Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
A może,jednak ...teraz do Grecji?
Autor Wiadomość
stachwody 
zaawansowany

Twój sprzęt: VW t2 1,7D camper 1991r
Nazwa załogi: państwo W
Otrzymał 18 piw(a)
Wysłany: 2010-05-05, 18:48   A może,jednak ...teraz do Grecji?

Patrząc na mapę pogody,ignorując polityczne doniesienia ( w Rzymie 17,w Atenach 28) zastanawiam się czy przy drożejącym codziennie o 7 gr.euro nie wybrać się tam gdzie tej waluty brakuje ..do Grecji?
Postaw piwo autorowi tego posta

kimtop 
Kombatant

Twój sprzęt: CARTHAGO C-TOURER
Piwa: 144/44
Wysłany: 2010-05-05, 20:37   

Obawiam się,że niedługo mogą być w Grecji problemy ze zakupem paliwa.

Wódka z lodem szkodzi na nerki.Rum z lodem niszczy wątrobę.Whisky z lodem atakuje serce.Gin z lodem rozwala mózg.Cola z lodem demoluje zęby.
Oznacza to,że lód szkodzi w zasadzie na wszystko.

erikson 
stary wyga
Przyjaciel Billa W

Twój sprzęt: MB T1 ARNOLD,85r. N126E
Piwa: 11/1
Wysłany: 2010-05-05, 20:50   

w grecji tez euro,ale dojazd do niej pewnie tanszy bo to strefa nie euro.Stachwody a kiedy chcesz leciec?

stachwody 
zaawansowany

Otrzymał 18 piw(a)
Wysłany: 2010-05-06, 07:48   

w przyszłym tygodniu,okolice 15 maja...miałem sie wybrać do Włoch do Wenecji na święto wodniaków z całego świata-Vogalongii(23 maja) z kajakiem ,ale się teraz grubo zastanawiam? W zeszłym roku spędziłem niezapomniane 4 tygodnie w Grecji( patrz relacje),chętnie bym gdzieś pojechał,gdzie trochę jest bezludzia .ale za to jest woda,niebo vitamina A+D w ilości odpowiedniej dla starszych ludzi.Czas nie jest dla nas kategorią wymuszającą terminy.Brakuje mi na forum lobby tych,którzy jak w piosence"wędrowali strzelcy(albo szewcy,jak kto woli) przez zielony las,nie mieli pieniędzy,ale mieli czas..."Grecja jawi mi się we snach,gaje pomaranczowe pachną inaczej niż owoce w "Biedronce".Napisz jaki termin jest dla Ciebie możliwy ( jeszcze nie posadziłem pomidorów,mogę więc popęd wędrowania tłumić przez parę dni brandy)

ach jak przyjemnie...JPG
Plik ściągnięto 102 raz(y) 64,48 KB

stachwody 
zaawansowany

Otrzymał 18 piw(a)
Wysłany: 2010-05-06, 08:09   

Brak paliwa to najczarniejszy scenariusz,ale mało chyba realny...jednak Grecja jest w europejskim sowchozie,ale...? Za komuny jeździłem w Augustowskie z nad granicy czeskiej syreną Bosto( może ktoś pamięta,ten praktyczny dla turystyki pojazd?),miałem wtedy zarejestrowane 4 motorowery .Przydział miesięczny na auto był 35 l a na motorower18,a nad j.Gaładuś było 920 km!!Trzeba więc kompletować czwórkę do brydża,wtedy można przetrzymać każdą rewolucję..

erikson 
stary wyga
Przyjaciel Billa W

Twój sprzęt: MB T1 ARNOLD,85r. N126E
Piwa: 11/1
Wysłany: 2010-05-06, 09:02   

ja mam urlop od 29 maja do 20 czerca,planuje wypad do hiszpanii ,ale jak narazie to jeszcze wszystko nie jest zapięte na 100%, jak euro pojdzie sporo w gore to zrezygnuje i polece w innym kierunku. Prawdę mówiąc to kusi mnie kierunek Grecji i okolicznych państw bo jeszcze tam nie bylem. Jedna załoga wstępnie deklaruje sie na wypad do Hiszpanii ,ale narazie nie potwierdzili czy jada.

stachwody 
zaawansowany

Otrzymał 18 piw(a)
Wysłany: 2010-05-06, 09:22   

czytałem Twoje wcześniejsze ugodnienia na Hiszpanię,ale dla mnie jest to jednak trochę z poźno,ale przecież możemy się spotkać na miejscu w jakimś uroczym zakątku.Szkopuł cały jest w tym Młody Człowieku,że ja mam mniej statystycznego czasu na czekanie a więcej powodów,żeby uciekać z domu( chodzi o to,że jak przyjdzie ... ta z kosą ,to nas pod naszym adresem nie zastanie..i pojdzie do sąsiada..).Grecja to ciepło południa,umiarkowane ceny i przyjaźni ludzie,wysoki poziom bezpieczeństwa..ci - z czerwonymi sztandarami ...palą samochody w dużych miastach.Prowincja jest spokojna ... i urodziwa.Droga do Grecji ,sama w sobie jest pasmem przygód,które jak koniak trzeba sączyć wolniutko ze smakiem .

Odpowiedz do tematu