|
|
Majowy numer CE. |
Autor |
Wiadomość |
Tadeusz
Administrator CamperPapa

Twój sprzęt: Fiat Talento Hymercamp
Nazwa załogi: Kucyki
Pomógł: 16 razy Dołączył: 06 Lis 2007 Piwa: 1602/2335 Skąd: Otwock
|
Wysłany: 2010-05-28, 11:30 Majowy numer CE.
|
|
|
Przekazuję Kolegom artykuł wstępny do majowego numeru Caravaningu Eksperta.
Szanowni Państwo,
choć jest sezon i już pierwsze wyjazdy mamy za sobą to czujemy pewien niedosyt. Jego powodów jest kilka.... Najbardziej oczywistym wydaje się być niesprzyjająca pogoda. Kolejnym są zawirowania na rynku branżowym przejawiające się we wszelkich zmianach terminów, miejsc, firm... Jakie pozytywy zauważamy w tym miesiącu?
Mamy dla Państwa porcję ciekawych tematów, począwszy od autostopowiczów poprzez relacje ze spotkań i zlotów, aż do nowinek technicznych. W numerze majowym przedstawiamy środowisko caravaningowców, którzy korzystają z VW busa lub transportera. Stanowią oni zgraną grupę, organizującą swoje zloty, spotkania, dysponującą również forum. Jej imprezy odbywają się pod patronatem "Caravaning Eksperta". Pod koniec kwietnia i w maju miało miejsce także wiele innych spotkań: Warka, Sława, targi w Katowicach, Poznaniu, Gdańsku, które relacjonujemy dla Państwa.
Ze względu na urlopy i wyjazdy, jakie Państwo planujecie nieco więcej miejsca niż zwykle poświęciliśmy regionom wraz z miejscami, gdzie można się zatrzymać. Polecamy Węgry, Budapeszt, Danię, Bułgarię, Szwajcarię, ale i miejsca egzotyczne jak Tunezję.
Z polskich regionów polecamy okolice gór Świętokrzyskich.
Zgodnie z zapowiedzią, informujemy jak odzyskać swoje pieniądze, tym razem za opłatę recyclingową, ale także za akcyzę.
Prezentujemy test kampera przeznaczonego do rodzinnych wyjazdów. Warto sprawdzić w ten sposób, co nam w nim odpowiada, a co nie. Zwłaszcza, że test jest robiony przez użytkownika.
Powyższe omówienie nie wyczerpuje tematów poruszonych w tym wydaniu "Caravaning Eksperta", zatem zapraszam do lektury,
Dorota Nowak
okladka_21.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 171 raz(y) 192,71 KB |
|
_________________ W życiu najlepiej jest, gdy jest nam dobrze i źle. Kiedy jest tylko dobrze - to niedobrze.
Ks. Jan Twardowski.
 |
|
|
|
 |
and123
zaawansowany

Twój sprzęt: RTnFD
|
Wysłany: 2010-07-06, 01:15
|
|
|
Dawno nie czułem się tak poniżony, jak po przeczytaniu tego numeru.
Czy nikt nic nie zauważył, czy tez nikt z forumowiczów nie czyta tego miesięcznika ?
Bo osobiście czuje się jak bym nabył pismo dla .......................
1. Może w koncu ktoś z Redakcji będzie czytał wierszówkę przed wydrukowaniem, powtarzające się słowa, nielogiczne zdania itp)
2. W Sławie nie wszystko było "cacy". Sporym potknięciem był brak ciepłej wody, za która osobno się płaciło.
3. Szkoda, że skądinon dobry artykuł Kolegi Poloczka o Rumunii został okraszony przypadkowymi zdjęciami, nie związanymi z jego treścią !!
4. Po co drukuje się artykuł mówiący, że do holowania zestawu o ciężarze ponad 3.5 tony potrzebne jest prawo jazdy o odpowiedniej kategorii. To raczej oczywiste.
Już oczami wyobraźni widzę kolejny artykuł, że do kierowania samochodem potrzeba .......
5. Podobnie z diablo mocnym teoretycznie artykule o nie płaceniu akcyzy. Czy komuś się to udało ? Wiadomo, że w Polsce przepisy są takie sobie. Ale władza ma tu zawsze racje i nie uwierze w możliwość niepłacenia akcyzy, dopóki ktoś pierwszy sprawy takiej nie wygra.
6. Test kampera. Hmmmm chyba Redakcja nie wie, że test to nie to samo co suchy opis parametrów technicznych. Bez podania jakichkolwiek (-) i (+) to szkoda papieru na druk.
7. No i perełka, dział "za i przeciw". To mnie zdopingowało, gdyż pisanie, że do silnika, który winien pracowac na E94 warto wlewać E98, bo wtedy silnik jest mocniejszy, mniej pali ........... i takie tam bzdury - to namawianie w prostej linii do zniszczenia jednostki napędowej. Kto o tym nie wie winien zapytać swojego mechanika.
Rozpowzechnianie takich teorii raczej nie powinno miec miejsca.
No cóż, na jeden numer wystarczy. Pomimo, że Naczelna ze swoim Sztabem nie jest mi obca, to jednak uważam, że normalny szacunek czytelnikom po prostu się należy.
Ja po lekturze czułem się tochę skopany.
Więcej nie będe. |
_________________ Pozdrawiam
and123
https://kamperemprzezswiat.wixsite.com/wizytowka |
|
|
|
 |
airgaston
weteran

Twój sprzęt: Daimler Benz S650 i Ducato 2.5D HEKU
Nazwa załogi: misitaki
Pomógł: 2 razy Dołączył: 16 Lis 2008 Piwa: 13/18 Skąd: stolica i okolica
|
Wysłany: 2010-07-06, 01:31
|
|
|
A mnie strasznie gryzie w oczy ogromna ilość błędów, pozamienianych liter. W Warce Panu z redakcji mówiłem o tym. Co tam robi korektor???
Za i przeciw też jest dla de...........
Powoli przyzwyczajam się do myśli że ten numer będzie już ostatnim który zakupiłem....niestety. |
_________________ pozdrawiam
Jarek
przeciętny inaczej...O święty benzyniarzu który zapodajesz nam przenajświętszą benzynę -zmiłuj się nad nami
 |
|
|
|
 |
SlawekEwa
Kombatant Slawek Dehler

Twój sprzęt: Blaszka Ducato L4H2 3.0 JTD
Nazwa załogi: Fendziaszki
Pomógł: 29 razy Dołączył: 10 Lut 2007 Piwa: 241/606 Skąd: z głębokiego buszu
|
Wysłany: 2010-07-06, 23:03
|
|
|
and123 napisał/a: | 7. No i perełka, dział "za i przeciw". To mnie zdopingowało, gdyż pisanie, że do silnika, który winien pracowac na E94 warto wlewać E98, bo wtedy silnik jest mocniejszy, mniej pali ........... i takie tam bzdury - to namawianie w prostej linii do zniszczenia jednostki napędowej. Kto o tym nie wie winien zapytać swojego mechanika. |
Jako mechanik powiem Ci, ze nie masz racji |
_________________ Życie jest dane wszystkim, ale starość tylko wybranym.
 |
|
|
|
 |
ARCADARKA
Kombatant
Twój sprzęt: Pojazd specjalny
Pomógł: 7 razy Dołączył: 06 Sty 2008 Piwa: 85/99 Skąd: STOLYCA
|
Wysłany: 2010-07-06, 23:06
|
|
|
Slawek Dehler napisał/a: | and123 napisał/a: | 7. No i perełka, dział "za i przeciw". To mnie zdopingowało, gdyż pisanie, że do silnika, który winien pracowac na E94 warto wlewać E98, bo wtedy silnik jest mocniejszy, mniej pali ........... i takie tam bzdury - to namawianie w prostej linii do zniszczenia jednostki napędowej. Kto o tym nie wie winien zapytać swojego mechanika. |
Jako mechanik powiem Ci, ze nie masz racji |
Sławku popieram |
_________________ Darek |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|