Przesunięty przez: janusz 2011-02-11, 14:31 |
Slowinska wedzonka (zlot garmazeryjno-kulinarny) |
| Autor |
Wiadomość |
robert_smoldzino
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: LR i namiot
Dołączył: 01 Sty 2009 Otrzymał 4 piw(a) Skąd: Smoldzino
|
Wysłany: 2010-09-08, 07:47 Slowinska wedzonka (zlot garmazeryjno-kulinarny)
|
|
|
W tym watku prosze sie zapisywac na "material" na kielbase. Ze wzgledow logistycznych limit na zaloge wynosi 3kg. Koszt jednego kilograma wynosi 10zl. Mozliwe jest rowniez zamowienie boczku do wedzenia w cenie 5zl/kg. Liste zamykam w poniedzialek.
Mieso pochodzic bedzie z naturalnie "pedzonej" swini ;-) miejscowego chowu.
pzdr
robert |
_________________ www.podlasem.org |
|
|
|
 |
roger
Kombatant

Twój sprzęt: TABBERT FFB Classic 570
Nazwa załogi: ROGER-y
Pomógł: 8 razy Dołączył: 19 Sty 2009 Piwa: 42/38 Skąd: W-wa & Lubuskie
|
Wysłany: 2010-09-08, 07:56
|
|
|
To ja poproszę:
1.Kiełbasiana porcja 3kg
2.Boczek 3kg
PS
Jakby się dało to szynkę kilo - półtora ... zresztą zadzwonię później to pogadamy. |
_________________ rkw1968@tlen.pl
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ˙˙˙ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ
 |
| Ostatnio zmieniony przez roger 2010-09-08, 19:56, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
WODNIK
weteran

Twój sprzęt: HOBBY 600
Pomógł: 5 razy Dołączył: 24 Gru 2009 Piwa: 55/233 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 2010-09-08, 10:42
|
|
|
To i ja poproszę:
1. Materiału na kiełbasę 3 kg
2. Boczku do wędzenia 5 kg (z żeberkami, nie za tłusty)
Trochę tych kilogramów ubędzie po wędzeniu.
Robercie, zamawiam też pogodę taką jak nad Lido di Ostia jest dzisiaj. |
_________________ --- B E S K I D N I K ---
Pozdrawiamy Bronia i Janek
 |
|
|
|
 |
marekoliva
weteran

Twój sprzęt: Mercedes Sprinter Rimor Sailer 700
Pomógł: 7 razy Dołączył: 19 Wrz 2009 Piwa: 40/19 Skąd: Gdańsk - Oliwa
|
Wysłany: 2010-09-08, 19:52
|
|
|
A ja bardzo bardzo poproszę:
1.Kiełbasa 3kg
2.Boczek 3kg
Jeśli jest możliwość to zapeklowaną szynkę i schab również |
_________________ Marek
"Ty możesz zwlekać ale czas nie będzie "
 |
|
|
|
 |
piotr1
Kombatant

Twój sprzęt: blaszak ducato w budowie
Nazwa załogi: ewaipiotr
Dołączył: 06 Wrz 2010 Piwa: 17/18 Skąd: gdańsk i okolice
|
Wysłany: 2010-09-09, 13:38
|
|
|
My poprosimy 3 kg. kiełbaski i 2 kg. boczku |
|
|
|
 |
fest2
zaawansowany

Nazwa załogi: fest2
Dołączył: 11 Cze 2008 Piwa: 2/5 Skąd: Stargard
|
Wysłany: 2010-09-09, 14:56
|
|
|
| Zamawiam 2 kg na kiełbaskę |
_________________ Pozdrawiam - Niech Żyje Z W I P |
|
|
|
 |
lepciak
weteran
Twój sprzęt: FIAT Ducato 2,5TD Burstner
Nazwa załogi: lepciaki
Pomógł: 9 razy Dołączył: 14 Wrz 2008 Piwa: 61/39 Skąd: Gdańsk-Oliwa
|
Wysłany: 2010-09-09, 18:01
|
|
|
Bardzo proszę o przygotowanie dla nas:
szynka 1 kg
boczek 1 kg
kiełbasa 1 kg
Wagę podaję orientacyjnie bo nie o dokładne kilogramy tu chodzi. Policzyłem - moje zamówienie mieści się w limicie logistycznym. |
_________________ lepciak
''A najwięcej do powiedzenia mają Ci, którzy przeważnie nic nie mają do powiedzenia''
 |
|
|
|
 |
huruouto
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: LT31, T4
Dołączył: 01 Wrz 2009
|
Wysłany: 2010-09-09, 18:37
|
|
|
Też bym prosił o:
Szynka: 1kg
Boczek: 1kg
Kiełbasa: 1kg
Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
fest2
zaawansowany

Nazwa załogi: fest2
Dołączył: 11 Cze 2008 Piwa: 2/5 Skąd: Stargard
|
Wysłany: 2010-09-09, 19:17
|
|
|
Lepciak co tak cienko |
_________________ Pozdrawiam - Niech Żyje Z W I P |
|
|
|
 |
BODEK
zaawansowany

Twój sprzęt: PEUGEOT TALBOT
Nazwa załogi: MIRAGE
Pomógł: 5 razy Dołączył: 12 Lis 2008 Piwa: 23/3 Skąd: Wesoła
|
Wysłany: 2010-09-09, 21:19 SmołdzinoPotwierdzamy
|
|
|
Potwierdzamy nasz przyjazd
Zamawiamy;
Kiełbasa 3kg
Boczek 2kg chudy
Szynka 1kg
Pozdrawiamy Grażynka i Bodek |
_________________ BODEK |
|
|
|
 |
krynia i stan
weteran

Twój sprzęt: w budowie
Nazwa załogi: G-Team
Dołączył: 06 Kwi 2008 Piwa: 3/6 Skąd: okolice Szczecina
|
Wysłany: 2010-09-10, 07:30
|
|
|
To i ja zamawiam
Kiełbasa 3 kg
boczek 3 kg
szynka 2 kg
|
_________________ jak coś wymyślę to tu napiszę ..... |
|
|
|
 |
roger
Kombatant

Twój sprzęt: TABBERT FFB Classic 570
Nazwa załogi: ROGER-y
Pomógł: 8 razy Dołączył: 19 Sty 2009 Piwa: 42/38 Skąd: W-wa & Lubuskie
|
Wysłany: 2010-09-10, 08:07
|
|
|
Ja tak sobie myślę ze szynka tego prosiaczka to już jest rozparcelowana ,,,, toć on ma tylko dwa pośladki ...
PS
Oj chyba trzeba będzie we własnym zakresie coś zapeklować i przywieść .... Robercie (robert_smoldzino) mam taką awaryjna koncepcję zapeklowania 10-20 kurczaków ...
w piątek sparzymy ociekną a w sobotę uwędzimy ..... ja się pisze na 2 sztuki jakby co ....
Jak zabraknie mamy jednego dużego ....... zapeklujemy w jeziorze i na ognicho ..... tylko kto go oprawi ..... |
_________________ rkw1968@tlen.pl
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ˙˙˙ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ
 |
|
|
|
 |
janusz
Kombatant Szeryf

Twój sprzęt: Motochata Rimor
Nazwa załogi: TiTi
Pomógł: 25 razy Dołączył: 14 Sty 2007 Piwa: 420/147 Skąd: Pajęczno, łódzkie
|
Wysłany: 2010-09-10, 08:18
|
|
|
| roger napisał/a: | tylko kto go oprawi ..... |
Niechybnie jakiś oprawca, jest kilku którzy zrobili by to z przyjemnością. |
_________________ Nie dyskutuj z głupcem – ludzie mogą nie zauważyć różnicy! |
|
|
|
 |
roger
Kombatant

Twój sprzęt: TABBERT FFB Classic 570
Nazwa załogi: ROGER-y
Pomógł: 8 razy Dołączył: 19 Sty 2009 Piwa: 42/38 Skąd: W-wa & Lubuskie
|
Wysłany: 2010-09-10, 08:29
|
|
|
| Wszystko jest w temacie gastronomicznym i gastrycznym .... czyli w temacie ..."0" off-ów .... |
_________________ rkw1968@tlen.pl
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ˙˙˙ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ
 |
|
|
|
 |
lepciak
weteran
Twój sprzęt: FIAT Ducato 2,5TD Burstner
Nazwa załogi: lepciaki
Pomógł: 9 razy Dołączył: 14 Wrz 2008 Piwa: 61/39 Skąd: Gdańsk-Oliwa
|
Wysłany: 2010-09-10, 10:08
|
|
|
roger | Cytat: | | jak zabraknie mamy jednego dużego ....... zapeklujemy w jeziorze i na ognicho ..... tylko kto go oprawi |
Ja to zrobię i po kłopocie. Naprawiałem maszyny w zakładach drobiarskich więc trochę podpatrzyłem a w Smołdzinie sprawdzę co mi z tej wiedzy zostało. Kozik drobiarski już przygotowany - wygląda na ostry. |
_________________ lepciak
''A najwięcej do powiedzenia mają Ci, którzy przeważnie nic nie mają do powiedzenia''
 |
|
|
|
 |
|
|