Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
problem z identyfikacją części zamiennych Po numerze VIN
Autor Wiadomość
Sleo 
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Fiat Ducato 2,5D -1990
Wysłany: 2011-05-09, 13:16   problem z identyfikacją części zamiennych Po numerze VIN

Witam serdecznie kolegów .
Od bardzo niedawna mam kamperka FIAT DUCATO 2,5D. -1990 rok (Dethleffs)
Zrobiłem małe oględziny i mam wyciek oleju pod uszczelką miski ,oraz informacje od poprzedniego właściciela ,że alternator w zeszłym roku wysiadł na trasie i jest podobno po wymianie szczotek ale tez chciałbym go najchętniej wymienić na nowy (a starego zregenerować i mieć w zapasie .Podjechałem do znanego mi sklepu z częściami (w Łodzi ) Niestety nie bardzo mieli części albo nie potrafili odszukać. Udałem się więc do autoryzowanego serwisu/dealera Fiat Auto Poland i tam zaskoczyli mnie że nie moga znaleźć auta w bazie po numerze VIN i tym samym sprzedać odpowiednie częśći.
byłem też w innym serwisie Fiata i to samo -problem z VIN. )
Nie bardzo wiem co mam robić w tej sytuacji i jak i gdzie mam kupic odpowiednie część do mojego autka . Czy ktos moze pomóc zidentyfikować np do jakiego Ducato będzie pasować uszczelka pod miske olejową ?Coś mi się wierzyć nie chce ,że po moim VIN nie da się nic wyszukać .dodam tylko że jestem drugim właścicielem w Polsce a samochód był od niemca i Raczej wykluczam jakieś dziwne kombinacje... że coś nie tak z numerem VIN.
Proszę o wskazówki i pomoc .

Jarek
Postaw piwo autorowi tego posta

dominik 
stary wyga

Twój sprzęt: FIAT DUCATO 2,3 Burstner Nexxo T740
Nazwa załogi: dominiki
Piwa: 12/18
Wysłany: 2011-05-09, 14:05   

uszczelki, no bez przesady jaki masz silnik 2,5 z plastikowym czarnym deklem na głowicy jak tak to do takiego, a co do alternatora to masz przecież zabudowę i dodatkowe akumulatory do ładowania, w kamperach są mocniejsze alternatory

MILUŚ 
Kombatant
CT"Silesia"NIEPOPRAWNY KAMPERZYSTA

Twój sprzęt: Fiat Ducato Burstner T607 2,8JTD
Nazwa załogi: Milusie
Piwa: 194/150
Wysłany: 2011-05-09, 19:47   Re: problem z identyfikacją części zamiennych Po numerze VIN

Sleo napisał/a:

Proszę o wskazówki i pomoc .

Jarek

Proponuję napisz na PW do eMKi na pewno pomoże :bigok
:spoko

Remember to explore . I don't know the way ,but I'll be there soon !!!!

eMKa 
Kombatant

Twój sprzęt: Ducato 2,3 09 CAMPERIA
Nazwa załogi: eMKa
Piwa: 296/156
Wysłany: 2011-05-11, 21:44   

Już jestem, właśnie wróciłem z Białorusi !. :spoko Było pięknie, ale o tym w innym miejscu i musze trochę ochłonąć
Podaj typ silnika, jest na tabliczce znamionowej na pasie pod maska pod hasłem MOTORE (np.8140.27)
no i co chcesz wiedzieć
Numer VIN Twojego sam.nigdy nie był w systemie komputerowym i nie będzie, dopiero rocznik 90 ale tzw.II (kierunki obok ref.) jest umieszczona w dokumentacji elektronicznej.Twój model miał dokumentacje na tzw.fiszkach, ale damy rade, głowa do góry. ;)

Odpowiedz do tematu