Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
chorwacja 15.07
Autor Wiadomość
IAAN 
weteran

Twój sprzęt: Master 2,8 dti Blaszanka
Piwa: 31/9
Wysłany: 2009-07-13, 23:15   chorwacja 15.07

może ktoś jedzie w srodę do chorwacji ,i chciałby się przyłączyc ruszamy z Poznania ok 11-12
Postaw piwo autorowi tego posta

IAAN 
weteran

Wysłany: 2009-07-28, 14:26   

no i juz po chorwacji bylismy na kempingu zielona laguna 10 dni teraz siedziny sobie nad balatonem w miejscowosci Fonyod pogoda dopisuje ale to nie to sŁonko co chorwacja w czwartek wyjazd do kraju .relacja z wyprawy po powrocie

marzena 
zaawansowany
kochajacy kampery

Twój sprzęt: Kochany kamperek
Piwa: 1/4
Wysłany: 2009-07-28, 15:24   

Pozdrawiam z placzącego deszczem Gdańska. slonca nie ma ale temperatura ok 21 C

IAAN 
weteran

Wysłany: 2009-08-02, 00:15   

Moja Chorwacja
I przyszedł ten dzień wyjazdu,mieliśmy wyjechać 15 lipca rano jedziemy 14 wieczorem kierunek Zwardoń przejście ze Słowacją na granicy jesteśmy rano chwila odpoczynku i dalsza jazda przez Słowację kierunek Węgry,jadąc autostradą w pewnym momencie zwężenie i kontrola policji jeden z lewej zatrzymuje nas a drugi z prawej macha, aby jechać nie pytam tylko gaz jest nas w kg ok. 300 za dużo, z mniejszymi i większymi postojami osiągamy Balaton gdzieś ok. godz. 19 tutaj nocujemy kemping parcela z prądem 7 osób w tym 2 dzieci 35 euro
Dzieci do dwóch lat gratis nasza mała ma 2lata i miesiąc pan na bramie karze wpisać ze mniej niż 2 lata i za nią nie liczy.Kolacja kąpiel dzieci i spanie,nie pozwala na wypad nad wodę.Plaża po drugiej stronie ulicy zamykana o, godz. 23,gdy się wyrobiłem ze wszystkim idę nad wodę dochodzę do plaży a tam pan mówi, że wracać, bo zamyka już,balaton widzę z daleka
Rano po śniadaniu jedziemy dalej ok. południa docieramy do granicy Chorwackiej, tutaj kontrola graniczna to raczej fikcja celnik bierze paszporty i chce wejść do samochodu pora popołudniowej drzemki dzieci spią z tyłu wchodzi patrzy w paszporty i dwóch osób mu brakuje pyta gdzie są mówię ze spią z tyłu zagląda,pyta jeszcze o alkohol i papierosy i karze jechać,Ok 21 osiągamy cel wyprawy camping park umag
Ale tutaj okazuje się ze nie ma miejsc na dłużej niż 3 dni zostajemy do rana 7 osób w tym 2 małe i jeden 17 lat
Rano cena 71 euro, ale dzieciaki zdążyły już się zmoczyć w basenie i zobaczyły ciepłe morze
Wyjeżdżamy ok. 12 dalej szukamy czegoś z basenem dla dzieci trafiamy na camping zielona laguna, ale brak parcel tylko wolne place zaglądamy jeszcze do biela uvala i wracamy do laguny bierzemy plac z prądem na 10 dni i stajemy w wypatrzonym miejscu, które jest dla nas idealne 18 kroków do umywalni i jakieś 150 metrów do basenu rozkładamy się i wakacje
Co do kempingu to jak dla mnie to 1 klasa toalety umywalnie czyste,sprzątane chyba nawet zbyt często,basen i plaża ok. później okazuje się, że camping plażą graniczy z bijela uvala i w płocie jest furtka, przez którą można przejść i popływać tam w dwóch basenach za 10 dni dzieci gratis dodatkowy namiot prąd i5 osób płacimy 3790 kun przelicznik ok. 7,25 kuna do 1 euro po 10 dniach jedziemy z powrotem kierunek balaton nad balatonem jesteśmy ok. 19 i tu zostajemy 36 euro dzień trochę spaceru po mieście jest wreście okazja, aby wykompac się w balatonie i wracamy do kraju tą samą drogą,na Słowacji ok? Godz. 2 w nocy zatrzymuje mnie policja wszyscy śpią ja jadę uchylam szybkę i myślę teraz to, ale mi dadzą?.Ale moje wielkie zdziwienie policjant nie chce nawet dokumentów popatrzył i karze jechać ok. 3 nad ranem zwardoń i odpoczynek do rana i ok. 19 w domu.Jak ma mnie to droga super, choć nie jechaliśmy zbytnio autostradami koszty winietek paliwa i wszystkie inne to ok. 750 euro z drobnymi wydatkami na jedzenie lody rejs statkiem pamiątki i 300zł z mojej strony?

w drodze1.JPG
Plik ściągnięto 75 raz(y) 65,33 KB

płyny trzeba uzupełnia.JPG
Plik ściągnięto 73 raz(y) 70,9 KB

armata1.JPG
Plik ściągnięto 80 raz(y) 87,71 KB

basen.JPG
Plik ściągnięto 80 raz(y) 70,01 KB

hook.JPG
Plik ściągnięto 77 raz(y) 87,8 KB

ja i on.JPG
Plik ściągnięto 82 raz(y) 94,55 KB