|
|
|
Wiatr przestawia lusterka? |
| Autor |
Wiadomość |
Załoga G
stary wyga
Twój sprzęt: Trafic Grand Passenger
Nazwa załogi: Załoga"G"
Pomógł: 1 raz Dołączył: 01 Lis 2010 Piwa: 20/3 Skąd: Lubliniec
|
Wysłany: 2014-05-11, 20:03 Wiatr przestawia lusterka?
|
|
|
| Mam problem bo podczas jazdy wiatr tak napiera na lusterka, że regulacja elektryczna już nic nie daje i widzę tylko ścianę kampera. Czy trzeba oderwać tą plastikową obudowę aby tam znaleźć jakąś śrubę do regulacji? |
|
|
|
 |
DI STEFANO
weteran
Twój sprzęt: Wygodny camper z wozidłem i zmywarką
Pomógł: 14 razy Dołączył: 26 Paź 2008 Piwa: 76/72 Skąd: tam gdzie lepiej
|
Wysłany: 2014-05-11, 21:07
|
|
|
Wymiana lusterek----chol...ie droga naprawa.
Prawdopodobnie wyrobiły się ząbki blokujące ramię lusterka,zdarza się gdyż jest to odlew alu.
Moja rada...
Otwórz ramię(dolne) to od drzwi do lusterka,tylko zrób to delikatnie gdyż jest na wcisk z małymi zapinkami,rozdzieli się na dwie połówki .
Po otwarciu będziesz miał od spodu mocowanie na klucz 10,spróbuj dokręcić(tylko zrób to z uczuciem i nie zerwij).
Powinno pomóc.
Jeśli nie,to pozostanie Ci "patent" jaki zrobiłem w moim prawym lusterku będąc w podróży dwa lata temu.
Rozkręciłem wspomniane dolne mocowanie i pomiędzy ramię a obudowę lusterka włożyłem kawałek płótna ściernego.
Działa i nie pozwala podczas nawet szybkiej jazdy na składanie się lusterka.
O awarii do dziś zapomniałem.
Twój wpis o tym mi przypomniał i jutro z ranka zobaczę czy coś w mocowaniu zmienić.
Powodzenia.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
piotr1
Kombatant

Twój sprzęt: blaszak ducato w budowie
Nazwa załogi: ewaipiotr
|
Wysłany: 2014-05-11, 21:48
|
|
|
Trzeba jeździć wolniej i z wiatrem |
|
|
|
 |
Załoga G
stary wyga
Twój sprzęt: Trafic Grand Passenger
Nazwa załogi: Załoga"G"
Pomógł: 1 raz Dołączył: 01 Lis 2010 Piwa: 20/3 Skąd: Lubliniec
|
Wysłany: 2014-05-20, 20:43
|
|
|
Za rada Di Stefano dokręciłem, teraz chodzą ciężej więc może wiatr nie będzie obracał.
Tyle tylko, że te śruby znajdują się na górnych ramionach lusterek, na dolnych idzie wiązka elektryczna.
|
|
|
|
 |
Rawic
Kombatant

Twój sprzęt: Hymer Tramp CL 698
Nazwa załogi: Ewa,Karolina,Zbyszek
Pomógł: 3 razy Dołączył: 11 Wrz 2010 Piwa: 53/3 Skąd: Gorzkowice
|
Wysłany: 2014-05-21, 07:37
|
|
|
| Załoga G napisał/a: | | Za rada Di Stefano dokręciłem, teraz chodzą ciężej więc może wiatr nie będzie obracał. | Gdy mnie podczas szybkiej jazdy, złożyło się po raz pierwszy lusterko, też dokręciłem i jest spokój ale wtedy wpadłem na pomysła żeby wykorzystać tą siłę do aerodynamicznego zaworu wody szarej. Przez takie przypadki powstają patenty albo nowe prawa fizyczne. Jeden taki nic nie robił tylko wylegiwał się pod jabłonką, dostał spadającym jabłkiem i do dzisiaj jest słynny. Tak to jest. |
_________________ Stacja Kontroli Pojazdów przyjazna pojazdom specjalnym z przeznaczeniem kempingowym. |
|
|
|
 |
DI STEFANO
weteran
Twój sprzęt: Wygodny camper z wozidłem i zmywarką
Pomógł: 14 razy Dołączył: 26 Paź 2008 Piwa: 76/72 Skąd: tam gdzie lepiej
|
Wysłany: 2014-05-21, 09:47
|
|
|
| Załoga G napisał/a: | Za rada Di Stefano dokręciłem, teraz chodzą ciężej więc może wiatr nie będzie obracał.
Tyle tylko, że te śruby znajdują się na górnych ramionach lusterek, na dolnych idzie wiązka elektryczna.
|
Sorki
Może ja coś pomyliłem,cóż mój pesel pomyłki juz dopuszcza
Jeśli jeszcze będzie się składało rozwiń "patent"o płótno ścierne.
Mnie się już nie składa i po kontroli doszedłem do wniosku,że nie będę zmieniał lustra na nowe.
Pozdrawiam
Stefan |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|