|
|
Hospicjum dla dzieci w Gdyni |
Autor |
Wiadomość |
CORONAVIRUS
Kombatant fan SAN ESCOBAR

Twój sprzęt: IVECO DAILY III
Nazwa załogi: BRAK
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Sie 2011 Piwa: 566/755 Skąd: z Rumi przez jedno i
|
Wysłany: 2013-02-15, 20:49 Hospicjum dla dzieci w Gdyni
|
|
|
Dziś podano w mediach , że prawie połowa polskiego ludu nie zdecydowała jeszcze gdzie przekazać swój 1 % podatku ... ja już dawno wiem ale jeśli biorąc pod uwagę statystyki to i na CT też kilku niezdecydowanych pewnie znajdziemy . Ze swej strony chciałbym poprosić o wsparcie budowy pierwszego na Pomorzu stacjonarnego hospicjum dla dzieci w Gdyni KRS ooooo44542
Mój syn Karol w trakcie swoich ferii zimowych rozdał już tysiące ulotek , rozdaje w niedzielę pod kościołami , w tygodniu na dworcu PKP w Gdyni ... rozdaje , rozdaje i rozdaje ...cały czas biega z ulotkami . Można powiedzieć małolaty dla małolatów ... naprawdę fajnego mam syna
Gdybyście jeszcze nie byli zdecydowani to proszę weźcie ten wariant pomocy pod uwagę ... dziękuję
http://www.hospicjum.gdynia.pl/?p=jph
http://www.youtube.com/wa...d&v=1HFOCXd9Hlc
hosp.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 72 raz(y) 66,98 KB |
|
|
|
|
 |
Wyświetl szczegóły |
 |
łoś
Kombatant szary stary łoś
Twój sprzęt: złom hymer eriba 544 87'
Nazwa załogi: łoś
|
Wysłany: 2013-02-15, 21:49
|
|
|
No name napisał/a: | rozdaje , rozdaje i rozdaje ...cały czas biega z ulotkami . |
fajnie, że to robi.
On rozdaje, inni wrzucają do skrzynek. To szlachetna akcja, by przypomnieć o pomocy dla potrzebujących wsparcia.
Szkoda tylko, że te ulotki trafiają na biednych.
Ile takich ulotek odebrał L. Wałęsa, i jakich wpłat dokonał. |
|
|
|
 |
CORONAVIRUS

|
Wysłany: 2013-02-15, 21:59
|
|
|
łoś napisał/a: |
Szkoda tylko, że te ulotki trafiają na biednych.
Ile takich ulotek odebrał L. Wałęsa, i jakich wpłat dokonał. |
Łosiu ... a co to mnie może obchodzić kieszeń Wałęsy czy innego bardziej lub mniej znanego...? siła w jedzeniu tymi małymi łyżeczkami ... Byś się zdziwił ile starszych osób po otrzymaniu ulotki wyjmuje z kieszeni kasę i chce odrazu dawać , dzielić się ... oni nie rozumieją za bardzo co na ulotce jest napisane , że to 1% od dochodu a nie jakaś zbiórka okazjonalna ... Oni widza wyraz "pomóż" i bez zwłoki chcą pomagać ... Karol musi im tłumaczyć , że kasy nie przyjmuje na ulicy ... często odchodzą zawiedzeni bo nie mogli pomóc... a chcieli ... |
|
|
|
 |
WODNIK
weteran

Twój sprzęt: HOBBY 600
Pomógł: 5 razy Dołączył: 24 Gru 2009 Piwa: 55/228 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 2013-02-15, 23:18
|
|
|
Adaś masz super syna, bo się mu chce. Ale tak szczerze ilu ludzi starszych biorąc od niego ulotki pójdzie do urzędu skarbowego pobierze pit /wybacz nie wiem jaki chociaż co rok oddaję 1 % na różne cele społeczne/ wypełni go i odda do okienka w urzędzie skarbowym.
Wg mnie 1/100 to jest bardzo dobrze. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że ci młodzi ludzie którzy się w to angażują, myślą że pomóc innemu człowiekowi można tylko za pomocą żebrania. Nie chcę pisać o Owsiaku i pani Kwaśniewskiej z fundacji Polsatu.
Ja pamiętam jak byłem dzieckiem też pomagaliśmy biednym i potrzebującym. My sami zarabialiśmy pieniądze zbierając złom, makulaturę, butelki. Sami kupowaliśmy to co biednym było potrzebne, nie zawsze to było jedzenie, czasami naprawienie sprzętu,jakieś narzędzie. Dla niektórych wiadro do studni było spełnienie marzenia.
Dzieciom kupowaliśmy słodycze, zabawki czasem odzież.
Pieniądze zarabialiśmy razem i razem nimi dysponowaliśmy.
Dla nas zapłatą był uśmiech dziecka, niewiele młodszych od nas i podziękowanie starszych.
My wiedzieliśmy komu pomagamy i dlaczego.
A teraz co, wpłacasz na konto z ekranu ci pomachają, podziękują a ty nie wiesz czy twoja kasa poszła na biedne lub chore dziecko czy na pensje tych pasibrzuchów z zarządu fundacji.
Tak się to żebractwo rozpowszechniło że nie ma miesiąca /lekko licząc/ aby ktoś nie pukał do drzwi
i prosił o pomoc dla chorego dziecka.
Ja nie jestem za tym aby nie pomagać ale nie jestem w stanie, a czasami się mi nie chce sprawdzać ich identyfikatorów czy są prawdziwe. Nie wiem czy dam na chore dziecko czy na flaszkę jakimś cwaniakom.
Ja nie chcę być dymany przez rząd, urząd skarbowy, wolontariuszy i innych złodziei chociażby na drodze.
Młodemu życzę dużo zdrowia w życiu i rozsądku w obserwacji otoczenia.
Pozdrawiam
Co do pytania łosia to myślę że niepotrzebnie wywołał do tablicy biednych.
Jeden prezydent jeździ po świecie / chyba trzecim/ i opowiada dyrdymały o tym jak obalił komunizm, a drugi komunista pracuje jako doradca u prezydenta którego nienawidzi naród.
Boże, co to będzie jak się spotkają na jednym gruncie ze swoimi poglądami.
Pozdrawiam |
_________________ --- B E S K I D N I K ---
Pozdrawiamy Bronia i Janek
 |
|
|
|
 |
kalinin
weteran mirek@kalinin.pl
Twój sprzęt: Laika Kreos 4012
Nazwa załogi: Kalinka
Pomógł: 3 razy Dołączył: 14 Sty 2007 Piwa: 400/482 Skąd: Jedlińsk k/Radomia
|
Wysłany: 2013-02-16, 11:39
|
|
|
Wodnik przegiąłes !, obrażając Prezydenta Rzeczpospolitej obrazasz również mnie, gdyz na Niego glosowałem i jestem zadowolony a nawet dumny z Jego postawy, nie uwazam zeby narod Go nienawidzial. Za tą wypowiedz teraz ja ciebie nienawidze, czy o to Ci chodziło? |
_________________ Rozum przychodzi z wiekiem, najczęściej jest to wieko trumny. |
|
|
|
 |
Wyświetl szczegóły |
 |
gino
Kombatant

Twój sprzęt: VW LT SVEN HEDIN 1978r
Nazwa załogi: Gino
Pomógł: 36 razy Dołączył: 29 Mar 2008 Piwa: 639/978 Skąd: ta Radość
|
Wysłany: 2013-02-16, 11:45
|
|
|
znowu polityka tam, gdzie jest najmniej ważna
macie SUPER usprawiedliwienie... żeby tylko nic nie zrobić dla innych
Mirku .. |
|
|
|
 |
Tadeusz
Administrator CamperPapa

Twój sprzęt: Fiat Talento Hymercamp
Nazwa załogi: Kucyki
Pomógł: 16 razy Dołączył: 06 Lis 2007 Piwa: 1602/2335 Skąd: Otwock
|
Wysłany: 2013-02-16, 12:48
|
|
|
Powiem krótko - ludzie są jacy są. Jedni są dobrzy, inni dobrych udają a jeszcze inni nawet nie próbują udawać.
Co ma polityka do zwykłych ludzkich odruchów?
Bieda i nieszczęścia mogą dopaść każdego.
Z obojętności wobec bliźniego nie trzeba się tłumaczyć. Po co? Po co szukać usprawiedliwień? Czy naprawdę są jakieś usprawiedliwienia na obojętność?
W tym przypadku Adam opisuje zachowanie Karola, swego syna, który poświęca czas i angażuje się dla idei. Różne są idee i ideały. Ta idea jest szczególnie szlachetna.
Chodzi przecież o budowę hospicjum - miejsce godnego umierania dla dzieci, którym dobry Bóg nie dał żadnej szansy życia. To my, do jasnej cholery, dajmy im chociaż szansę umierania w przyjaznych warunkach, bez bólu i z usmiechem na ustach.
Smutek nachodzi człowieka, gdy na forum ludzi deklarujących przywiązanie do wolności, otwartości na świat i ludzi, pozytywizmu i optymizmu spotykamy się co krok z mrocznym pesymizmem, prymitywnym politykierstwem, sekciarstwem i zwykłym brakiem zrozumienia dla innych.
Karolu, znam Ciebie i wiedz, że jestem dumny z Twej postawy. Nie daj się zniechęcić do podawania ręki nieszczęściu. Czyż ci staruszkowie, którzy wyciągają ostatnie grosze, aby od ręki wspomóc Waszą akcję, nie są najlepszym dla Was wsparciem? Jeszcze dobroć nie zginęła.
Adamie.
|
_________________ W życiu najlepiej jest, gdy jest nam dobrze i źle. Kiedy jest tylko dobrze - to niedobrze.
Ks. Jan Twardowski.
 |
|
|
|
 |
szymek1967
Kombatant

Twój sprzęt: VW colorado KARMANN
Nazwa załogi: rodzinka
Pomógł: 1 raz Dołączył: 08 Lis 2011 Otrzymał 36 piw(a) Skąd: zielona gora
|
Wysłany: 2013-02-16, 12:59
|
|
|
Tadeusz napisał/a: | , którym dobry Bóg nie dał żadnej szansy życia. |
cos niesamowitego
jakie masz prawo by tak twierdzić ?
skąd wiesz jakie są zamysły Boga ?
o jakiej szansie mówisz ?
życie to nie bieżnia ,dzieci to nie zawodnicy
tego sie po tobie nie spodziewałem
ps. czy abortowanym dzieciom tez nie daje szansy ?
ze specjalną dedykacją dla ciebie :
Księga Izajasza (Iz 55)
8 Bo myśli moje nie są myślami waszymi ani wasze drogi moimi drogami |
_________________ szymek1967 |
Ostatnio zmieniony przez szymek1967 2013-02-16, 13:26, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Tadeusz
Administrator CamperPapa

|
Wysłany: 2013-02-16, 13:09
|
|
|
szymek1967 napisał/a: | jakie masz prawo by tak twierdzić ? |
Prawo człowieka płaczącego nad losem niewinnego dziecka.
Mimo lamentów nawiedzonych sekciarzy. |
_________________ W życiu najlepiej jest, gdy jest nam dobrze i źle. Kiedy jest tylko dobrze - to niedobrze.
Ks. Jan Twardowski.
 |
|
|
|
 |
CORONAVIRUS

|
Wysłany: 2013-02-16, 13:14
|
|
|
Chciałbym Was tylko poinformować , że ..... od teraz Karol obserwuje Waszą rozmowę , nadałem mu ten link i .... jako prawie 14-to latek uczy się obserwując zachowania i wypowiedzi DOROSŁYCH .... to co tu przeczyta wymoderuje sobie w swojej młodej łepetynie i od Was zależy co tam sobie poukłada ... więc może dacie radę (niektórzy oczywiście ) skupić się i choć tu napisać coś normalnego ... będę wdzięczny |
|
|
|
 |
szymek1967
Kombatant

|
Wysłany: 2013-02-16, 13:32
|
|
|
polecam wszystkim ksiązke wiliama p.younga pt. " chata"
rzecz dotyczy cierpienia,chorób , Bożej woli etc..
ps. tadziowi szczególnie polecam |
|
|
|
 |
Tadeusz
Administrator CamperPapa

|
Wysłany: 2013-02-16, 14:01
|
|
|
szymek1967 napisał/a: | polecam wszystkim ksiązke wiliama p.younga pt. " chata"
rzecz dotyczy cierpienia,chorób , Bożej woli etc.. |
Szymku, kiedy wreszcie zrozumiesz, że co najmniej 31 lat dłużej od Ciebie czytam, również lektury polecane przez Ciebie.
Proszę Ciebie, otwórz w innym miejscu wątek o cierpieniu umierających dzieci i udowodnij, że dziecko musi umierając cierpieć.
Albo daj wreszcie spokój. Zanudziłeś mnie.
Błagam, nie odpowiadaj w tym wątku. Miej szacunek dla chłopca, którego działania są tu tematem. |
Ks. Jan Twardowski.
 |
|
|
|
 |
szymek1967
Kombatant

|
Wysłany: 2013-02-16, 14:18
|
|
|
Tadeusz napisał/a: | Prawo człowieka płaczącego nad losem niewinnego dziecka. |
miast płakać nad losem niewinnego dziecka wpłac na konto hospicjum tyle na ile ciebie stac
to najlepsze co mozesz zrobic bo lamentowac i oskarżac Boga ze nie dał szansy biednym dzieciom to ty potrafisz
(polecam wiersz tadeusza rózewicza pt. lament)
ps. ja tak własnie uczynie wiec adasiowy temat zrobił już swoje ,o !
ps2. dla młodego mam pomysła -zrób zbiórke nakretek do butelek plastikowych , rozpropaguj temat w szkole i jak sie dobrze sprężycie to pare niezłych groszy wpadnie do kabzy ,życze powodzonka i tak 3maj bracie
ps3. mozna by tez zrobic malenka zbiórke w istebnej powiedzmy jedno piwo ( kase z tego tytu) przeznaczyć na ten szczytny cel co wyjdzie na dobre i hospicjum i pijącym |
Ostatnio zmieniony przez szymek1967 2013-02-16, 14:38, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
 |
CORONAVIRUS

|
Wysłany: 2013-02-16, 14:21
|
|
|
szymek...o nakrętki od butelek to w domu potykam się od kilku lat... zbieramy |
|
|
|
 |
kalinin
weteran mirek@kalinin.pl
Twój sprzęt: Laika Kreos 4012
Nazwa załogi: Kalinka
Pomógł: 3 razy Dołączył: 14 Sty 2007 Piwa: 400/482 Skąd: Jedlińsk k/Radomia
|
Wysłany: 2013-02-16, 15:38
|
|
|
Karol tak trzymaj. Podstawowym atrybutem człowieczeństwa jest wrazliwość na krzywdę i chęc niesienia pomocy innym ludziom. Przekonałes mnie swoim działaniem i oddam 1% podatku dochodowego na rzecz hospicjum dla dzieci w Gdyni |
_________________ Rozum przychodzi z wiekiem, najczęściej jest to wieko trumny. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|