Blokada drzwi lodówki - gdzie zdobyć |
Autor |
Wiadomość |
tadek
weteran

Twój sprzęt: Carthago C-line Ducato 3.0 4,5DMC
|
Wysłany: 2010-07-27, 22:43 Blokada drzwi lodówki - gdzie zdobyć
|
|
|
Kto może mi doradzić, gdzie można zdobyć suwak blokujący samoczynne otwarcie drzwi w lodówce dometic.
Pękł w nim drobny element plastikowy i niestety na zakrętach zawartość lodówki czasem zaczyna wędrować po kamperze. |
_________________ Jem polskie jabłka i piję grecką metaxę do popołudniowej kawy. |
|
|
|
 |
kaimar
weteran kaimar

Twój sprzęt: MOBILVETTA LAIKA CARADO RT GiottiLine
Nazwa załogi: MTM Campery
Pomógł: 17 razy Dołączył: 03 Lut 2007 Piwa: 89/3 Skąd: Czechowice-Dziedzice
|
Wysłany: 2010-07-27, 22:55
|
|
|
Kupisz w sklepie kampingowym sprzedającym towary z katalogu Frankany - na stronie Frankany jest katalog częsci zamiennych i tam znajdziesz takie drobiazgi. Ostatnio kupowałem zamkniecie do Dometica przez Caravan MIka z Katowic/Chorzowa. |
|
|
|
 |
Witold Cherubin
weteran

Twój sprzęt: SEA/ELNAGH - Fiat Ducato 2,3 TD
Nazwa załogi: włóczykije
Pomógł: 7 razy Dołączył: 14 Mar 2007 Piwa: 81/48 Skąd: Warszawa-Międzylesie
|
Wysłany: 2010-07-29, 22:23
|
|
|
tadek napisał/a: | Kto może mi doradzić, gdzie można zdobyć suwak blokujący samoczynne otwarcie drzwi w lodówce dometic. |
Zdarzyło mi się to samo, napisałem maila do przedstawicielki dometic w Warszawie (renata.fedorowicz@dometic.pl), podając typ lodówki i numer serwisowy oraz swoje namiary, oddzwoniła, że przekazała sprawę do fabryki i po kilku dniach dostałem z Niemiec przesyłkę kurierską z plastikowym suwakiem (bez żadnych opłat!!!).
Spróbuj tej drogi.
Pozdrawiam |
_________________ Witek |
|
|
|
 |
Syn Łysego
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: jakiś gołębnik
Nazwa załogi: gołębnik Łysego
|
Wysłany: 2010-07-30, 00:31 Re: Blokada drzwi lodówki - gdzie zdobyć
|
|
|
tadek napisał/a: | Kto może mi doradzić, gdzie można zdobyć suwak blokujący samoczynne otwarcie drzwi w lodówce dometic. |
Nam też to się zdarzyło ale , .... ale nic z tym nie robimy
|
_________________ ZAPRASZAM JUNIORÓW CT NA : http://www.camperteam.pl/forum/viewforum.php?f=64
|
|
 |
bbart
zaawansowany
Twój sprzęt: aurora
|
Wysłany: 2010-07-30, 00:49
|
|
|
ty....Mały Łysy.....Ty spać idź , mądralo! bo rano będziesz miał TAK
|
|
|
|
 |
kimtop
Kombatant
Twój sprzęt: CARTHAGO C-TOURER
Pomógł: 15 razy Dołączył: 18 Wrz 2007 Piwa: 144/44 Skąd: Opoczno
|
Wysłany: 2010-07-30, 06:52
|
|
|
Ja kupiłem u Lwa w Gdańsku |
_________________ Pozdrawiam.
Polak gorszego sortu
Wódka z lodem szkodzi na nerki.Rum z lodem niszczy wątrobę.Whisky z lodem atakuje serce.Gin z lodem rozwala mózg.Cola z lodem demoluje zęby.
Oznacza to,że lód szkodzi w zasadzie na wszystko. |
|
|
|
 |
Syn Łysego
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: jakiś gołębnik
Nazwa załogi: gołębnik Łysego
|
Wysłany: 2010-07-30, 13:01
|
|
|
bbart napisał/a: | ty....Mały Łysy.....Ty spać idź , mądralo! bo rano będziesz miał TAK
|
Już mam - rano jeszcze mnie obudzili |
_________________ ZAPRASZAM JUNIORÓW CT NA : http://www.camperteam.pl/forum/viewforum.php?f=64
|
|
 |
Witold Cherubin
weteran

|
Wysłany: 2010-07-30, 22:56
|
|
|
Syn Łysego napisał/a: | Nam też to się zdarzyło ale , .... ale nic z tym nie robimy |
Dopóki nie dostałem nowego suwaka zdjąłem ten uszkodzony i przesuwalem metalowy zatrzask, działalo bez zarzutu, ale lepiej mieć wszystko uporządkowane. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Wyświetl szczegóły |
 |
tadek
weteran

Twój sprzęt: Carthago C-line Ducato 3.0 4,5DMC
|
Wysłany: 2010-08-04, 13:15
|
|
|
Witold Cherubin napisał/a: | Zdarzyło mi się to samo, napisałem maila do przedstawicielki dometic w Warszawie (renata.fedorowicz@dometic.pl), podając typ lodówki i numer serwisowy oraz swoje namiary, oddzwoniła, że przekazała sprawę do fabryki i po kilku dniach dostałem z Niemiec przesyłkę kurierską z plastikowym suwakiem (bez żadnych opłat!!!).
Spróbuj tej drogi. |
Serdeczne dzięki za radę.
Oto odpowiedź, którą dostałem po kontakcie z Panią Renatą Fedorowicz:
"wysylam dzisiaj przez firme UPS na podany przez Pana adres pasujaca czesc zamienna. Przesylke otrzyma Pan prawdopodobnie w piatek 06 sierpnia.
Moze Pan ja monitorowac w internecie na stronie:
http://www.ups.com/WebTra...L&WT.svl=PriNav
Numer przesylki: 1z27079v6891190727
Podejrzewam, ze po dluzszym okresie uzytkowania obciazone drzwi "osiadly" o 1-1,5mm i przy ich zamykaniu suwak trafia na wiekszy opor. Dlatego przed zalozeniem nowego suwaka proponuje podniesc drzwi, tzn. na dolny zawias wlozyc 1-2 plastikowe podkladki (wrzucilem kilka do koperty). Po tym zabiegu zamek powinnen chodzic lzej.
Czesci zamienne i wysylka sa bezplatne. "
Witold stawiam Ci WIELKIE PIWO. Mam nadzieję, że bedzie to możliwe też w "realu". |
_________________ Jem polskie jabłka i piję grecką metaxę do popołudniowej kawy. |
|
|
|
 |
Witold Cherubin
weteran

|
Wysłany: 2010-08-05, 09:16
|
|
|
Cieszę się, że mogłem pomóc.
Pozdrawiam, szerokości i wysokości |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|