
IAAN
weteran

|
Wysłany: 2009-08-02, 00:19
|
|
|
i jeszcze kilka fotek
nurek2.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 73 raz(y) 69,51 KB |
płyny5.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 82 raz(y) 106,59 KB |
w komplecie.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 80 raz(y) 166,35 KB |
przystań.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 80 raz(y) 104,6 KB |
|
|
|
|
 |
Pawcio
Kombatant

Twój sprzęt: Pojazd obozowy Wacek McLouis I
Nazwa załogi: PabemanaTeam
Pomógł: 12 razy Dołączył: 29 Wrz 2008 Piwa: 141/471 Skąd: z Nienacka
|
Wysłany: 2009-08-02, 00:37
|
|
|
Nic tak nie cieszy, jak radość dziecka!
A po fotkach widać, że dzieciaczki były w siódmym niebie. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|