Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Prosze o opinie o camperze
Autor Wiadomość
arti 
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: planoWANY
Wysłany: 2010-03-19, 10:58   Prosze o opinie o camperze

Jak w temacie prosze o opinie czyli czy to dobra oferta ,bo mnie zainteresowala .
Zabudowa rimor superbig 700tc na sprinterze 318 rok 2008 rok za 28 tys ero+oplaty akcyza18.3 ,vat.22 /unia/. przebieg 60 tys .km . podeslal mi go kolega od ktorego nie raz kupowalem samochody dla siebie i nie bylo rozczarowaniato, nie handlarz .5 Miejsc podrorzy 6 spanie ,durzy bagaznik -luk 2 motory
1.Interesuje mnie wasza opinia,zdanie co do marki zabudowy rimor superbig700tc bo nie jedzilem w niej czy wydajac taka kaske mozna znalesc cos lepszego zakladajac ze ten jest w stanie idealnym .czy szukac zabudoway za podobna kaske innej firmy bo wedlug was jest lepsza ,-solidniejsza -
a.Czy taka zabudowe mozna urzywac zima npdo -10 c czy trzeba ja przystosowac ?i czy warto taka moze sa za taka kase lub podobna dedykowane . jakie i jaka orientacyjnie //??
2. .Czy i jak sprinter2008 /Nowymodel /318 sprawdza sie do zabudowy campera ,bo widzialem ducata i transity/ktore pewnie tez sa ok/ z takimi zabudowami ktore sa wedlog was najlepszym kompromisem -.Czy pojedyncze kolo nie wplynie na nadmierne bujanie na boki ,.Prosze o spostrzezenia i opinie .
3.Czy do taniego camperka mozna doczepic przyczepke z quadem lub skuterem wodnym czy to mozliwe technicznie i czy to w praktyce wplynie na szybkie zlurzycie camperka /latwo go uszkodze ??Jak myslicie ile srednio bedzie palil ???
Kryteria urzutkowania
-podrorze 2 maluchow plus zonka i ja -2+2
-wygoda -bo radze sobie z duzymi autami gabaryty .kategorie prawa jazdy nie problem .
-wyjazdy na zawody moto crossu ze sprzetem na przyczepie ewentualnie-czy podola ?
-ewentualne wyjazdy w zime
Prosze o wyrozumialosc jesli pokrecilem kolejnosc ,pogmatwalem
Nie zakladam ze go kupie ,prosze o wasze zdanie na temat tej propozycji za taka kase ,??
Pozdraniam i
czekam
Arti
Postaw piwo autorowi tego posta

marzena 
zaawansowany
kochajacy kampery

Twój sprzęt: Kochany kamperek
Piwa: 1/4
Wysłany: 2010-03-19, 15:37   

pierwsze co przychodzi mi do glowy to auto jezdzilo w wypozyczalni. wskazuje na to 2008 r. i przebieg 60 tysiecy

Cykada 
weteran

Twój sprzęt: Sprinter 2.9TD
Nazwa załogi: RodzinkaPL
Piwa: 12/9
Wysłany: 2010-03-19, 19:26   

taki mercedes 318 będzie palił 15l/100 diesla . jest to motor 3 litrowy 180KM czyli będzie czym depnąć,
co do przyczepki to pewnie auto ma DMC 3.5t i jak tak jest to musisz mieć prawko b+e ale zabudowa ma luk na skuter(?).
przebieg rzeczywiście duży.

OMEGA 
weteran

Twój sprzęt: CARTHAGO C-LINIE 4,9
Piwa: 40/52
Wysłany: 2010-03-19, 19:35   

marzena napisał/a:
przebieg 60 tysiecy

Ten silnki jest ledwo co dotarty , a cena jest jeśli bezwypadkowe ,jest super,
co to jest na diesla .

za stary by pracować , za młody by umierać , za to akurat do podróży bliskich i dalekich.
http://www.camperteam.pl/...pic.php?t=10387

kaimar 
weteran
kaimar

Twój sprzęt: MOBILVETTA LAIKA CARADO RT GiottiLine
Nazwa załogi: MTM Campery
Piwa: 89/3
Wysłany: 2010-03-19, 19:35   

1. Cena 28 tysięcy euro za dwuletniego Super Briga na Mercedesie to podejrzanie mało.

2. Gdybyś więcej używał języka polskiego i co któreś słowo nie robił błędu ortograficznego , to Twój post byłby bardziej zrozumiały.

arti 
początkujący forumowicz

Wysłany: 2010-03-19, 20:13   

Dziekuje za odpowiedzi forumowiczow.
A czy zabudowa superbig nadaje sie na wyjazdy w zime i do ilu stopni mozna ja uzywac ?
Jak z jej wykonaniem solidnoscia /trwaloscia w porownaniu do innych ?
Bije sie w piersi jesli urazilem wrazliwe serduszka ortografow,postonawiam poprawe :mrgreen:
Dzieki za odpowiedzi
czekam dalej
Arti

tolo61 
Kombatant
DUDI

Twój sprzęt: Blaszak Ducato Jeszcze blaszak...kiedy???
Nazwa załogi: DUDI
Piwa: 102/26
Wysłany: 2010-03-19, 23:47   

oj poprawy nie widzimy.... :mrgreen:
:chytry
:spoko
https://www.camperteam.pl...pic.php?t=31540

Cyryl 
Kombatant

Twój sprzęt: Fiat Ducato Rimor
Piwa: 326/21
Wysłany: 2010-03-20, 05:30   

mobili napisał/a:
taki mercedes 318 będzie palił 15l/100 diesla . jest to motor 3 litrowy 180KM czyli będzie czym depnąć,
co do przyczepki to pewnie auto ma DMC 3.5t i jak tak jest to musisz mieć prawko b+e ale zabudowa ma luk na skuter(?).

w kwesti formalnej:
kat. B uprawnia do kierowania pojazdami lub zespołami pojazdów do 3,5t DMC, ale jest jeszcze Art. 88 ust. 12 punkt 3: "prawo jazdy kat. A, B, B1, C, C1, D lub D1 uprawnia do kierowania pojazdem w nich wymienionych z przyczepą lekką".

czyli mając samą kat. B można prowadzić busa - kampera o DMC 3,5t z przyczepą lekką (do 750kg DMC) mimo, że DMC zespołu pojazdów będzie większe niż 3,5t i może maksymalnie osiągnąć 4,25t.

oznaczenie Mercedesa 318 znaczy 3 - 3,5t DMC (mogą być odstępstwa do 0,5t), 18 - 180KM silnik.

arti 
początkujący forumowicz

Wysłany: 2010-03-20, 13:03   

Jesli chodzi o przebieg to duzy ale min smigali chyba /bo spawdze/ na zawody moto crossu glownie w europie wiec rozpietosci duze i sam wiem , ze przebiegi 30 tys na rok to nie problem .
Ale dzieki pochodzenie sprawdze na 100%
Powiedzcie cos o jakosci rimorka z tego rocznika ,Prosze? Jakosc ,wygoda,itd -jak w zime ?????
Pojazd jest zarejestrowany do 3,5 tony ale pewnie bedzie mial nadwage po zapakowaniu o tym juz czytalem na forum -duzo mi to rozjasnilo ,ale biore na luz ,/.
Ja mam bez prawie wszykie kategorie z mala taka pozostalosc dawnych pasji i panow -taka mala przechwalka . :wyszczerzony:
Co do ortografi to zona leki dala ale pewnie nie zadzialaly jeszcze . :aniolek , ;)
Pozdrawiam
czekam
Arti

papamila 
Kombatant

Twój sprzęt: ROLLER TEAM
Nazwa załogi: papamila
Piwa: 121/5
Wysłany: 2010-03-20, 13:21   

arti napisał/a:
Powiedzcie cos o jakosci rimorka z tego rocznika

Mam takiego, były nawet dwa
żadnych zastrzeżen,
znakomity kompromis pomiędzy ceną a jakością.
z tym że moja zabudowa jest na fordzie

Cykada 
weteran

Twój sprzęt: Sprinter 2.9TD
Nazwa załogi: RodzinkaPL
Piwa: 12/9
Wysłany: 2010-03-20, 16:56   

Cyryl napisał/a:
mobili napisał/a:

w kwesti formalnej:
kat. B uprawnia do kierowania pojazdami lub zespołami pojazdów do 3,5t DMC, ale jest jeszcze Art. 88 ust. 12 punkt 3: "prawo jazdy kat. A, B, B1, C, C1, D lub D1 uprawnia do kierowania pojazdem w nich wymienionych z przyczepą lekką".

czyli mając samą kat. B można prowadzić busa - kampera o DMC 3,5t z przyczepą lekką (do 750kg DMC) mimo, że DMC zespołu pojazdów będzie większe niż 3,5t i może maksymalnie osiągnąć 4,25t.

oznaczenie Mercedesa 318 znaczy 3 - 3,5t DMC (mogą być odstępstwa do 0,5t), 18 - 180KM silnik.

w kwesti jeszcze bardziej formalnej:
w Polsce można mieć problem ponieważ są dwa przepisy regulujące tą sprawę...
pierwszy jest art. 88 ust. 2 pkt. 3 b który wyraznie mówi że do dmc 3.5t i kropka i jest drugi wymuszony przepisami unijnymi że dmc 3.5t+przyczepa lekka...jednak nie został zniesiony pierwszy który jest normą prawną czyli obowiązuje artykuł 88 ust. 2 pkt. 3 b...
W Niemczech można śmiało jechać autem 3.5t + lekka przyczepa...

przemek_aro 
trochę już popisał
i Aska_aro

Twój sprzęt: fiat ducato knaus( Klausik)
Nazwa załogi: pechowcy :-(
Postawił 1 piw(a)
Wysłany: 2010-03-20, 17:26   

Jeśli jeździł w wypożyczalni to bądź ostrożny. :-/ cena niska, sprawdź dlaczego.. :confused
uważaj na dopuszczalną wagę i długość to będzie się przekładać na koszty podroży ( ewentualne przeprawy promem, opłaty na autostradach itp)...

migar 
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: szukam :-)
Postawił 2 piw(a)
Wysłany: 2010-08-05, 14:22   

Żeby nie otwierać nowego wątku co wiecie i sądzicie o tym modelu kampera co w nim sprawdzić przed kupnem co wymienić po ewentualnym kupnie i jak się te autka sprawują odsyłam do linku
http://otomoto.pl/peugeot...g-T1347828.html

krzysioz 
weteran

Twój sprzęt: Zefirek
Piwa: 78/76
Wysłany: 2010-08-05, 14:48   

Tu raczej chodzilo o DMC na haku.
Mnie niepokoja nowe paski klonowe.

papamila 
Kombatant