Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Rdzawe korniki
Autor Wiadomość
fraglesi 
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Żółwik (VW LT 28) ex-krankenwagon
Nazwa załogi: Fraglesy
Otrzymał 17 piw(a)
Wysłany: 2011-10-27, 16:18   Rdzawe korniki

Mojego pięknego żółwia atakują rdzawe korniki. Jeżdżę z nim od kowala do kowala, ale jak tylko widzą z daleka moją maszynę, uciekają do lasu, zabierając z sobą żonę, dzieci i inwentarz...

Czy ktoś wartego polecenia blacharza lakiernika w Trójmieście, bądź okolicach, który chciałby popracować nad moją blaszanką, a przy okazji nie skroi mnie na maksa?

A może samemu chwycić za szlifierkę, i połatać dziury np. żywicą, a całość pomalować wałkiem, zwłaszcza, że w planach mam barwy maskująco ochronne a la Bundeswehra :lol:
Postaw piwo autorowi tego posta

maszakow 
Kombatant
JAFO? No way ...

Twój sprzęt: jak wygram w totka...
Piwa: 79/63
Wysłany: 2011-10-27, 16:31   

Fraglesie - nie w Trójmieście. jeśli już to na dalekich peryferiach.
Parę lat temu chciałem wymienić progi w Ducato. Ceny od 1200 do 2400.
SKończyło się na robocie w trafionym okazjonalnie blacharzu w Zgierzu gdzie gość wziął 600 PLN +blachy za 200 PLN. (byłoby taniej gdyby on sam blachy kupował ).
Szukaj po wsiach okolicznych w promieniu co najmniej 50km, w samym Gdańsku mało prawdopodobne byś coś trafił.
Twoje rozwiązanie zreszta też nie jest złe :) tylko dość pracochłonne :)

Camper Diem 
Kombatant

Twój sprzęt: Eura Mobil
Nazwa załogi: Camper Diem!
Piwa: 49/65
Wysłany: 2011-10-27, 17:47   

maszakow napisał/a:
Fraglesie - nie w Trójmieście. jeśli już to na dalekich peryferiach.

kolega z Moreny od jakiegoś czasu naprawia samochody w Stężycy i nie dość, że ceny zdecydowanie niższe to jeszcze obsługa pierwsza klasa. z blacharzami jest podobnie.

jeżeli zależy Ci jednak na blacharzu z Gdańska, spróbuj w warsztacie http://www.pkt.pl/s/gdans...acharstwo.html. zdaje się nie mają umowy z żadną ubezpieczalnią, tak więc nie odmawiają robót. nie wiem jakie mają ceny, ale mnie kasują przyzwoicie. jakby co mogę pomóc w negocjacjach z Mirkiem :spoko

marekoliva 
weteran

Twój sprzęt: Mercedes Sprinter Rimor Sailer 700
Piwa: 40/19
Wysłany: 2011-10-27, 22:22   

Wieś Kożyczkowo za Kartuzami, tani i dobry jeśli będzieś zainteresowany prześlę nr tel na PW

"Ty możesz zwlekać ale czas nie będzie "
Postaw piwo autorowi tego posta

maszakow 
Kombatant
JAFO? No way ...

Twój sprzęt: jak wygram w totka...
Piwa: 79/63
Wysłany: 2011-10-28, 14:44   

affa napisał/a:

jeżeli zależy Ci jednak na blacharzu z Gdańska, spróbuj w warsztacie http://www.pkt.pl/s/gdans...acharstwo.html. jakby co mogę pomóc w negocjacjach z Mirkiem

No to się przyda. Warsztat mały ale do tanich nie należy. No chyba że facet mnie po prostu zlał 3 lata temu jak go pytałem o progi. Problem w tym czy Fragles zmieści żółwia pod dach - z tego co pamiętam garaż tam jest dość niski. A tak poza tym to cud że gość się tam jeszcze uchował, Biorąc pod uwage co się dzieje w okolicy i jakie są ceny gruntów.
Ciekawe autka stoją przy płocie do renowacji.

Camper Diem 
Kombatant

Twój sprzęt: Eura Mobil
Nazwa załogi: Camper Diem!
Piwa: 49/65
Wysłany: 2011-10-28, 15:08   

maszakow napisał/a:
Warsztat mały ale do tanich nie należy. No chyba że facet mnie po prostu zlał 3 lata temu jak go pytałem o progi.

nie wiem jakie ma ceny porównując do innych warsztatów, ale z robotami typu progi mnie pogonili z kilku gdańskich warsztatów blacharskich, więc ten był dla mnie wybawieniem ;)

maszakow napisał/a:
Problem w tym czy Fragles zmieści żółwia pod dach - z tego co pamiętam garaż tam jest dość niski.

w sumie nie wiem o ile jego LT jest wyższy od mojego T4 :?:

maszakow napisał/a:
A tak poza tym to cud że gość się tam jeszcze uchował, Biorąc pod uwage co się dzieje w okolicy i jakie są ceny gruntów. Ciekawe autka stoją przy płocie do renowacji.

- ze "Słowakiem" miał szczęście, że go omija,
- ceny gruntów- to chyba jego teren, więc co go ceny obchodzą :?: ;)
- samochody tam różne trafiają, szkoda, że ten 4-drzwiowy "maluch" zniknął :(
- właściciel, "stary" surfer, miał T3 Westfalię, którą do niedawna śmigał co roku do Hiszpanii, ale chyba z tym skończył. a kamperka kupił od niego mocno starszy Pan i postawił na działce- takie miał marzenie :ok

Odpowiedz do tematu