|
|
jak jest zbudowana alkowa w burstnerze z 91r? |
Autor |
Wiadomość |
EwaMarek
Kombatant Marek

Twój sprzęt: Kamper PLA na Fiacie i budka LMC
Nazwa załogi: Marek, Ewa, córki Wiktoria i Gabriela
Pomógł: 6 razy Dołączył: 27 Mar 2007 Piwa: 25/13 Skąd: Czołowo / Koło
|
Wysłany: 2009-08-11, 22:34 jak jest zbudowana alkowa w burstnerze z 91r?
|
|
|
chyba mi zaczyna gnić alkowa po prawej stronie nad pasażerem, przeciek z uszczelki okna
czy może mi ktoś z kolegów podpowiedzieć co mnie czeka - napewno zerwanie tapety ale co jest podspodem? kantówki wycięte w półkole czy proste? trochę blacha zewnętrzna zrobiła sie wypukła przy dolnej kantówce.
nie ma wzerów na blasze aluminiowej
nie dosyć że sprawy w firmie nie pozwalają mi na wyjazdy kamperem i stoi pod wiatą to jeszcze mnie czeka remont |
_________________ Pozdrawiam
Marek
Moje kampery
BURSTNER 90r, 91r, CHAUSSON 2008 i kempingi Hobby 90r, Dethleffs 2002r
Aktualnie kamper PLA 2014 kemping LMC 770 2010r |
|
|
|
 |
mikart
trochę już popisał

Twój sprzęt: Citroen C25 Buerstner 1988
Nazwa załogi: Hera, Pako i my
|
Wysłany: 2009-08-19, 10:34
|
|
|
no ja wlasnie przy gruntownym bardzo czyszczeniu i sprzataniu dopatrzylem sie przecieku (moze bylego przecieku) z okieka czoowego w alkowie rowniez w urstnerze tyle ze z 88 roku.
nie bardzo wiem jak zabrac sie za sprawdzenie co moglo sie zaczac dziac w srodku gdyz jest to plyta poszycia sufitu i nijak nie widze zadnych mocowanzeby to zdemontowac.
nie wiem rowniez jak zabrac sie do okienka (pewnie potrzebna bedzie wymiana uszczelki) a teraz widze, ze "klin" rozpychajacy uszczelke od zewnatrz jest przykrecony wkretami
moze ktos podpowiedziec jak w to zajrzec i nie rozbebeszyc calosci jakos okropne, oraz jak podejsc do okienka (czy mze to np zrobic firma zajmujaca sie montazem szyb w osobowkach np) ?
zapachu w aucie nie ma zadnego wiec moze o powierzchowny temat ale ze wzgledu na zblizajaca sie jesien i czeste uzytkowanie wtedy kampiorka trza by cos z tym zrobic |
|
|
|
 |
MariuszB
zaawansowany

Pomógł: 1 raz Dołączył: 16 Mar 2008 Piwa: 5/5 Skąd: Warszawa/Bayern :)
|
Wysłany: 2009-08-19, 10:59
|
|
|
mikart napisał/a: |
zapachu w aucie nie ma zadnego wiec moze o powierzchowny |
Zapach pojawia się na ogół wtedy, kiedy nie bardzo jest już co ratować i pozostaje tylko wymiana elementów zabudowy.
W powyższym temacie polecam Arcadarka, uszczelni, odbuduje itp. |
_________________ Pozdrawiam
MariuszB |
|
|
|
 |
IAAN
weteran

Twój sprzęt: Master 2,8 dti Blaszanka
Pomógł: 5 razy Dołączył: 08 Lis 2008 Piwa: 31/9 Skąd: poznań okolica
|
Wysłany: 2009-08-29, 00:05
|
|
|
eura mobil alkowa boczne sciany to kantówki wycięte do kształtu zabudowy przód to listwy połączone z bokami za pomocą zszywek jedna góra przy dachu druga nad oknem 3 pod oknem pomiędzy nimi styropin ,przykryty płytą pilśniową i dół alkowy płyta sklejka rama styropin w srodku i płyta sklejka jeśli zerwiesz tapetę to zobaczyz płytę górną albo sklejka albo pilśnia obawiam się ze zobaczysz tragedię jesli przeciek jest swierzy to może wystarczy wysuszyc i uszczelnic ja po wielu kombincjach zdecydowałem się zabudowac okno przednie alkowy i chyba jest to najlepsze rozwiązanie wg mnie jesli wyciek był długo to masz pewne i dolną płytę alkowy do wymiany może nawet pływa ona w wodzie grzyb murowany, znam to z własnego doświadczenia
klin w uszczelce przymocowany na śruby tam jest przyczyna przecieku nigdy nie spotkłem się z takim oprawieniem szyby nwet małe pęknięcie szyby w uszczelce może okazac się zgubne jesli wyjmiesz szybę z uszczelki i uszczelkę to górna i dolna krawędz okna jest lachą zabudowy wygiętom i przymocowaną do ramy na zszywki metalowe ,
mie montuj starej uszczelki nawet na klej do wklejania szyb nie masz zadnej gwarancji szczelności |
|
|
|
 |
IAAN
weteran

Twój sprzęt: Master 2,8 dti Blaszanka
Pomógł: 5 razy Dołączył: 08 Lis 2008 Piwa: 31/9 Skąd: poznań okolica
|
Wysłany: 2009-08-29, 00:10
|
|
|
alkowa po zabudowie okna czołowego u mnie wygląda tak zostały boczne okienka a i w słońcu mniej będzie się mniej nagrzewac
alkowa.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 2079 raz(y) 40,71 KB |
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|