|
|
z hiszpani do maroka |
Autor |
Wiadomość |
medard
weteran Saint Medard

|
Wysłany: 2008-04-24, 07:57 z hiszpani do maroka
|
|
|
witam czy ktos jest w stanie dac jakies info dotyczace jak i za ile mozna przeplynac z hiszpani do maroka np z giblartaru czy tez taryfy ,a moze sa inne mozliwosci? a moze ktos jest w stanie polecic cosz maroka? |
_________________ http://picasaweb.google.com/1medard1
 |
|
|
|
 |
Cabi
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2008-04-24, 13:12
|
|
|
podrozowalem nie CAMPEREM! :/
ja z hiszpanii do maroka przedostalem sie z portu w Algeciras do Tangeru
oplaty z glowy w jedna strone
dorosly 35Euro
van 150Euro
wydaje mi sie ze to najlepsze polaczenie poniewaz masz duza ilosc promow roznych firm
na promie jest bezclowka
w czasie podrozy trzeba pojsc do specjalnego okienka (bedzie duza kolejka napewno)
zeby dostac pieczatke - to jakas marokanska kontrola
potem na miejscu sprawdzaja tylko czy sie taka posiada
przyjechalismy i kupilismy bilet na prom dzien pozniej bo chcielismy jeszcze zobaczyc miasto Algeciras ale za bardzo nie ma co tam ogladac lepiej szybko uciekac do maroka
obowiazkowo do zwiedzenia: Fez, Marrakech, gory Riff(przepiekne i tu produkuja najlepszy marokanszy haszys ok. 1E za grama), Essaouira (gdzie stoi dom Hendrixa), pustynia,
suki (bazary), hammamy (laznie)
mozna zobaczyc Rabat, ocean
mozna nie zwiedzac casablanki chyba ze sie jest wielkim wielbicielem filmu z Bogartem
ale mozna sie zrazic
w maroku wszyscy znaja francuski, czasami angielski
w starych dzielnicach duzo naciagaczy i dzieciakow ktore zapraszaja do domu na ogladanie dywanow a potem chca je nam sprzedac albo proponuja oprowadzenie po miescie
przewodnik pascala dobrze opisuje maroko i powinien wystarczyc
marokanczycy sa bardzo serdeczni i przyjazni, nie spotykalem sie tam nigdy z wrogoscia
to wszystko z mojego punktu widzenia
szczesliwego powrotu z wyprawy |
|
|
|
 |
medard
weteran Saint Medard

|
Wysłany: 2008-04-24, 15:25 maroko
|
|
|
dzieki za wskazowki mysle ze sie bardzo przydadza ubolewam nad tym ze bylem 3 lata temu a taryfie i giblartarze ale maja ogranoiczona ilosc kasy i dosyc napiety program ogladania polwyspu iberyjskiego zmusil mnie do zrezygnowania wowczas lae mysle ze w tym roku sie uda przydalyby sie mapy gps byloby latwiej dzieki jeszcze raz |
_________________ http://picasaweb.google.com/1medard1
 |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|