|
|
|
Płyn hamulcowy. |
| Autor |
Wiadomość |
Grzegorz565
weteran
Twój sprzęt: Fiat Dukato
|
Wysłany: 2011-01-12, 10:06 Płyn hamulcowy.
|
|
|
| Powoli idzie do wiosny.Pamiętajmy o płynie hamulcowym,ktory trzeba wymieniać co 4 lata lub 40tyś.km.Obniża się tęperatura wrzenia plynu,z powodu absorbcji wilgoci do układu hamulcowego.Przy częstym i silnym hamowaniu,może być take odczucie,jak układ zapowietrzony. |
_________________ Rokers |
|
|
|
 |
airgaston
weteran

Twój sprzęt: Daimler Benz S650 i Ducato 2.5D HEKU
Nazwa załogi: misitaki
Pomógł: 2 razy Dołączył: 16 Lis 2008 Piwa: 13/18 Skąd: stolica i okolica
|
Wysłany: 2011-01-12, 10:41
|
|
|
Zdażyło mi sie że płyn był juz stary, hamulec tylny lekko trzymał i płyn się zagotował. Przekonałem się o tym jak wyprzedzałem wlokący się autobus i w momencie gwałtownego hamowania, Ja na hamulec do deski a pedał wpadł w podłogę. Trochę miałem mokro. Zatrzymałem się postałem z 15min płyn nieco ostyg i hamulce wróciły. Tego samego dnia wymieniłem płyn, wyregulowałem szczęki tylne i już jest ok. PŁYN HAMULCOWY TO NIE ŻARTY NAPRAWDĘ |
_________________ pozdrawiam
Jarek
przeciętny inaczej...O święty benzyniarzu który zapodajesz nam przenajświętszą benzynę -zmiłuj się nad nami
 |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|