Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: janusz
2011-02-11, 14:26
Zloty i ...... złodzieje
Autor Wiadomość
Skorpion 
Kombatant
Normalny inaczej wariatek stary wyga

Twój sprzęt: Starocie urzadzenie kampero-podobne
Nazwa załogi: Skorpion
Piwa: 278/1300
Wysłany: 2009-10-13, 13:51   

Tak masz racje oczywiscie teraz w dobie internetu wszystko jezt mozliwe.Kazdy kazdego moze obserwowac wiedzac gdzie moze byc na jakim forum .

Tadeusz
Byle do przodu
Postaw piwo autorowi tego posta

Rockers 
Kombatant

Twój sprzęt: VW LT 28
Nazwa załogi: Rockersiki
Piwa: 23/14
Wysłany: 2009-10-13, 14:18   

jestem nie w temacie i nie wiem co stało się eikom, natomiast co do zapisów to myślę że do tej części forum o zlotach, gdzie umieszczamy swoje zdjęcia powinni mieć dostęp tylko zalogowani użytkownicy a kto wie czy nie tylko poznani na zlotach, ponieważ moja żonka nie lubi się rozpowszechniać miałem duże opory z jej strony do zamieszczenia jej zdjęć na forum a szczerze powiedziawszy ja tez trochę nad tym myślałem .
Ogólnodostępne mogły by być zdjęcia typu widoki z wycieczek piękjne krajobrazy, budowle itp , tam gdzie piszemy o sobie gdzie czule się bawimy popijając herbatkę z cytrynką koczorków :-P powinny być tylko dla nas - houk :ok

pirat666 
weteran

Twój sprzęt: Ducato 1.9D Dethleffs
Piwa: 9/17
Wysłany: 2009-10-13, 14:48   

Myślę, że jak ktoś ma nas na celowniku to nic nie pomoże :-/
Ale tematy o zlotach, nasze albumy itp powinny być tylko dla zalogowanych. :spoko

janusz 
Kombatant
Szeryf

Twój sprzęt: Motochata Rimor
Nazwa załogi: TiTi
Piwa: 420/147
Wysłany: 2009-10-13, 14:50   

A gdyby Eeiki wyjechali na wczasy nie na zlot, albo samochód schowali do garażu, co normalnie czynią. Złodzieje nie obrobili by domu. Gdzieś była mowa, że stajemy się niewolnikami kamperków bo nam ukradna. Podobnie jesteśmy niewolnikami dóbr wszelakich. Należałoby nigdzie z domu się nie ruszać, nie wchodzić na żadne forum. Chyba trochę popadamy w paranoję.
pirat666 napisał/a:
Ale tematy o zlotach, nasze albumy itp powinny być tylko dla zalogowanych.

Chyba trochę zależy nam na popularyzowaniu naszego hobby. Będzie nas więcej będziemy mogli więcej. Będą dla nas usługi, oferty ułatwienia. Można zamknąć się i niech nikt nic nie wie, nawet złodzieje.

ARCADARKA 
Kombatant

Twój sprzęt: Pojazd specjalny
Piwa: 85/99
Wysłany: 2009-10-13, 15:06   ARCADAEKA

Witajcie :evil:
Pisać nie pisać o zlotach :idea , umieszczać zdjęcie nie :idea , to jest paranoja :evil: , każdego z nas mogło to spotkać :gwm
Jestem z eeikami i im współczuję :bukiet:

Aulos 
weteran

Twój sprzęt: Bürstner Solano na Ducato
Nazwa załogi: SOKOŁY
Piwa: 62/37
Wysłany: 2009-10-13, 15:10   

Myślę, że złodziejom wystarczy widok rodzinki pakującej się do kampera i odjeżdżającej spod domu. Nie będą już szukali informacji w internecie.
Nie jestem za utajnianiem list na zloty - lubię wiedzieć, kto wybiera się na zlot. Inna sprawa, czy - jak pisał Rockers - niektóre wątki (bardziej osobiste) nie powinny być dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Nie zabezpieczy nas to przed złodziejami, ale ograniczy trochę dostępność treści, które zamieszczamy tu dla przyjaciół.

janusz 
Kombatant
Szeryf

Twój sprzęt: Motochata Rimor
Nazwa załogi: TiTi
Piwa: 420/147
Wysłany: 2009-10-13, 15:24   

Aulos napisał/a:
ale ograniczy trochę dostępność treści, które zamieszczamy tu dla przyjaciół.

Generalnie to nie ma problemu z takim ustawieniem działów tylko podawać jak i które. Są trzy możliwości. Dla wszystkich, dla zalogowanych i prywatne. Oraz ograniczenia mogą dotyczyć widoku tematu, pisania, odpowiadania i jeszcze parę jak ankiety, download, załączniki i tp.
Proszę tylko nie przegiąć i nie zrobić z forum CT czegoś podobnego do...

pirat666 
weteran

Twój sprzęt: Ducato 1.9D Dethleffs
Piwa: 9/17
Wysłany: 2009-10-13, 15:37   

Nie widzę nic złego (ograniczeń), że temat dotyczący zlotu jest dla zalogowanych - przecież to głównie zalogowanych interesuje ten temat ? co innego relacja - może być już nie dla zalogowanych.

KOCZOR 
weteran

Piwa: 17/5
Wysłany: 2009-10-13, 15:38   

janusz napisał/a:
Są trzy możliwości. Dla wszystkich, dla zalogowanych i prywatne

Mało - zawsze marzyłem aby mieć dostęp do materiałów o piątym stopniu tajności :diabelski_usmiech
Jednak twierdzę, że złodzieje domowi nie muszą korzystać z internetu, bo są to zazwyczaj ludzie z bliskich okolic, a im dajemy tak dużo sygnałów, że to wystarczy. Pakowanie i albo znika kamper stojący obok domu, albo wręcz (jak u nas) podjeżdża i po zatankowaniu i zapakowaniu odjeżdża. Wiadomo - nie na pięć minut, a na kilka dni... czasu dość.

KOCZOR 
weteran

Wysłany: 2009-10-13, 15:41   

pirat666 napisał/a:
że temat dotyczący zlotu jest dla zalogowanych - przecież to głównie zalogowanych interesuje ten temat ?

Idąc dalej tą ścieżką - jaki problem dla przewidującego złodzieja zalogować się na forum :?:

Bim 
Kombatant
Jacek

Twój sprzęt: Peugeot Adriatik 2,5D 1991 rok
Piwa: 134/101
Wysłany: 2009-10-13, 15:48   

Ja bym się tak głośno nie zastanawiał jak utajnić forum bo to bezcelowe

Proponuję zastanowić się nad tym jak uchronić swoje mienie.

Dobry sąsiad + alarm z powiadomieniem to na poczatek nie wpadajmyw skrajność

eeik 
Kombatant
"Mała Karawana"

Twój sprzęt: Dethleffs
Pomogła: 1 raz
Piwa: 13/7
Wysłany: 2009-10-13, 15:54   

Ups - bo się rozlazło .

No też wydaje mi się , że niewskazane jest wpadanie w paranoję.
Myślę, że złodziej nie czeka na mój wpis, - że jadę - na forum ( ale może tak - tego nie wiem).
W sumie to okazja też czyni złodzieja.

Dziękujemy za chęć pomocy :szeroki_usmiech - damy radę .

Po prostu zdroworozsądkowo bardziej się zabezpieczymy - nie mamy zamiaru dać się sprowadzić do tego by z lękiem wyjeżdżać.

A wracając do tematu, już kiedyś chyba tak było, że szczegóły o zlotach czy imprezach przenosiły się do wątków dla zainteresowanych - ale dokładnie nie pamiętam.

Myślę, że każdy sam musi sobie odpowiedzieć - mając świadomość , że net nie jest anonimowy - w jakiej formie i w jakiej ilości przekazuje informacji o sobie .

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

KOCZOR 
weteran

Wysłany: 2009-10-13, 16:05   

eeik napisał/a:
Myślę, że każdy sam musi sobie odpowiedzieć - mając świadomość , że net nie jest anonimowy - w jakiej formie i w jakiej ilości przekazuje informacji o sobie .

Na pewno utajniłbym (na zasadzie selektywnego dostępu - jak już jest kilka działów) takie tematy jak "tu się chwalimy", czy też "czym to nie jeździmy w cywilu" to dopiero skarbnica wiedzy o ... :diabelski_usmiech

GOSIAARCADARKA 
weteran

Nazwa załogi: ARCADARKA
Piwa: 39/21
Wysłany: 2009-10-13, 16:26   

Bardzo współczuję eeikom i wiem jakiego można mieć doła po takim wydarzeniu. Dokładnie 10 lat temu okradziono mi mieszkanie. W środku tygodnia wyszliśmy z domu o 20-stej i wróciliśmy o 23-ciej. I mieszkanko rozszabrowane. Nie pisałam wtedy na żadnym forum, nikt nie wiedział, że wychodzimy i stało się. Złodzieje jeśli chcą to zrobią. Jest to straszne ale co my możemy zrobić? Staramy się zabezpieczyć w miarę możliwości i tyle. Bądżmy rozsądni ale nie popadajmy w paranoję. Aczkolwiek numery rejestracyjne na samochodach nie powiiny być widoczne. Tylko na ilu fotkach trzeba to byłoby wymazywać.

marzena 
zaawansowany
kochajacy kampery

Twój sprzęt: Kochany kamperek
Piwa: 1/4
Wysłany: 2009-10-13, 17:02   

Eeiki wspolczucia i trzymajcie sie cieplo.
Nie ma chyba osoby, ktora obojetnie przeszlaby obok faktu, ze ktos dokonal kradziezy jej mienia. Niejednokrotnie sa to traumatyczne przezycia, na dlugo pozostajace w pamieci. Niestety fach zlodziejski rowniez rozwija sie z duchem czasu. Czasami sami sie podkladamy (np. ksiega wiedzy o naszej sytuacji materialnej w portalu naszaklasa.pl) a czasami jest to zwykly zbieg okoicznosci. Jednakze nie dajmy sie zwariować, bądzmy ostrożni i uczmy sie na bledach.

Odpowiedz do tematu