|
|
Takie ostrzezenie dot. parkowania w GB |
Autor |
Wiadomość |
413wdhiz
trochę już popisał
Twój sprzęt: vw t3
|
Wysłany: 2010-09-04, 04:00 Takie ostrzezenie dot. parkowania w GB
|
|
|
Witam,
dyskusja z grupy o emigracji na Wyspy
http://groups.google.pl/g...10e55dd133b855#
W skrocie - prywatne firmy zrobily sobie eldorado sciagajac oplaty za parkowanie na prywatnych terenach. Kiedys nawet zakladaly blokady na kola, teraz raczej ograniczaja sie do wystawiania faktor.
pozdr
Piotr |
|
|
|
 |
wbobowski
Kombatant moder

Twój sprzęt: Dethleffs Globetrotter I-645 DB Ducato 2,5TDI
Nazwa załogi: Bobosie
Pomógł: 15 razy Dołączył: 18 Lut 2008 Piwa: 354/135 Skąd: Lublin - Dąbrowica
|
Wysłany: 2010-09-04, 23:02
|
|
|
Ograniczenia bezpłatnego parkowania przy autostradach w GB to norma. I oczywiście zakaz nocowania. Mimo mego bardzo słabego angielskiego takie tablice odczytałem bez problemu
A wynika to prawdopodobnie z problemów jakie mieli z koczyjącymi na parkingach taborami cyganów. |
_________________ Włodek i Ela
Nasze kamperki
 |
|
|
|
 |
Tadeusz
Administrator CamperPapa

Twój sprzęt: Fiat Talento Hymercamp
Nazwa załogi: Kucyki
Pomógł: 16 razy Dołączył: 06 Lis 2007 Piwa: 1595/2326 Skąd: Otwock
|
Wysłany: 2010-09-04, 23:58
|
|
|
wbobowski napisał/a: | A wynika to prawdopodobnie z problemów jakie mieli z koczyjącymi na parkingach taborami cyganów. |
To dokładnie jest przyczyna takich ograniczeń.
W innym wątku pisałem o konieczności nauczenia się zasad panujących w UK. Jeśli się je zna, nie ma żadnych trudności w podróżowaniu.
W sumie przejechałem samym tylko kamperem po UK ponad 10 000 km i wiem co mówię.
Przyznaję, że w Anglii jest trudniej, ale Walia, a szczególnie Szkocja, są przyjazne.
Myslę, że Wbobowski potwierdzi, jako, że również podróżował kamperem po UK. |
_________________ W życiu najlepiej jest, gdy jest nam dobrze i źle. Kiedy jest tylko dobrze - to niedobrze.
Ks. Jan Twardowski.
 |
|
|
|
 |
wbobowski
Kombatant moder

Twój sprzęt: Dethleffs Globetrotter I-645 DB Ducato 2,5TDI
Nazwa załogi: Bobosie
Pomógł: 15 razy Dołączył: 18 Lut 2008 Piwa: 354/135 Skąd: Lublin - Dąbrowica
|
Wysłany: 2010-09-05, 21:46
|
|
|
Tadeusz napisał/a: | Myslę, że Wbobowski potwierdzi, jako, że również podróżował kamperem po UK |
Zrobiłem trochę mniej lewą stroną, bo tylko 7259 km ale w pełni potwierdzam to co napisał Tadeusz. Dla mnie najbardziej przyjazna do podróżowania była Szkocja. Parkingów przydrożnych cała masa w odróżnieniu od Irlandii, a na żadnych nie widziałem tych ograniczeń, jakie są przy autostradach w Anglii. |
_________________ Włodek i Ela
Nasze kamperki
 |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|