|
|
Przesunięty przez: janusz 2009-10-05, 22:27 |
Czujnik cofania |
Autor |
Wiadomość |
@ndrzej
weteran

Twój sprzęt: Laika Ecovip 309
Pomógł: 4 razy Dołączył: 29 Lip 2007 Piwa: 131/204 Skąd: Piaseczno
|
Wysłany: 2008-07-30, 13:39 Czujnik cofania
|
|
|
Ponieważ nie interesuje mnie kamera cofania, a jedynie czujnik (cena!!!), mam pytanie do posiadaczy takowego:
- czy macie zainstalowany czujnik, mając równocześnie bagażnik rowerowy na trzy rowery? Czy czujnik nie sygnalizuje bez przerwy przeszkody?
Zarówno w sklepach z takimi akcesoriami, jak też w warsztatach nie potrafiono mi jednoznacznie doradzić jaki kupić żeby działał |
_________________ Nie wystarczy dużo wiedzieć, żeby być mądrym!
Heraklit |
|
|
|
 |
eler1
Kombatant

Twój sprzęt: kamper
Nazwa załogi: elerki
Pomógł: 12 razy Dołączył: 15 Sty 2007 Piwa: 52/129 Skąd: mazowieckie
|
Wysłany: 2008-07-30, 14:37
|
|
|
miałem taki na cztery czujniki i jak był bagażnik zamknięty i środkowe dwie czujki odpięte to nawet coś pokazywało ale jak był bagażnik otwarty z rowerami tylko cały czas piszczało, ale jest jeszcze jedno ale bo u mnie był bagażnik dosyć nisko a ty masz na wysokości okna jak się nie mylę to trzeba spraktykować |
_________________ Pierwsza MAŁA KARAWANA na CT
Życie jest jak pudełko czekoladek nigdy nie wiadomo na co się trafi.
 |
|
|
|
 |
stefan
weteran

Twój sprzęt: Peugeot Tabbert 510
Nazwa załogi: Majka i Stefan
Pomógł: 3 razy Dołączył: 25 Wrz 2007 Piwa: 2/4 Skąd: okolice Duesseldorfu
|
Wysłany: 2008-07-30, 15:44
|
|
|
Witam! Zestaw dobrej klasy (taki co pokazuje co i kiedy trzeba) jest troszke drozszy od zestawu kamery(wersja przewodowa) i znacznie mniej skuteczny.A odnosnie ceny to jeden blad przy parkowaniu.....Pozdrawiam.Stefan. |
_________________ Psy szczekaja karawana idzie dalej. majkaistefan@googlemail.com
 |
|
|
|
 |
DarekK
zaawansowany

Twój sprzęt: IVECO SAFARIWAYS Amerigo Wespucci
Pomógł: 3 razy Dołączył: 23 Cze 2008 Piwa: 4/9 Skąd: Podlaskie
|
Wysłany: 2008-07-30, 23:27
|
|
|
Cena zestawu - radio samochodowe z DVD na poziomie 350-500 pln do tego kamera cofania na poziomie 130-180 pln, 8 metrów kabla i wszystko fajnie działa. Mnie cały zestaw wyniósł 580 pln, ale za to mam radio niezbyt firmowe co prawda (AEG) ale działa całkiem fajnie. |
_________________ Powyższa wypowiedź to moja opinia w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani dziś ani w dniach następnych. Zastrzegam sobie prawo do zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
 |
|
|
|
 |
donald
weteran

Twój sprzęt: Mercedes 310 FFB Europa 560
Pomógł: 9 razy Dołączył: 19 Paź 2007 Piwa: 32/46 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2009-08-11, 14:17
|
|
|
Ja polecam radio nawiheawen. kazdy model z tv. do tego kamerka z podczerwienią. sprawdza sie rewelacyjnie i koszt wszystkiego w okolicy 500pln. uzywam już 3 rok i rewelacja jest. |
_________________ “Gdyby Bóg lubił przedni napęd chodzilibyśmy na rękach” |
|
|
|
 |
roger
Kombatant

Twój sprzęt: TABBERT FFB Classic 570
Nazwa załogi: ROGER-y
Pomógł: 8 razy Dołączył: 19 Sty 2009 Piwa: 42/38 Skąd: W-wa & Lubuskie
|
Wysłany: 2009-08-11, 14:40
|
|
|
@ndrzej napisał/a: | czy macie zainstalowany czujnik, mając równocześnie bagażnik rowerowy na trzy rowery? Czy czujnik nie sygnalizuje bez przerwy przeszkody? |
Takie czujniki montowane są wtedy właśnie na bagażniku, w miejscu najbardziej wystającym inaczej tylko kamerka zda egzamin. Juz sama główka haka holowniczego przy czułych czujnikach może powodować stałą detekcję przeszkody |
_________________ rkw1968@tlen.pl
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ˙˙˙ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ
 |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|