|
|
ŁOTWA - wyspy Hiiumaa i Saarremaa |
Autor |
Wiadomość |
tommator
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: FIAT DUCATO Chausson 1.9tdi
Nazwa załogi: MTAF
|
Wysłany: 2010-06-16, 00:48 ŁOTWA - wyspy Hiiumaa i Saarremaa
|
|
|
Czy może ktoś z forumowiczów był albo wie coś na temat tych wysp Łotewskich (tak sądzę )
podróż
atrakcje przyrodnicze
campingi
plaże
itp
Wybieramy się w tym roku w tamte kierunki i kombinujemy czy się nie przeprawić ale nie wiemy czy warto ?
pozrawiam |
_________________ Pozdrawiają Tom, Meg Tola i Pola |
|
|
|
 |
Cyryl
Kombatant

Twój sprzęt: Fiat Ducato Rimor
Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Paź 2009 Piwa: 312/16 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2010-06-16, 05:48
|
|
|
są to wyspy estońskie.
na Saaremie oprócz dzikości, za ZSRR były tu koszary wojskowe w liczbie 30, więc turystyka nie istniała, zamków pochodzenia chyba krzyżackiego atrakcją jest krater po upadku meteorytu, ma on gdzieś ze 20m średnicy jest wypełniony wodą i otoczony wałem. są plaże piaszczyste i klifowe, to trochę jak Rugia, ale w innym wydaniu.
między stałym lądem a Saaremą jest wysepka i na nią dojeżdża się promem - koszt kampera to około 60zł, a z niej grobla z drogą zbudowana gdzieś na początku XX wieku.
szykuje się w tamtym kierunku, a informacje mam od kolegi, który zjeździł ją motocyklem. nawet sprezentował mi kilka folderów.
więcej informacji: http://www.saaremaa.ee/ |
|
 |
evvcik
trochę już popisał

Twój sprzęt: Czasami TEDowy Mruczek
Nazwa załogi: ta wieksza (?) Maruda
|
Wysłany: 2010-06-16, 19:54
|
|
|
A mnie nęcą nie tylko TE wyspy
Tylko cała reszta (przynajmniej tych większych) obecnych na Bałtyku..... Bój się Tadziu
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|