|
|
Dla ARCADARCA do kolekcji |
Autor |
Wiadomość |
Daniel Stus
doświadczony pisarz Dod

Twój sprzęt: Rimor Kayak Ford Transit 2.5D 94r
Nazwa załogi: Basia & Daniel
|
Wysłany: 2011-10-03, 10:49 Dla ARCADARCA do kolekcji
|
|
|
Posyłam fotki z " kolegami" do kolekcji. Ustrzelone na ISTRII w Chorwacji
SDC10887.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 8672 raz(y) 221,72 KB |
SDC10888.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 8672 raz(y) 212,07 KB |
SDC10889.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 8672 raz(y) 198,62 KB |
SDC10941.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 8672 raz(y) 186,88 KB |
SDC10940.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 8672 raz(y) 193,16 KB |
|
_________________ Dod
 |
|
|
|
 |
Frowyz
stary wyga
Twój sprzęt: Dethleffs Globetrotter L A 531
Pomógł: 1 raz Dołączył: 12 Lis 2009 Piwa: 78/43 Skąd: Podbeskidzie ;)
|
Wysłany: 2011-10-03, 11:40
|
|
|
Ten pierwszy to zabudowa Pfeil 1 (taka jak moja) po małym wypadku Widać komuś wygodniej było naprawić to w ten sposób |
_________________ Poczochrani pod beretem |
|
|
|
 |
ARCADARKA
Kombatant
Twój sprzęt: Pojazd specjalny
Pomógł: 7 razy Dołączył: 06 Sty 2008 Piwa: 85/99 Skąd: STOLYCA
|
Wysłany: 2011-10-03, 14:34
|
|
|
Łał dzięki wielkie , ,,no na Transitach MK II są różniste zabudowy ,,,ale morda z charakterystycznym gilem MK II robi wrażenie ,przecie kiedyś dawno był to hicior motoryzacji nie do zajechania autko |
_________________ Darek |
|
|
|
 |
Frowyz
stary wyga
|
Wysłany: 2011-10-03, 16:11
|
|
|
Darku tak podpytać chciałem. Jak robiłeś ze swoim Prosiakiem to blacharkę też ruszałeś? Bo ja właśnie utknąłem na temacie blacharki kabiny kierowcy... Szukam reperatur drzwi oraz progów. Próbowałem u Chudera ale on ma jak dla mnie ceny zaporowe. Próbowałem na innych forach internetowych ale jakoś odezwy nie ma. U mnie w mieście już wszyscy handlarze zdążyli wziąć, a potem oddać zaliczki. Używanych drzwi też nie mogę znaleźć, nie mówiąc już o progach... Z kolei z angielskiego e-bay nie chcą wysłać do Polski. Jestem trochę w kropce. |
|
|
|
 |
ARCADARKA
Kombatant
|
Wysłany: 2011-10-03, 18:48
|
|
|
Witaj przyjacielu
Jeśli chodzi o blacharkę ,nic nie ruszałem jak na 30 latek blacha super ,aczkolwiek lakier trzeba odświeżyć bo się starł od oporu powietrza ale znalazłem magika ,który lubi to co robi i weźmie w objęcia Fordzika
z blachami to faktycznie kłopot Chuder faktycznie może dużo ,ale ceny dość duże ,ale jak rozglądałeś się wiesz ,że blachy są drogie ,po prostu ginie gatunek
pozdrawiam |
|
|
|
 |
ARCADARKA
Kombatant
|
Wysłany: 2011-10-03, 19:05
|
|
|
ARCADARKA napisał/a: | Witaj przyjacielu
Jeśli chodzi o blacharkę ,nic nie ruszałem jak na 30 latek blacha super ,aczkolwiek lakier trzeba odświeżyć bo się starł od oporu powietrza ale znalazłem magika ,który lubi to co robi i weźmie w objęcia Fordzika
z blachami to faktycznie kłopot Chuder faktycznie może dużo ,ale ceny dość duże ,ale jak rozglądałeś się wiesz ,że blachy są drogie ,po prostu ginie gatunek
pozdrawiam |
Ale na naszym forum jest kolega z UK ,ale nie wiem jakiego ma nicka ,może on pomorze no faktycznie ,nie chcą handlować z Polakami ,parę razu próbowałem z częściami do serwisu i klapa |
|
|
|
 |
Daniel Stus
doświadczony pisarz Dod

Twój sprzęt: Rimor Kayak Ford Transit 2.5D 94r
Nazwa załogi: Basia & Daniel
|
Wysłany: 2011-10-03, 22:55
|
|
|
Ale ta pierwsza zabudowa to Burstner . Pfail to jego odmiana ? |
_________________ Dod
 |
|
|
|
 |
HONORATA I MACIEJ
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: KNAUS TRAVEL-LINER 2.8JTD
Pomogła: 3 razy Dołączyła: 21 Sie 2011 Piwa: 11/63 Skąd: Karsibór k.Wałcza,
|
Wysłany: 2011-10-04, 03:05
|
|
|
ARCADARKA napisał/a: | Ale na naszym forum jest kolega z UK ,ale nie wiem jakiego ma nicka ,może on pomorze |
Nie wiem ,czy akurat o mnie Ci chodziło,ale pracuję w U.K. Rzeczywiscie praktycznie wszystko można tu znaleźć do Waszych Transitów i to nowe.Tak dla przykładu nowe poszycie drzwi kosztuje w przybliżeniu 500zł.Jeśli wyszukasz sobie jakieś części,to mogę pomóc w przesyłce do Polski.Zalezy wszystko od gabarytów i wagi,mniejsze paczki to 17 funtów za pierwsze 10kg i później 1funt za kilogram.Jeśli cos jest duuuużo cieższe i wielkie to najlepiej wychodzi miejsce paletowe ok 110 funtów za paletę.Podsyłam dla orientacji linka z pierwszym z brzegu sklepem z częściami do Waszych Fordzików.
http://www.newfordpartson...ion=Prod_detail
na ebay-u też sporo rzeczy można znaleźć http://www.ebay.co.uk/sch...-All-Categories |
_________________ "Jeżeli jest człowiek szczęśliwy - jest zawsze dobry. Lecz kiedy jest dobry - nie zawsze jest szczęśliwy."
 |
|
|
|
 |
Wyświetl szczegóły |
 |
Frowyz
stary wyga
|
Wysłany: 2011-10-04, 06:09
|
|
|
Daniel Stus napisał/a: | Ale ta pierwsza zabudowa to Burstner . Pfail to jego odmiana ? |
To tylko naklejki Pfail był samodzielną firmą (zniknęła z rynku około 1986 roku). Ich cechą charakterystyczną były drzwi umieszczone w tylnej ścianie kampera. Przy okazji dodam, że pomysł był ściągnięty z angielskich kamperków. Tu możesz sobie popatrzeć na kartę katalogową Pfeil I i Pfeil II
A że jest naklejka Brunster? No cóż ja jak swojego kupiłem to miał naklejkę Dethffles
Honorata i Maciej: Dzięki. I sklep i linki z e-bay'a nie są dla mnie nowością... Tylko akurat ten sklep jest dosyć drogi, a z przesyłką wyjdzie drożej niż na miejscu w Polsce. Na PW odezwał się jeszcze jeden kolega z forum i narazie próbuję jego kanałem Jak się nie uda to będziemy kombinowali dalej. Jeszcze raz dziękuję wszystkim za odzew... |
|
|
|
 |
Frowyz
stary wyga
|
Wysłany: 2011-10-04, 06:19
|
|
|
A tu chłopaki coś dla miłośników gatunku
Anglik 1.jpg Na takich się wzorowali |
 |
Plik ściągnięto 8412 raz(y) 53,8 KB |
Anglik 2.jpg Tak wygląda wersja angielska |
 |
Plik ściągnięto 8412 raz(y) 5,54 KB |
Pfeil I.JPG A tak niemiecka |
 |
Plik ściągnięto 8412 raz(y) 39,33 KB |
1972 Mk1 TRANSIT CAMPER.jpg A to rarytasiki - w Polsce wg mojej wiedzy są trzy |
 |
Plik ściągnięto 8412 raz(y) 47,06 KB |
inclassable013.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 8412 raz(y) 8,32 KB |
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|