|
Jaką drogą nad Morze? |
| Autor |
Wiadomość |
Filip
zaawansowany
Twój sprzęt: Bavaria T73
|
Wysłany: 2010-07-16, 20:45 Jaką drogą nad Morze?
|
|
|
Witam! Mam pytanie którą drogą jechać nad Morze Bałtyckie?
Interesuje mnie: - droga z jak najmniejszą liczbą dziur, żeby jajka w lodówce się nie potłukły
- droga bez remontów i korków i do tego ładne widoki.
Jadę z małym dzieckiem, więc mogę nawet dwa dni jechać. Tylko którędy najsprawniej i najlepiej?
Wyjeżdżam z Otrębus koło Pruszkowa. Cel KOŁOBRZEG
Pozdrawiam
Filip |
|
|
|
 |
kimtop
Kombatant
Twój sprzęt: CARTHAGO C-TOURER
Pomógł: 15 razy Dołączył: 18 Wrz 2007 Piwa: 143/44 Skąd: Opoczno
|
Wysłany: 2010-07-17, 07:39
|
|
|
| Filip napisał/a: | Mam pytanie którą drogą jechać nad Morze Bałtyckie?
Interesuje mnie: - droga z jak najmniejszą liczbą dziur, żeby jajka w lodówce się nie potłukły |
Walisz na Poznań,Franfurkt n/Odrą ,póżniej autostradą na Stralsund lub Rostock i już jesteś bez dziur i korków nad Bałtykiem.Inaczej się raczej nie da
A tak na poważnie, to na Toruń,Świecie,Chojnice,Biały Bór nie jest żle,tylko moga być korki |
_________________ Pozdrawiam.
Polak gorszego sortu
Wódka z lodem szkodzi na nerki.Rum z lodem niszczy wątrobę.Whisky z lodem atakuje serce.Gin z lodem rozwala mózg.Cola z lodem demoluje zęby.
Oznacza to,że lód szkodzi w zasadzie na wszystko. |
|
|
|
 |
łoś
Kombatant szary stary łoś
Twój sprzęt: złom hymer eriba 544 87'
Nazwa załogi: łoś
|
Wysłany: 2010-07-17, 09:46
|
|
|
Ja lubię jeździć "7" do Gdańska i obwodnicą do Gdyni. Dalej na Szczecin. Można też wcześniej odbić z "7" na Pruszcz Gdański i na obwodnicę Trójm. , lub z Gdańska przez Sopot i Gdynię zwiedzając molo w Sopocie i port w Gdyni. Ja zawsze tam zajeżdżam jak jestem w pobliżu, bodaj na godzinkę.
P.S. Omijać trasę Malbork-Chojnice. Ostatnio jechałem w październiku i wracałem już przez Gdynię z Kołobrzegu.
Powodzenia, szerokości i pięknych widoczków po drodze. |
|
|
|
 |
plumkacz
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: ?
|
Wysłany: 2010-07-17, 16:30
|
|
|
Witam,
Polecam trasę przez Płońsk, Bydgoszcz, Piła, później Szczecinek,Koszalin lub Czaplinek, Połczyn Zdrój. Jeżeli macie trochę czasu to zapraszam po drodze do Bornego Sulinowa.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
roger
Kombatant

Twój sprzęt: TABBERT FFB Classic 570
Nazwa załogi: ROGER-y
Pomógł: 8 razy Dołączył: 19 Sty 2009 Piwa: 42/38 Skąd: W-wa & Lubuskie
|
Wysłany: 2010-07-17, 17:16
|
|
|
Jechałem tą drogą w czwartek z Koszalina nie polecam .... ..... ładne krajobrazy ale ciasno kręto i sporo mijanek ...... że o śmietnikach strazy miejskiej nie wspomnę ... |
_________________ rkw1968@tlen.pl
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ˙˙˙ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ
 |
|
|
|
 |
krzysztofCz
weteran
Twój sprzęt: Frankia 460A Fiat Talento 1,9D 1992
Pomógł: 4 razy Dołączył: 20 Wrz 2009 Piwa: 49/56 Skąd: z nad morza
|
Wysłany: 2010-07-17, 18:12
|
|
|
Wszystkie drogi prowadza do Kolobrzegu |
_________________ I NIE ŻAL NIC...
I ŻAL TAK WIELE...
/NIEMEN/ |
|
|
|
 |
plumkacz
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: ?
|
Wysłany: 2010-07-17, 23:41
|
|
|
| Jechałem tą trasą również we czwartek tylko że od Jastrowia (między Szczecinkiem i Piłą ) do Warszawy i po drodze była chyba tylko jedna mijanka, a radarów to teraz wszędzie pełno.Co do dróg - to tu na pn/zch chyba wszystkie są wąskie i kręte. |
|
|
|
 |
Andi466
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: Mitsubishi L 300 Eura mobil 470
Pomógł: 1 raz Dołączył: 24 Wrz 2008 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Szczecinek
|
Wysłany: 2010-07-18, 18:51
|
|
|
| Ja polecam trasę od Piły Wałcz czaplinek Połczyn Zdrój Świdwin kołobrzeg Spokojniejsza trasa . Albo od Człuchowa kierunek na koszalin w Rzeczenicy na Czarne Szczecinek Połczyn Zdrój Świdmin Kołobrzeg Od Rzeczenicy spokojna trasa do samego Kołobrzegu Byle się nie pchać na Koszalin |
|
 |
łoś
|
Wysłany: 2010-07-18, 19:04
|
|
|
| Radary i śmietniki to coś, na co trzeba się postarać by być zarejestrowanym jadąc camperem. |
|
|
|
 |
Filip
zaawansowany
Twój sprzęt: Bavaria T73
|
Wysłany: 2010-07-19, 08:26
|
|
|
dzięki za podpowiedzi coś się z tego wybierze
pozdrawiam |
|
|
|
 |
jury
zaawansowany

Twój sprzęt: N-126 za Lancia Ypsilon
Pomógł: 1 raz Dołączył: 20 Lis 2009 Piwa: 3/2 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2010-07-19, 21:02
|
|
|
Ja bardzo lubie powoli a malowniczymi drogami więc po kolei z 7 odbijam na Płock, Toruń, Tuchola, Chojnice, Biały Bór, Koszalin.
Ja się nie spieszę i lubie pomalutku a za to żeby było na co popatrzeć, drogi niezłe choć czasami wąskie ale się mieszczę ze swoim bąblem na d..
Jadę z taką prędkościa że raczej nikt mnie nie wyprzedza a 7-ką zawsze mnie wyprzedają i potem mnie szyja boli bo oczy skaczą na przód i po lusterkach żeby komuś ustapić drogi.
Jakby 7-ka była do Gdańska dwupasmowa to co innego a tak strach jak dojeżdżam pod górkę i wiem że z a górka bedzie zakręt to wiem że jakiś wariat napewno na trzeciego wyskoczy.
Lepiej wolniej a bezpiecznie do celu dlatego wolę tą drogę jak jade z bąblem bo solo mi nic nie przeszkadza'. |
|
 |
łoś
|
Wysłany: 2010-07-19, 23:26
|
|
|
Pozwolę sobie jeszcze raz wtrącić się w temat. Mnie bardzo interesują zmiany, jakie mają miejsce i związane są z przebudowa "7". Widać efekty, mam nadzieję, że nie długo będzie jeździć się szybciej i bezpieczniej. |
|
|
|
 |
jury
zaawansowany

Twój sprzęt: N-126 za Lancia Ypsilon
Pomógł: 1 raz Dołączył: 20 Lis 2009 Piwa: 3/2 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2010-07-20, 18:31
|
|
|
| łoś napisał/a: | Pozwolę sobie jeszcze raz wtrącić się w temat. Mnie bardzo interesują zmiany, jakie mają miejsce i związane są z przebudowa "7". Widać efekty, mam nadzieję, że nie długo będzie jeździć się szybciej i bezpieczniej. |
Może nasze wnuki bo my tego nie doczekamy żeby dwupasmową 7-ką dojechac do Gdańska. |
|
 |
łoś
|
|
|
|
 |
Pomaranczowe
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2010-07-22, 13:28
|
|
|
| Jeżeli chodzi o najlepszą i chyba najkrótszą trase do Kołobrzegu to proponuję Bydgoszcz, Piła, Szczecinek,Koszalin-najgorzej jest na tym ostatnim odcinku,ale tego u nas w kraju nie unikniesz... |
|
|
|
 |
|
|