Przesunięty przez: janusz 2009-10-18, 02:40 |
Rowy |
Autor |
Wiadomość |
donald
weteran

Twój sprzęt: Mercedes 310 FFB Europa 560
Pomógł: 9 razy Dołączył: 19 Paź 2007 Piwa: 32/46 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2009-08-19, 12:33 Rowy
|
|
|
Ja moge polecić z czystym sumieniem w Rowach camping Wagabunda. Mieści sie on w centrum miejscowosci przy kosciele (100m) wiec zadne tam automaty i inne ustrojstwa nie wyją po nocy. Cenowo jest tam od osoby 14 pln camper za darmo,prad 6pln /doba.mi Do morza spacerkiem jakieś 10 min. do sklepu czynnego do północy około 5min.Własciciele bardzo mili i wpuszczaja nawet o 1 w nocy. ja tak dojechalem i bez zadnego problemy przy latareczce pan poprowadzil mnie na miejsce postoju. sanitariaty nowe nie zniszczone tylko ciepla woda w godzinach 6-9 rano i 18-21 wieczorem. |
_________________ “Gdyby Bóg lubił przedni napęd chodzilibyśmy na rękach” |
|
|
|
 |
Dziabong
weteran

Twój sprzęt: Dziabong
Nazwa załogi: Dziabongi
Pomógł: 3 razy Dołączył: 15 Lis 2008 Piwa: 16/90 Skąd: Dziabongowo
|
Wysłany: 2009-08-30, 13:01 Re: Rowy
|
|
|
donald napisał/a: | Ja moge polecić z czystym sumieniem w Rowach camping Wagabunda. Mieści sie on w centrum miejscowosci przy kosciele (100m) wiec zadne tam automaty i inne ustrojstwa nie wyją po nocy. Cenowo jest tam od osoby 14 pln camper za darmo,prad 6pln /doba.mi Do morza spacerkiem jakieś 10 min. do sklepu czynnego do północy około 5min.Własciciele bardzo mili i wpuszczaja nawet o 1 w nocy. ja tak dojechalem i bez zadnego problemy przy latareczce pan poprowadzil mnie na miejsce postoju. sanitariaty nowe nie zniszczone tylko ciepla woda w godzinach 6-9 rano i 18-21 wieczorem. |
Donald please wróciłem z Rowów właśnie, to co opisałeś to jest pole namiotowe z możliwością postawienia kampera. Jedynym campingiem jest camping 156 a różni się od Wagabundy wszystkim od ciepłej wody przez cały czas po pachnące toalety jak z Harry Potera łącznie z dyskretną ochroną przez cała dobę. Ma swoją "wadę" oprócz nas byli tam sami Niemcy w swoich warczących maszynach.
Sklep bliżej, plaża bliżej, ale pobyt drożej. Byliśmy zachwyceni stanem campingu, a trudno nas czymś zaskoczyć pozytywnie. Mają swoje *** od nas jeszcze jedną. |
|
 |
donald
weteran

|
Wysłany: 2009-08-30, 14:02
|
|
|
Co kto lubi Dziabong mialem okazje i tam rok temu byc niestety nie mam tak dobrego zdania jak ty o 156. Wkurzyli mnie tym ze jak rozwiąlem markize to policzono mi jak za dostawke namiotową. Przykre tez bylo to dosyć że ta tak zwana dyskretna ochrona wyrzucila nam gości wieczorem z grila,bo nie byli z tego campingu i bali sie ze zostana na waleta u nas na noc. Wole Wagabunde w 100 procentach. |
|
|
|
 |
StasioiJola
Kombatant

Twój sprzęt: Fiat Bürstner
Nazwa załogi: StasioiJola
Pomógł: 12 razy Dołączył: 25 Lip 2008 Piwa: 81/283 Skąd: Gąbin
|
Wysłany: 2009-08-30, 20:17
|
|
|
Camping 156 miał zawsze swoją renomę ale i ceny też zawsze mial dość,dość!!! wiem bo bywamy na nim od 25 lat, czasami co roku na 2,3dni!! Ale Rowy jako miejsciowość wypoczynkowa to super, prawie kurort ale nie tak tłoczno!!! |
|
 |
Dziabong
weteran

|
Wysłany: 2009-08-30, 20:46
|
|
|
donald napisał/a: | Co kto lubi Dziabong mialem okazje i tam rok temu byc niestety nie mam tak dobrego zdania jak ty o 156. Wkurzyli mnie tym ze jak rozwiąlem markize to policzono mi jak za dostawke namiotową. Przykre tez bylo to dosyć że ta tak zwana dyskretna ochrona wyrzucila nam gości wieczorem z grila,bo nie byli z tego campingu i bali sie ze zostana na waleta u nas na noc. Wole Wagabunde w 100 procentach. |
O gościach fakt napisali w recepcji, pytali o markizę kasy nie chcieli - nawet specjalnie nie targowałem się z nimi o cenę - a spytałeś czy goście mogą zostać np; do 1.00 w nocy?
Facet z ochrony świecił mi latarką jak wieczorem gnałem z kasetą. Kurcze nie było się do czego czepiać.
Ok. to prawda każdy lubi coś innego.
Tak na marginesie oglądałem wszystkie pola w Rowach. |
|
 |
gino
Kombatant

Twój sprzęt: VW LT SVEN HEDIN 1978r
Nazwa załogi: Gino
Pomógł: 36 razy Dołączył: 29 Mar 2008 Piwa: 639/978 Skąd: ta Radość
|
Wysłany: 2009-08-30, 21:10
|
|
|
Dziabong napisał/a: | a spytałeś czy goście mogą zostać np; do 1.00 w nocy?
a moze ''ochrona'' bala sie ze ''goscie'' po 22 beda ogladac ROWY W POLU |
_________________ często , wroga z drugiego człowieka tworzy Twój umysł..
a to potrafi zabić wieloletnią przyjaźń ...
#CamperMajstry |
|
|
|
 |
Dziabong
weteran

|
Wysłany: 2009-08-30, 21:16
|
|
|
gino napisał/a: | Dziabong napisał/a: | a spytałeś czy goście mogą zostać np; do 1.00 w nocy?
a moze ''ochrona'' bala sie ze ''goscie'' po 22 beda ogladac ROWY W POLU |
A tu ochrona zafundowała gościom pole w Rowach. |
|
 |
donald
weteran

|
Wysłany: 2009-08-31, 10:23
|
|
|
Jedyne co ich moglo utrzymywac w tej niepewnosci to to ze goscie to tacy motocykliści rasowi. Długie wlosy,wzrok dziki suknia plugawa ale mimo wszystko mogli jakos lagodniej wyperswadowac nam kolacje przy camperze... Co kraj to obyczaj.... |
|
|
|
 |
miciurin
weteran

Twój sprzęt: Fiat Ducato S.E.A A640
Pomógł: 2 razy Dołączył: 20 Sie 2011 Piwa: 17/83 Skąd: ja to wiem?
|
Wysłany: 2013-06-29, 00:18
|
|
|
Jest w Rowach jakieś darmowe miejsce do kamperowania bo chciałbym przyjechać w niedzielę? Jak na razie na 7 nocy w trasie tylko raz stalismy na kempingu |
_________________ Fiat Ducato 1,9 TD, 1989r, zabudowa Fendt 560 SK - był
Fiat Ducato 2,2 MultiJet, 2007r, zabudowa S.E.A A640 - był
Na pewno będzie kolejny kamper
 |
|
|
|
 |
donald
weteran

|
Wysłany: 2013-06-29, 11:38
|
|
|
W rowach widziałem jak ludzie stawali na jedną noc w polnej drodze która idzie obok koscioła w strone" od morza....." ale to było rok temu..w tym roku jeszcze tam nie byłem i mogło sie coś pozmieniac.... |
|
|
|
 |
miciurin
weteran

|
Wysłany: 2013-07-01, 23:17
|
|
|
Cytat: |
W rowach widziałem jak ludzie stawali na jedną noc w polnej drodze która idzie obok koscioła w strone" od morza....." ale to było rok temu..w tym roku jeszcze tam nie byłem i mogło sie coś pozmieniac.... |
Właśnie jesteśmy w Rowach i generalnie na dziko to ciężko stać. Wszędzie strefa parkowania. Niby można by od 22 do 10 rano za darmo stanąć ale podobno straż miejska przegania. Nam się udało i po znajomości kamperujemy na posesji Pani u której kiedyś byliśmy na kwaterze za 12 zł za noc. Będziemy tu pewnie 3 doby i dalej w trasę |
 |
|
|
|
 |
StasioiJola
Kombatant

Twój sprzęt: Fiat Bürstner
Nazwa załogi: StasioiJola
Pomógł: 12 razy Dołączył: 25 Lip 2008 Piwa: 81/283 Skąd: Gąbin
|
Wysłany: 2013-07-01, 23:26
|
|
|
Ewentualnie można było się zatrzymać na 1 nockę na ul. Głogowej za ośrodkiem wypoczynkowym urzędu miasta Łodzi - po prawej stronie na wyskości lasku!! Tam nie przeganiali !!! |
|
 |
miciurin
weteran

|
Wysłany: 2013-07-01, 23:30
|
|
|
Cytat: | Ewentualnie można było się zatrzymać na 1 nockę na ul. Głogowej za ośrodkiem wypoczynkowym urzędu miasta Łodzi - po prawej stronie na wyskości lasku!! Tam nie przeganiali !!! |
Dzięki za informację, jutro obadam co i jak |
 |
|
|
|
 |
Misio
Kombatant

Twój sprzęt: Fiat Ducato Toskana 1,9 TD
Nazwa załogi: MisioKot
Pomógł: 7 razy Dołączył: 15 Maj 2010 Piwa: 799/1222 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2013-07-02, 18:52 Re: Rowy
|
|
|
donald napisał/a: | Ja moge polecić z czystym sumieniem w Rowach camping Wagabunda. Mieści sie on w centrum miejscowosci przy kosciele (100m) wiec zadne tam automaty i inne ustrojstwa nie wyją po nocy. Cenowo jest tam od osoby 14 pln camper za darmo,prad 6pln /doba.mi Do morza spacerkiem jakieś 10 min. do sklepu czynnego do północy około 5min.Własciciele bardzo mili i wpuszczaja nawet o 1 w nocy. ja tak dojechalem i bez zadnego problemy przy latareczce pan poprowadzil mnie na miejsce postoju. sanitariaty nowe nie zniszczone tylko ciepla woda w godzinach 6-9 rano i 18-21 wieczorem. |
Czyli jak by na to nie patrzeć, najlepszy wypoczynek w rowach. |
_________________ Pozdrawiamy - Danusia-Kotek i Henio-Misio
Śpieszmy się kochać ludzi tak szybko odchodzą...ks.Jan Twardowski
 |
|
|
|
 |
martini44
Kombatant

Pomógł: 11 razy Dołączył: 08 Paź 2010 Piwa: 72/171 Skąd: Mysłowice
|
Wysłany: 2013-07-02, 19:18
|
|
|
miciurin napisał/a: | jutro obadam co i jak |
i co ?? i jak ?? |
_________________ możesz ufać i liczyć na innych ale przede wszystkim ufaj i licz na siebie |
|
|
|
 |
|