|
krzaczki czy kamping...czyli KAMPEROWA WOLNOSC |
| Autor |
Wiadomość |
sylpuz
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Ford Chausson Welcome 35
|
Wysłany: 2010-07-10, 10:29
|
|
|
| A czy da się dojechać bez klimy do Chorwacji. Niestety nie mam klimatyzacji samochodowej ani postojowej. |
|
|
|
 |
Ahmed
Kombatant Burak

Twój sprzęt: Bezdomny
Nazwa załogi: Buraki
Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Lut 2009 Piwa: 207/306 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 2010-07-10, 10:35
|
|
|
Nie da się tylko parasola w ............. rozłożyć , ale czy warto ? |
|
|
|
 |
gino
Kombatant

Twój sprzęt: VW LT SVEN HEDIN 1978r
Nazwa załogi: Gino
Pomógł: 36 razy Dołączył: 29 Mar 2008 Piwa: 639/978 Skąd: ta Radość
|
Wysłany: 2010-08-29, 08:32
|
|
|
| sylpuz napisał/a: | | A czy da się dojechać bez klimy do Chorwacji. Niestety nie mam klimatyzacji samochodowej ani postojowej. | jasne ze sie da...
ja na przyklad nie lubie klimy..bo zaraz jestem chory..
mnie wystarczy otwarte okno i lekki przeciag..a taki wiatraczek jak pokazal dziabong spokojnie ''daje rade''
a z drugiej strony..przestaje sie dziwic ze wlasciciele kampingow ostatnio tak loja za prad..
skoro niby malo pradozercze kamperki maja po 1000-2000wat poboru przy wlaczonej klimie.. |
_________________ często , wroga z drugiego człowieka tworzy Twój umysł..
a to potrafi zabić wieloletnią przyjaźń ...
#CamperMajstry |
|
|
|
 |
jury
zaawansowany

Twój sprzęt: N-126 za Lancia Ypsilon
Pomógł: 1 raz Dołączył: 20 Lis 2009 Piwa: 3/2 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2010-08-29, 08:51
|
|
|
| Jeżeli tak to powinny być kategorie z klimą i bez. Pradcowmnik kempingu powinien się znac na tym ktry camper ma czy niema klimy. Bo ile może zużyć camper bez klimy? |
|
 |
Camper Diem
Kombatant

Twój sprzęt: Eura Mobil
Nazwa załogi: Camper Diem!
Pomógł: 6 razy Dołączył: 01 Wrz 2007 Piwa: 59/73 Skąd: Gdańsk-Wrzeszcz
|
Wysłany: 2010-08-29, 09:04
|
|
|
Panowie, zaraz
latem używam klimy, która na 100% nie przekracza 5A, a wydaje mi się, że nawet mniej (nie pamiętam jaką mam). ale gros przyczep i kamperów w chłodne dni ogrzewa się elektrycznie.
bądźcie sprawiedliwi to że wielu z Was nie lubi lub szkoda im pieniędzy na klimę nie znaczy, że to ma być normą. jestem pewien, że zawsze płacę za swój prąd i nie życzę sobie podżegania do zwiększania opłat dla kamperów/przyczep z klimą |
_________________ Camper Diem! |
|
|
|
 |
Camper Diem
Kombatant

|
Wysłany: 2010-08-29, 09:12
|
|
|
| KOGUT, nie ma obowiązku korzystania z przyłącza elektrycznego, poza przypadkami tzw. wliczonego w cenę |
|
|
|
 |
Camper Diem
Kombatant

|
Wysłany: 2010-08-29, 09:34
|
|
|
KOGUT, camping to jest biznes, korzystający z niego godzą się zapłacić i tyle. sam piszesz, że je omijasz więc daj im spokój.
nie wiem czy to rozumiesz, ale swoimi postami nabijasz się wręcz z korzystających z tego dobrodziejstwa, a to nie jest miłe... |
|
|
|
 |
gino
Kombatant

|
Wysłany: 2010-08-29, 10:38
|
|
|
KOGUT powiem szczerze, ze podobnie jak AFFA odpieram Twoje posty..
a wydaje mi sie ze wolnosc kamperowa nie polega tylko na tym..ze NIE NOCUJEMY NA KAMPINGACH..
polega tez na tym..ze SPIMY TAM GDZIE CHCEMY kazdego dnia w innym miejscu..jak nam sie podoba KAMPING to na kampingu.
a jak nam sie podoba w krzakach..to nocujemy w krzakach....
chyba na tym POLEGA TA WOLNOSC..
a nie na tym, ze jak spedziles wakacje w krzakach to jestes jedynym WOLNOSCIOWYM KAMPEROWCEM....
wolnosc-to DOwolnosc wyboru |
#CamperMajstry |
|
|
|
 |
gino
Kombatant

|
Wysłany: 2010-08-29, 11:23
|
|
|
KOGUT
w krzakach znaczy ''na dziko''
ja jak komus opowiadam gdzie bylem, i jesli nie nocowalem na kampingu to mowie ze bylem w ''KRZAKACH'' nad jeziorem ....
w sumie piszac tak,powinienem sie domyslic ze NIE ZROZUMIESZ i tradycyjnie wezmiesz to do siebie..
krzaki = łono natury = nie kamping |
#CamperMajstry |
| Ostatnio zmieniony przez gino 2010-08-29, 12:26, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
arrtur
zaawansowany

Twój sprzęt: obecnei dacia Dokker/Kia Venga i przyczepa
Pomógł: 1 raz Dołączył: 30 Maj 2008 Otrzymał 14 piw(a) Skąd: Piastow k Wawy
|
Wysłany: 2010-08-29, 11:36
|
|
|
... a mnie w opisywaniu na forum kamperowania na kempingach i nie na kempingach oraz tego konsekwencjach zadziwia... temat podejscia niektorych forumowiczow.
byl temat ze kolesiowi, ktory stana na parkingu kamperem w Helu goscie z kempingu wykrecili wentyle z kol... po czym wlasdciciel kempingu wita sie jako nowy na forum a tu... kilku innych kolegow klania mu sie do stop witajac serdecznie... ???
To jest syf, wstyd i prawdziwa kicha, zaslugujaca na pietnowanie, a nie dyskusje gdzie kto i z kim spi
Przejechalem przez ostatnie tygodnie nad naszym morzem 6 kempingow. Wydawalo mi sie, ze na pllwyspie jest najdrozej... i zdziwilem sie bo im dalej na zachod tym drozej.
Dochodzilo do tego, ze za prad placilem po 12, w niektoryzh miejscach za prysznic?? od 4,5 zl za 6 minut przez 0,5 zl za minute po !!! 2 zl za minute i to w miejscach w ktorych oplata za osobe wynosila 15 zlotych.
Za samochod do 35 zl...
To jest przegiecie paly i robienie ludzie w konia, do tego - jak pokazuje przytoczony na poczatku przyklad - przy budowaniu atmosfery zagrozenia.
Generalnie syf.
Natomiast moim zdaniem jedna podstawowa sprawa - u nas ciagle nie jest drogo w porownaniu z innymi krajami i bywaja wysokiej jakosci kempingi. Ponadto kamperowanie i mieszkanie na kempingu to nie jest tansza forma wyjazdu lecz poprostu inna, nasza ulubiona za ktorej wysoka jakosc poprostu trzeba sporo zaplacic.
Jak sie czlowiek z tym pogodzi to sie luzuje. Koszty na kempingach sa tak skalkulowane ze rodzina ma zostawiac ok 80 - 100 zl dziennie za pobyt. i koniec. Jak to se ktory kemping dzieli to juz kwestie zabawy.
Mi generalnie najbardziej przeszkadza brak zroznicowanych sensownie stawek i... dobrego rankingu kempingow.
Zas ja sam placac za prad 12 czy nawet 9 zl od razu wszystko przelaczam na prad.
PS
znam jeden kemping na mazurach gdzie za prad placi sie licznikowo i wychodzi mi np 3, 47 zlotego po calym weekendzie. |
_________________ Arrtur
w tym sezonie byl namiot, cudza przyczepa, i kamper ze skody, a sezon udany
 |
|
|
|
 |
Camper Diem
Kombatant

|
Wysłany: 2010-08-29, 12:11
|
|
|
| arrtur napisał/a: | | byl temat ze kolesiowi, ktory stana na parkingu kamperem w Helu goscie z kempingu wykrecili wentyle z kol... po czym wlasdciciel kempingu wita sie jako nowy na forum a tu... kilku innych kolegow klania mu sie do stop witajac serdecznie... ??? |
zdaje się, że to nie do końca tak było, przeczytaj temat jeszcze raz
| arrtur napisał/a: | Dochodzilo do tego, ze za prad placilem po 12, w niektoryzh miejscach za prysznic?? od 4,5 zl za 6 minut przez 0,5 zl za minute po !!! 2 zl za minute i to w miejscach w ktorych oplata za osobe wynosila 15 zlotych.
Za samochod do 35 zl...
To jest przegiecie paly i robienie ludzie w konia |
| arrtur napisał/a: | | Natomiast moim zdaniem jedna podstawowa sprawa - u nas ciagle nie jest drogo w porownaniu z innymi krajami i bywaja wysokiej jakosci kempingi. |
czyli co? jest taniej, bywają wysokiej klasy campingi, ale summa summarum przeginają pałę i robią nas w konia? |
|
|
|
 |
Camper Diem
Kombatant

|
Wysłany: 2010-08-29, 14:15
|
|
|
| Ted69 napisał/a: | | Nie oplaca sie wlascicielom zakladac licznikow - wola od razu od kazdego kasowac po 9-12 zl za dobe pradu. Czyste zdzierstwo - nic wiecej. |
nie każdego tak łoją, bo nie każdy się podłącza do prądu |
|
|
|
 |
Camper Diem
Kombatant

|
Wysłany: 2010-08-29, 14:43
|
|
|
w Szczecinie w kwietniu chcieli ode mnie coś około 60 zł i - o ile nie było jakiejś podwyżki- to nie jest tak dużo.
camping podpadł mi inaczej- mimo, że są wpisani w bazę kamperparków jako miejsce serwisowe, nie oferują serwisu kampera
są campingi które oferują prąd w cenie pobytu w niższych cenach, np. Garczyn k. Kościerzyny 40 zł minus 10% zniżki dla camperteam |
|
|
|
 |
andreas p
Kombatant

Twój sprzęt: Bürstner Nexxo t690G
Nazwa załogi: ARKA:
Pomógł: 3 razy Dołączył: 27 Sie 2008 Piwa: 15/43 Skąd: Bad Driburg
|
Wysłany: 2010-08-29, 14:44
|
|
|
I kochani w tej Polsce liczy sie tylko K A S A .My jezdzimy wiele po EU i na wiekszosci Campingow prad jest w cenie albo liczniki Polska w tych sprawach jest jeszcze dalleekkoo za EU ,nawet Czesi maja lepiej ,nie mowiac o Wegrach. |
_________________ Nadszedl czas .
zabawy i wypoczynku
 |
|
|
|
 |
Camper Diem
Kombatant