|
|
Elektryka nie dziala |
Autor |
Wiadomość |
tycek [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-01-06, 17:53 Elektryka nie dziala
|
|
|
Witam koledzy
Mam prosbe
Mam dukacza 290 z 1991 roku Hymer i problem,wszystko jako tako dzialalo w nim,ale teraz po sylwestrze zapalam go i co zauwazylem :::
Wycieraczki
kontrolka-recznego,rezerwy
wskaznik temperatury i paliwa
NIE DZIALAJA........
to chyba jakas wspolna masa co ? albo jakis przekaznik moze ?
Bezpieczniki sa ok |
|
|
|
 |
OldPiernik
stary wyga

Pomógł: 4 razy Dołączył: 16 Gru 2008 Piwa: 50/19 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 2010-01-07, 08:08
|
|
|
Niestety, Fiaty mają problemy z łączami, które często "lubią" niekontaktować szczególnie w niskich temperaturach i przy wysokiej wilgotności. Może się okazać, że jedna wtyczka np. do zestawu wskaźników nie ma dobrego styku. |
_________________ Życie jest za krótkie na siedzenie w domu i zazdroszczenie innym. |
|
|
|
 |
roger
Kombatant

Twój sprzęt: TABBERT FFB Classic 570
Nazwa załogi: ROGER-y
Pomógł: 8 razy Dołączył: 19 Sty 2009 Piwa: 42/38 Skąd: W-wa & Lubuskie
|
Wysłany: 2010-01-07, 09:01
|
|
|
Zacznij od sprawdzenia mas karoseria ; silnik oraz wspólna szyna masowa na ścianie grodziowej .... |
_________________ rkw1968@tlen.pl
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ˙˙˙ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ
 |
|
|
|
 |
airgaston
weteran

Twój sprzęt: Daimler Benz S650 i Ducato 2.5D HEKU
Nazwa załogi: misitaki
Pomógł: 2 razy Dołączył: 16 Lis 2008 Piwa: 13/18 Skąd: stolica i okolica
|
Wysłany: 2010-01-07, 22:03
|
|
|
Hmmm to znaczy że zamarzł
A na poważnie przy mrozie lub zawilgoceniu w fiatach natychmiast połączenia zaczynaja korodować. Na dzień dobry pokręć wokół własnej osi bezpiecznikami. Oczywiście nie wyjmując bezpiecznika z mocowania w skrzynce bezpieczników. korozja i utlenianie sie starych styków jest powszechne.U mnie tak było. Bezpieczniki dobre tylko kontaktu nie było. W końcu rozwiązałem problem wstawiajac nowe bezpieczniki. W starych czapeczki alu były utlenione i niekontaktowały. Starośc ma swoje prawa i uroki |
_________________ pozdrawiam
Jarek
przeciętny inaczej...O święty benzyniarzu który zapodajesz nam przenajświętszą benzynę -zmiłuj się nad nami
 |
|
|
|
 |
tolo61
Kombatant DUDI

Twój sprzęt: Blaszak Ducato Jeszcze blaszak...kiedy???
Nazwa załogi: DUDI
Pomógł: 7 razy Dołączył: 01 Maj 2009 Piwa: 102/26 Skąd: Poznan
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|